Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатКлупска дешавањаФудбал

Јанковић за МЦЗ: Гаридо је из тактичких разлога добио шансу пре Луке

image (4)Црвена звезда савладала је Јавор уз доста муке на старту пролећног дела шампионата и наставила низ који каже да Звезда 31 годину није изгубила утакмицу на пролећној премијери. Ипак, након утакмице велику пометњу међу присталицама црвено-белих унела је изјава Луке Миливојевића који је разочаран изјавио да његово изостављање из првих једанаест има позадину која нема везе са спортом.

МЗЦ је контактирао тренера Црвене звезде, Александра Јанковића који је био изненађен изјавом Миливојевића појаснивши ситуацију:

То су глупости. То је био тактички избор, проценио сам да лаган играч може више лопти да покупи по тешком терену. Уз Милијаша на средини, по блату се боље креће хитар играч, него „дизелаш“. Тако је и било.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

47 comments

Lazovic za kapitena феб 28, 2013 at 15:52

ja ipak glasam da igraju i Garido i Milivojevic,Milijas nista posebno ne donosi,jeste asistirao Milunovicu ali realno gledano koliko je puta Pantic stajao sa loptom i nije imao kome da je da jer Milijasa nije bilo nigde,slobodno udarajte minuse ali je to istina

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT феб 28, 2013 at 14:36

Garido treba pre da igra, zato jer je mnogo sigurniji !!!!!!!!!! ❗

Reply
Lav феб 28, 2013 at 13:43

Pa,zar mora uvek ista formacija i isti sistem igre u napadu.Neka pojaca vezni red pogotovo na gostovanjima,pa ce biti mesta i za Garida i za Milivojevica i Milijasa,a Vukan kao poluspic iza Lazovica i Milunovica,a sidrasa Mudrinskog i brzonoge Kasalicu i Daudu neka ubacuje ako ne prodje ta taktika do 60-tog minuta.Neka iznenadi malo rivale,a ne svaki napad da bude isti preko krila i bekova,pa ako prodje prodje,a bar jednom u preostalih 14 meceva nece proci takva monotona i providna igra pogotovo na losim i malim terenima.Dosta je vise kukavicluka i bojazljive igre u prvim poluvremenima kao da im je vaznije da ne prime gol u prvom poluvremenu umesto da im bude cilj da postignu dva gola,pa i po ceni da se primi gol,jer bolje 2-1 nego 0-0 na poluvremenu,a i ocigledno je da kad napadaju na gol ispod juzne tribinu to i nisu napadi i zato treba naci nacina da se popuni juzna tribina,pa mozda se igraci trznu i postignu koji gol i na toj strani.

Reply
Laki феб 28, 2013 at 14:42

Bu da la,Lazovis je van forme treba mu davati po pola sata,a Mudri u startu..Pa bogte aj razmisli,in nam je najbolji strelac.

Reply
Vanja феб 28, 2013 at 13:34

Ajde prekinite da kritikujete igrace, to su oni isti koji su rasturili partizane u 3 meca bez primljenog gola „samo“ ima jedna „mala“ razlika tada su imali trenera Roberta Prosineckog a sada ga nazalost nemaju, jer od kada je Robi otisao mi igramo kao da nemamo trenera. To vam je kao Inter sa Murinjom i inter posle Murinja, ako me razumijete.

Reply
delija_md феб 28, 2013 at 13:53

Nije to ni do Saleta, ni do Robija, nego je to nešto do ekipe. Pa sjetimo se samo kako smo sa Robijem odigrali ljetne pripreme (Olimpija i slični nas tukli 3-0), protiv Naftana primili onolike golove, pa onda Omonija, Rad pa sve dosad je bilo loše..jedina svijetla tačka ove sezone je igra protiv Bordoa i pobjeda u derbiju.

Reply
marko феб 28, 2013 at 13:12

Dunster! :mrgreen:

Reply
nikola феб 28, 2013 at 12:36

sve sami strucnjaci ovde… :facepalm:

Reply
Blagoje Jovović феб 28, 2013 at 12:07

Наставља се очајна игра, и више прича да он са играчима није прошао припреме не пије воду. Човек нема појма. Нека изађе на конф. за штампу и нека каже шта он захтева од играча. Милијаш очајан (ноћу пије алкохол и мрља кокс а дању хоће да игра, па где то има), што се тиче Петковића ја не знам када је тај човек знао да игра фудбал, Микић стандардна незналица. Најгоре од свега је да и они који нешто знају има да пропадну са овим лудим Јанковићем.

Reply
Беране ЦГ феб 28, 2013 at 11:40

Ovaj jankovic veze nema,milivojevic je benzinac.

