Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Лазовић: Много сам напредовао

image (2)Навијачи Црвене звезде познати су као велики познаваоци фудбала. И када их једном уверите да знате да играте и да можете много више од онога што приказујете, могу постати незадовољни. Овакав след догађаја на својој кожи осетио је Дарко Лазовић, играч неслућено великих могућности, који је у јесењој полусезони упао као и већина његових саиграча у апатију. Међутим, Звездаши знају и сећају се сусрета у којима је Лаза сам својим продорима, асистенцијама и головима решавао утакмице.

Врло добро присталице црвено-белих се сећају таквих сусрета и желе свог љубимца на пролеће да виде опет у пуном сјају.

– Нисам задовољан ни својим, нити учинком екипе у првом делу сезоне. Зато на припремама у Анталији радимо напорно како би се физички максимално спремили и на пролеће приказали много боље партије. У Звезду сам дошао пре три и по године, играчки сам много напредовао у свим сегментима, али исто тако мислим да могу још много да напредујем и да учим. Нисам успео да освојим титулу, нисам имао прилике да играм „Европу“ и надам се да ћу оба ова циља или барем један успети да остварим у наредном периоду – рекао је повремени репрезентативац Србије.

Од када је из родног Чачка дошао на Маракану, Лазовић је често мењао улоге на терену. У зависности од идеје тренера са којима је радио, често се селио са крила у средину и обрнуто. Некада и у току самих утакмица.

– Мислим да највише могу да пружим на крилним позицијама, али исто тако одиграо сам много добрих мечева и као офанзивни везни. У сваком случају не смета ми да мењам улоге, трудим се да на свакој позицији пружим најбоље од себе – резонује Звездина „осмица“.

Током припрема у Турској црвено-бели могу да се похвале одличним условима које им за рад омогућава хотелски комплекс „Kалиста“. Теретана, спа центар, беспрекорни терени, су само део онога што изабраницима Александра Јанковића стоји на располагању. Проблем се ипак јавља или не, када почне првенство и када се неретко дешава да терени у српској лиги ни изблиза не могу да се пореде са оним у Анталији, на којима Зездаши тренутно тренирају и играју.

– Сигурно да нам више прија да се припремамо у средини у којој имамо добре услове за рад и смештај. Познато је да на почетку пролећне полусезоне терени у нашој лиги умеју да буду лоши, неравни, натопљени водом, блатњави… Сматрам да то може да онемогући екипе да прикажу бољи фудбал, али тако је како је. Морамо да се адаптирамо и припремимо на сва евентуална изненађења. Уосталом како буде нама, биће и нашим ривалима – истиче Лаза не желећи да ствара било какав алиби за себе и своје саиграче.

Генерацију фудбалера која тренутно наступа у Звезди повезује много тога. Скоро сви су млади, приближно истих година, са осећајем припадности клубу. О проблемима и недаћама које их задесе и са којима се боре, сложно ћуте. Верују у себе и заједништво, и са правом очекују да за све уложено буду награђени трофејима. Тако и Дарко, на питање који су му највећи фудбалски квалитети скромно поред дриблинга, прекида, дриблинга, игре један на један што неоспорно поседује, истиче брзину. А да имају огроман потенцијал Јанковићеви изабраници потврдили су и у неколико последњих дуела са вечитим ривалом, генерално гледајући највећој и најтежој утакмици нашег фудбала.

– Најдража победа ми је она у 142. дербију када је Каду у последњим секундама сусрета постигао гол за победу. Насупрот том мечу, најтеже ми је пао пораз против Бордоа, јер су нас секунде делиле од Лиге Европе, и одиграли смо одлично сви против много јачег и искуснијег противника – присећа се Лазовић и додаје да се навикао на притисак играња у Црвеној звезди.

– Не оптерећују нас превише тензије којима смо изложени. Сви смо свесни за какав клуб играмо, и шта је обавеза сваког фудбалера који дође на Маракану. Играње за Звезду, за нас представља и подразумева поред посла и професионализма и емоције које осећамо према клубу. Нажалост финансијска ситуација у земљи и у домаћем фудбалу нас тера да у неком периоду одемо у иностранство, у неку јачу лигу и покушамо да обезбедимо себи материјалну егзистенцију – зрело резонује Лазовић.

