Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Кошаркаши Звезде и Партизана заједно пошумљавали Београд

512e39631b0a4lu5z0102_headlineКошаркашки клуб Црвена звезда Телеком константно учествује у друштвено-одговорним акцијама. Последња у низу имала је за циљ да додатно подигне свест грађана о значају екологије. Овог пута кошаркаши црвено-белих удружили су своје снаге са највећим ривалом – Партизаном. На иницијативу Секретаријата за заштиту животне средине Града Београда кошаркаши Црвене звезде Александар Цветковић, Бранко Лазић и Бојан Суботић, заједно са првотимцима Партизана мтс Николом Милутиновим, Драганом Милосављевићем и Жофријем Ловерњом посадили су стабла јасена у новобеградском блоку 61.

Сви они желели су личним примером садње да мотивишу и апелују на све грађане да се одговорније понашају према природи и допринесу подизању свести јавности о важности очувања животне средине.

Са задовољством смо се одазвали позиву Секретаријата за заштиту животне средине да учествујемо у овој акцији. Драго ми је да смо у томе учествовали заједно са кошаркашима Партизана. Они су наш велики спортски ривал, али ван терена сви имамо исте циљеве. Спорт и екологија иду руку под руку и зато ћемо се увек одазивати оваквим позивима – истакао је Бранко Лазић, борбени бек црвено-белих.

Акција сађења дрвореда у којој је посађено 36 стабала кугластог јасена део је пројекта “Пошуми Београд“ који се реализује у оквиру Стратегије пошумљавања Београда усвојене 2011. године. Циљ Стратегије је да се до 2031. године годишње пошуми 5.000 хектара београдске територије и тиме повећа степен пошумљености града за око 25 одсто. Већи степен пошумљености допринеће побољшању квалитета ваздуха, смањењу ефеката стаклене баште, бољу заштиту земљишта и вода и смањењу буке у главном граду.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

im феб 28, 2013 at 16:29

Košarkaši Zvezde i koga??

Reply
Oliver феб 28, 2013 at 00:48

Trebali su posle da odigraju jednu 3 na 3!I 😀

Reply
mariachi феб 28, 2013 at 00:07

Svaka cast za akciju. U pravo vreme da se smire strasti. Treba da se postujemo medjusobno jer smo na prvom mestu ljudi iliti srbi pa tek onda navijaci!

Reply
Martinjosliju феб 27, 2013 at 21:44

Nije uredu prema Musliju

Reply
Martinjosliju феб 27, 2013 at 21:43

Mije uredu prema Mu 😀

Reply

Leave a Comment