Reply
Laki феб 28, 2013 at 14:43

Zar ne ide na plin??? O.o

Reply
Беране ЦГ феб 28, 2013 at 15:06

Na plin tj pod gasom je jovanovic:)

Reply
Djole- Jagodina феб 28, 2013 at 11:22

Sto se tice Milivojevica tu je u pravu,ako igra Milijas Milivojevic ili nedaj boze Cava nemaju mesto jer su sva trojica spori a po onom juce Garido mora da bude u timu.Izracunajte koliko je lopte oduzeo,koliko je pretrcao juce a nije izgubio cini mi se ni jednu loptu.Luka bolje uci od Garida nego sto kukas a ne pokazujes nista.Jankovic nezna kako se igra moderan fudbal i tu je kraj svakoj prici o taktici.Prvo nauci igrace da kad krece akcija mora da trce prema lopti bar dvojica iz sredine a ne u suprotnom smeru i onda dur sistem.Odbranu vezi kanapom na treningu pa kad ide napad po levom krilu svi da se pomeraju u desno a ne da svako cuva svoje mesto nek gine drugi,napadaju Mikica na boku a Petkovic i dalje na levom beku stji,strasno i smesno

Reply
delija 1979 феб 28, 2013 at 10:08

jankovicu dokle cemo gledati ovaj tvoj bezidejni fudbal,sa tvojom trulom taktikom.povuci se sam dok je vreme i pusti nekog drugog da radi i da uzmemo titulu jer je krajnje vreme za to.pozdrav za sve delije

Reply
Vlado феб 28, 2013 at 11:25

Sa Petkovicem u timu i Kasalicom koji ne zna nista da uzmemo titulu.Kasalica dao gol Partizanu i treba da ga trpimo?Nije on igrac za Zvezdu.Petkovic prica za sebe.

Reply
ana феб 28, 2013 at 11:40

A verovatno si ga dizao u nebesa posle derbija?Treba da te sramota zbog ovoga sto si napisao,uvek decko gine na terenu,takvi nam i trebaju!

Reply
Beli cz феб 28, 2013 at 12:20

ana kako to kasalica gine na terenu? devojko on je napadac i treba da isprati svaku akciju a on je decko na 26 utakmica dao 3 gola i ti mislis da je on vrhunski igrac, jeste vrhunski igrac al za slobodu sevojno i haduk kulu za zvezdu je čista nula, da je dao golovo koliko i mudrinski mi bi bili ubedljivo prvi ne bi se mucili i dalje kao sto se mucimo, bolje je nek kaze sam da nije za zvezdu i ustupi mesto malom mihajlovicu decko je bar za klasu bolji od njega.

Reply
Svajcarac феб 28, 2013 at 12:27

nemoj anu da diras…vidim da ona zna bolje od tebe neke stvari. Jel gledas ti zvezdu? Kasalica sigurno u ovom sistemu ne igra napadaca, to igra samo Mudri! e moj ti… :facepalm:

Saša феб 28, 2013 at 13:39

Zvezda igra sa tri napadača, od kojih je jedan špic ili centarfor. Svim ostalim igračima nije zabranjeno da daju golove, a naročito je to poželjno da rade napadači, kao npr. Milunović koji je zamenio Kasalicu.

Vlado феб 28, 2013 at 14:24

Najprgavi igrac.Razumes se u fudbal,kao beba od 3 meseca.Kakvog derbija?I verovatno imas 13 godina.Toliko

Reply
rajko феб 28, 2013 at 09:57

Janković da prekine sa pričama o taktici jer on o tome pojma nema. Pa ljudi mi igramo ko muve bez glave.Naši igrači nisu loši ali trener nema pojma,niti zna da sastavi tim niti zna da postavi igru, jednom rečju katastrofa.Oterati Jankovića i dovesti bilo kog drugog trenera ko se razume u fudbal pa danas vidi bog.Napred Zvezdaaaaaaaa

Reply
Zigi мар 1, 2013 at 02:04

TI SI NEKI VELIKI STRUCNJAK ??? 🙂

Reply
Saša феб 28, 2013 at 09:36

Podnesi ostavku ! Nova upravo vrati Robija !

Reply
Vukasin феб 28, 2013 at 09:16

Garido je ok,ostalo skripi,sporo,bez pritiska i presinga.Bez obzira na autobus Javora ,moramo da ih stisnemo da nemogu da disu,i protok lopte sto brze,sa vise igre iz prve.Mene vise brine ovaj finansiski izvestaj od igre,jer ako je to tacno,odmah rasprodati sve sto se moze i igrati sa klincima i ponekim jeftinijim strancem(kao Gartido npr),jer nama ce biti titula ako ne odemo u stecaj,a za to je upaljen alarm odavno,ali ga vecina Zvezdasa ne shvata ozbiljno.