Млади фудбалер имао је прилику да сарађује са неколико „шефова“ у Звезди, и од свакога је како сам каже, много тога научио. Од следеће полусезоне очекује много.

– Морамо да уђемо озбиљније у сваки меч него што је то јесенас био случај. Да запнемо из све снаге на сваком мечу и да покушамо да стигнемо и престигнемо првопласираног. Имамо добру прилику да покажемо свима колико вредимо, и надам се да ћемо у томе успети – закључио је Дарко Лазовић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

22 comments

Vlada '75 јан 26, 2013 at 20:36

svi se nadamo evo već 6 sezonu što reče jedan moj komšija veliki zvezdaš komšo ja završi i srednji upisa i fax ali mi titulu ne videsmo još u ovoj raspaloj JSL – ligi :facepalm: :facepalm:

Reply
Delije Pristina јан 26, 2013 at 18:48

I tako ja 5 godine ,a najverovatnije je ovo sesta cekam ZVEZDINO PROLECE,pun nade i vere u vas.Vi cete veru navijaca kao sto smo nazalost navikli pretvoriti u prah zato sto se vucete kao babe,daj boze da se nesto tu promenilo.. :/

Reply
redjamo pobede јан 26, 2013 at 17:36

Lazovic je supertalentovan igrac koji je dosao u veliki klub u velikim problemima. Nista teze nema za mladog igraca. Ipak je dokazao deo talenta i sad ocekujem da standarnije pruza bar 80% od onoga sto zna. Inace po meni bi nase najvece ofanzivno pojacanje pored povratka Kadua mogao da bude Cikic. Takav talenat odavno nisam video u nasem dresu.

Reply
zvezdan јан 26, 2013 at 15:14

Ajde LAZO sve ce da vidimo vec na prvoj utakmici kolko je ko napredovao samo nemoj da nas smarate pricama da su vam teske noge , da ste naporno radili to vec slusamo svaki put , najbolji pokazatelj svega toga ce biti kad u prvoj utakmici oderete Javor e onda mozemo da poverujemo da ste se opametili i iskupili za one nevidene blamaze koje ste nam priredili……..

Reply
nikola јан 26, 2013 at 14:32

Zao mi je zbog Dzaje,ali mislim i da je bolje da sve u svoje ruke preuzmu Covic i Stojadinovic.. Dzaja je gospodin i nije navikao da radi u ovakvim situacijama i u mutnoj vodi,dok su Covic i Stojadinovic namazani i mislim da mogu Zvezdu da izvuku.. Dzajica eventualno zaduziti za omladinsku skolu ,ipak je on tu najbolji,ali sumnjam da ce on to hteti..

Reply
deda јан 26, 2013 at 17:59

dzaja nije navikao na mutne radnje ??? ma… a to da je gospodin , sa sve osnovnom skolom…dzaja je bio dobar fudbaler, za to mu hvala i nista vise…otkako je oterao u proslom mandatu sve iz Zvezde , od tada je pocela nasa propast…

Reply
Petar јан 26, 2013 at 14:31

Kirovski – Pantic Spajic Bakman Mladenovic – Garido(Milivojevic) Kadu Milijas(Savicevic)- Lazovic Cikic – Mudrinski
Kirovski pre Bajkovica, ili mozda Bajko jos ovu polusezonu da odigra, pa da se onda stvarno razilazimo. Pantic pre mikica, prvo zbog perspektive, a i ako bude onaj Pantic od jesesnas niko u JSL nece da nas probije po desnoj strani. Sapjic kapiten buduci, uz iskusnijeg Bakmana(ako ga dovedemo). e sad cete svi videti kako ce Mladenovic poceti da igra njemu je potrebna samo konkurencija a sada je valjda ima u vidu Petkovica i Reljica(vise Petkovica). N e znam kakav je igrac Garido, pusti te price dobar ovo ono bori se i sve i Babalj je bio najtalentovaniji igrac Australije, svi smo mislili bomba prelaznog roka a ono nista, zato sam stavio Milivojevica u zagradu. Kadu opet perspektivniji i po meni i od Milijasa i bitniji igrac a Milijas polako vec u 60 minutu vec da se menja sa Savicevicem, sem kad je rezultat neizvestan. Lazovic i Cikic jedina dva prava krila u timu imam vere u Cikica mislim da moze on to da izgura ako i ne tu je Kasalica, zao mi je sto u ovakvoj formaciji on nema mesta u ekipi, kao i Ozeg i Mihajlovic… Malo sam oduzio i sastavljao tim jeste da nisam strucnjak i da ne trebam da pisem ovo al jednostavno morao sam da iskazem misljenj svoje, pa sta mislite delije? 🙂

