Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

АБА: МЗТ стиже у Пионир (недеља, 19 сати)

Кошаркаши Црвене звезде после три узастопна пораза (Галатасарај, Игокеа, Уникс) у недељу дочекују МЗТ из Скопља у којој ће покушати победом да отворе нови низ победа.

mzt

У првом дуелу ова два клуба Црвена звезда је победом „отворила“ серију која се проширила на наредних 10 утакмица. МЗТ је тада био у проблемима, као и Црвена звезда, оба тима су тражила излаз из кризе, а црвено-бели су се боље снашли и славили на врућем терену у Скопљу. Везано за ту утакмицу можемо рећи и да је то био први меч новог тренера МЗТ-а, Алеша Пипана, који је потпуно препородио екипу и довео је у ситуацију да се боре за финални турнир АБА лиге.

Црвена звезда је славила са 60:75, а у утакмици која није била лепа за око, истакли су се Ракочевић и Катић са по 16 поена, док су код домаћег тима Чековски и Гечевски постигли по 12 поена. На тој утакмици, свој деби у црвено-белом дресу имали су Иван Смиљанић и Милан Миловановић у одсуству Елтона Брауна и нешто ранијег отказа Мориса Алмонда.

МЗТ је у међувремену променио свој састав, мало. Екипу је напустио Американац Ноа Далман, као и Србин Игор Мијајловић. Као замена на месту плејмејкера стигао је Никола Оташевић из Слободе (Ужице), овдашњим љубитељима кошарке познат по својим добрим партијама у Будућности и Хемофарму. Он се солидно снашао и у МЗТ-у, добија скоро 30 минута на паркету и има утицај на игру МЗТ-а свакако, нарочито у дефанзиви.

Македонски представник игра доста добро ове сезоне, за неке и изненађујуће добро. Налазе се на 7. месту на табели са 10 победа и 8 пораза, а исто толико има и 4. Будућност. Клуб из Скопља има одличну подршку са трибина од почетка сезоне, а учинак играча из Македоније је на високом нивоу. Ту пре свега мислим на Тодора Гечевског и Дамјана Стојановског, а добру сезону игра и Гјорги Чековски, такође репрезентативац Македоније. Као лидер тима намеће се и Кејд Дејвис, Американац који већ другу сезону заредом носи дрес шампиона Македоније. Детаљно упознавање са играчима МЗТ-а можете прочитати овде.

Оно што краси МЗТ од доласка Пипана на клупу је велико заједништво у екипи, сви играју за тим и боре се као један. Инсистирају на агресивној одбрани, имају дугу клупу и велики број играча у екипи који добро шутирају за 3 поена. Када су Гечевски и Чековски заједно на паркету, онда опасности у шуту за три поена прети од свих пет играча МЗТ-а на паркету. Оташевић је донео и нову димензију у игри, доста енергије троши на трчање, воли да „притисне“ на половини противника и украде лопту свом ривалу.

Као најбољи шутери издвајају се Дејвис и Дамјан Стојановски, било је доста утакмица када је МЗТ управо захваљујући тројкама ломио противнике и решавао утакмице у своју корист.Утакмица сигурно неће бити лака по црвено-беле, МЗТ је добра екипа која сваког дана расте као тим, а када им се указала прилика да покушају да изборе Фајнал-фор сигуран сам да ће сада запети и пружити више од онога што могу како би се докопали завршног турнира. Пре свега треба бити опрезан, број отворених шутева МЗТ-у треба свести на минимум, а можда евентуално кренути и са нешто јачом и оштријом игром у којој би физичка надмоћ црвено-белих дошла до изражаја.

Меч 19. кола АБА лиге између Црвене звезде и МЗТ-а игра се у недељу са почетком од 19 сати. После потписивања уговора са фирмом Евентим карте за меч са МЗТ-ом се могу купити на свим продајним местима Евентим-а, у суботу и недељу, а на дан утакмице и на билетарницама дворане Пионир од 12 часова па све до почетка меча. Цене карата су непромењене и износе 200 динара (трибине), 500 (партер), 700 (плава и бела ложа) и 1000 (ВИП ложа).

Директан ТВ пренос утакмице је на Арени спорт 1 и на РТС 2.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

15 comments

ssss јан 27, 2013 at 05:51

ma ja volim zvezdu a kolko pratim to nije merilo necega vazno da zvezdi bude dobro a ko kako igra to je stvar svakog clana ovog sajta

Reply
sasa јан 26, 2013 at 22:00

ma samo da dobijemo sutra, solnok i glodare i sve će biti posle lako :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛

Reply
ssss јан 26, 2013 at 19:35

kad bi mogli da dovedemo onog prepelica iz olimpije mngo dobar suter

Reply
Delija јан 26, 2013 at 22:45

Ma kakav prepelic vidi se da malo gledas aba ligu uopsteno…Sad je odigrao dobro a 10 tekmi unazad nije mogo olimpijski bazen da pogodi sto kaze Edin 😀

Reply
Delija јан 26, 2013 at 16:09

Ljudi igokea izgleda odustaje od evrolige!!!!!

Reply
Jovan јан 26, 2013 at 16:23

jel to proverena informacija?

Reply
Delija јан 26, 2013 at 16:30

Informer je po meni najpouzdaniji list u srbiji…Po pravilu evroliga se mora igrati u hali od min. 5000 mesta…Njima je najbliza hala pionir ona ispunjava uslove….Ali to bi ih dovelo do finansijskog kolapsa 😀 Jedina nada im je da sagrade halu do septembra od 5000 mesta… 😀

Reply
Ivan јан 26, 2013 at 18:32

Hm..taj Informer je prvi i jedini objavio da Vukoicic odlazi da mu je spremljen otkaz..ne znam bas..

Reply
ssss јан 26, 2013 at 15:09

ima li neke vesti o samrdzinskom
da li dolazi ????

Reply
VESICU ODLAZI! јан 26, 2013 at 14:38

Gledao sam MZT protiv Radnickog i mogu reci da su drzali konce u svojim rukama sve do pred kraj utakmice kada je Capin iz Radnickog nanizao 2 trojke i ulaz kos uz faul i tako prelomio utakmicu.Vrlo nezgodna ekipa,efikasna u sutu za tri poena,ali imaju i lepe kombinacije u reketu.Ako ne budemo na nivou,nece nam biti lako da dodjemo do pobede.Nadam se da ce simbolicno od ove utakmice poceti nasa nova serija pobeda.Mnogo ocekujem i od Olimpije veceras i navijacu da poraze paljtizan 2.Gostuju oni i Coboni i dervisima,ali i Mzt-u tako da nije nemoguce da sve to pogube.Vazno je da mi ostvarimo sve pobede,a najteze utakmice na papiru su nam dervisi i Radnicki,mada je i gostovanje Sirokom zeznuto.

Reply
dexa7 јан 26, 2013 at 17:05

Moguce je da i sledece kolo izgube od Cedevite kojoj gori pod nogama mora sve da pobjedi skoro sve do kraja ako hoce na final four.

Reply
emirko svemirko јан 26, 2013 at 12:42

Lagana pobeda…

Reply

Leave a Comment