Reply
VESICU ODLAZI! јан 26, 2013 at 14:21

Laza mora mnogo vise da koristi svoj prodor i brzinu,igru jedan na jedan i da preko krila asistira Mudrom i ostalima koji se nadju u sansi.Doci ce i po koji gol,ali prevashodno treba svojim brzim prodorima stvara prilike i bude permanentna opasnost po protivnika.Mislim da ce igrati mnogo bolje na prolece.

Reply
marko јан 26, 2013 at 13:43

Laza desno krilo, Cikic levo, Kadu i Savicevic u sredini, pa da konacno pocnemo da igramo fudbal! :mrgreen:

Reply
maxbgd јан 26, 2013 at 13:19

ovaj je osrednji igrac, al i Zvezda je sad osrednji klub, tako da je to to…

Reply
kid frankie јан 26, 2013 at 13:25

sisaj bre ti k u r ac !

Reply
maxbgd јан 26, 2013 at 14:30

pa ja sam gledao Jugovica, Stankovica i Pericu kad su bili mlade nade Zvede, tako da je sa tog aspekta moj komentar opravdan. Ps: i ti sajsi .!.

Reply
ivan cacak јан 26, 2013 at 14:31

maximalno ga doj i to u Bg-u!!!!

Reply
maxbgd јан 26, 2013 at 14:41

Nema razloga da me neko vredja ako mislim da je Lazovic prosecan igrac! SRB-BG-CZV

Reply
Sasa cetnik sa Jastrebca јан 26, 2013 at 13:17

Jel tacno ovo sto pise u Mozzartu da je Dzaja odlucio da se ne vraca vise.Ako je stvarno onda brate ne znam sta da kazem i sta vise da mislim.Ako neko to nije sazluzio onda smo to mi navijaci.

Reply
marko јан 26, 2013 at 13:46

Ma nek ide… covek je jednostavno nateran da dodje u FKCZ… I ne vidim koliko on moze da doprinese u ovom trenutku… Nama su potrebni sposobni ljudi… A kod Dzajica je sve polako i natenane! Nadam se da ce i „Shurak“ sa njim… Zvezda u ovim situacijama mora da reaguje, brzo i odlucno… Da se sece u koren… A ne da se odugovlaci…

Reply
Andrej јан 26, 2013 at 13:55

Da Dzaja je nesposoban i zato je doveo Zvezdu na krov Evrope…

Reply
marko јан 26, 2013 at 14:08

Bilo nekad, kad se igralo za sicu!
FUDBAL POSTAJE BIZNIS KAD U IGRU UDJE KINTA!
1, 2, 3… Oko NOVCA SVE SE VRTI!

Reply
Shole јан 26, 2013 at 12:31

Mozes ti da napredujes koliko hoces sto se tice igre ali ti decko nemas „onu stvar“kada je najpotrebnije i to ce te kostati karijere kao i Zvezdu sto je kostalo. Kada si nam bio potreban nigde te nije bilo,samo si igrao na malim utakmicama i to ne uvek kako se ocekivalo.Sada ti je zadja sansa da pokazes da vredis i da te navijaci upamte.

Reply
crvena zvezda јан 26, 2013 at 13:01

ne seri

Reply
krule јан 26, 2013 at 12:17

Jedino me sada inteesuje da li Dzaja ostaje?

Reply
Sasa cetnik sa Jastrebca јан 26, 2013 at 18:26

I mene brate.Valjda nece.Pa nismo to zasluzili.

Reply

Leave a Comment