Reply
CIGANIN DO GROBA! феб 28, 2013 at 09:11

Nisu me ni u šta juče ubedili ovi naši. I duboko sam ubeđen da nije u pitanju tim, već trener. Mislim da i ovakav kakav je, ovaj tim može odlično da igra našu ligu. Već sam jednom pisao o tome, pa da se ne ponavljam, ali Janković forsira potpuno pogrešnu taktiku.
Ovo je isti tim koji je grobarima već nabio kompleks. Znači da mogu i umeju. Ali postaviti celu igru da ovisi od samo jednog čoveka, Milijaša, je zaista kula od karata. To se moglo kad smo u timu imali Piksija, ali u ovoj postavci to ne pije vodu. Pri tome, Piksi je bio potpuno ofanzivan igrač, za razliku od Milijaša koji centar prelazi samo kad izvodi korner. Pošto smo dobili veliko pojačanje u Garidu (videlo se to lepo juče sa tribine), ne razumem zašto onda Milijaš nije potpuno pomeren napred, ako se već odlučio na takvu postavku igre. Ovako je napad potpuno odsečen jer nam upravo fali taj ofanzivni plej, koji treba da da loptu u prostor, na krila ili da sam povuče završnicu.
S obzirom na sve, a i vreme pokazuje, mislim da je bolje vratiti se onda na Robijev sistem (koji je uzgred i jedini sistem koji smo imali godinama unazad, pa kakav god da je), pa probati kroz posed lopte i pletenje mreže oko protivničkog gola, dolaziti do rezultata. Ovo je (skoro) isti tim koji je svaku utakmicu imao posed lopte od 60 i više procenata, pa mi i nije najjasnije zašto smo onda odstupili bar od tog dela koji umeju i mogu da iznesu.
NE ŽELIM DA GLEDAM BUNARENJE! A upravo to počinje opet da preovladava našom igrom, počevši još u jesenjem delu.
Ova taktička postavka neće piti vodu. Ende.

Reply
delija феб 28, 2013 at 09:06

Do juce ti je bio ceo tim a od juce dizelas meni je ovde nesto mnogo sumnjivo…Luka ne daj se delije su uz tebe

Reply
dr феб 28, 2013 at 08:00

Zadja linija-katastrofa,visoko postavljena,ne drzi liniju,Petkovic se uvek spusti 1-2m,mogli smo i od Javora primiti 3-4 gola.Savicevic sem gola nista posebno.TRENER JANKOVIC KATASTROFA,nista novo u odnosu na zavrsetak sezone,takticki lose,sporo,bez presinga,staticno,jedina opasnost nasi prekidi…

Reply
dr феб 28, 2013 at 07:53

Ko razume fudbal zna da je GARIDO juce bio najbolji igrac Zvezde-mnogo oduzetih lopti,prekinutih kontri,zatvaranja prostora,odlicno takticki obucen,disciplinovan,brojna ubacivanja i I poluvremenu sto poremeti postavku protivnika.Ofanzivno bezopasan ,igra pas prvom do sebe,uglavnom traži Milijasa,ne gresi…Meni se jako svideo i za pare za koje igra VRHUNSKO POJACANJE!!!Velko poverenje u STOJADINOVICA!!!

Reply
DeckyStrasni феб 28, 2013 at 07:53

ovo juce je bila sramota.

Reply
Ćoške феб 28, 2013 at 07:12

Јасно је мени да се нема пара за играче и да су наши играчи такви какви су али било који други тренер би са овима направио игру. Було који само не Јанковић. Човек упорно игра са два задња везна играча и једним центарфором. Могао бих да га разумем у гостима против Партизана да игра тако али он и на Маракани бре сваку тако игра. Све што он зна када је фудбал у питању је да лепо прича и ништа више….

Reply
marko феб 28, 2013 at 13:12

Ne igra novac, vec znanje!
– Dzaba platiti nekome i 500k, ako on NE ZNA! :mrgreen:

Reply
Red triumph феб 28, 2013 at 04:31

Звезда шампион! победа је победа. поништен нам је чист гол због лажног офсајда у 1 пол.. толе лопове!! А ови ружнали сос блиц и остали гробарски медији и плаћени новинари, мишковића и страних служби.. као и лажни звездаши које воде хајку по нтернету против навијача и Звезде и целог СД, стуба ове наше земље… треба изгазити…ако наставе са својим медијским спиновима и лажима.. да би изазвали поделе, кризе и финансијске пробелме… Само нек замисле луди Север пред њиховим вратима кад крену да напишу нешто следећи пут… нису више тако безбедни као пре. ни ова цензура гугл срча и контрола фејкбука и јутуба, им неће помоћи да се сакрију. Наше време долази… боље бежите код фрање.

Reply
psihijatar феб 28, 2013 at 14:42

Na čemu si ti brate ? Tebe to opasno loži. Podijeli i drugim ljudima, ne budi p.č.a. Brate !!!!!!!!!!!!

Reply
ssss феб 28, 2013 at 01:49

Uporedjuem nase talente sa Dinamovim pa to je bre nebo i zemlja, malo pre gldedam decko 17 god igra stopera ko da ima 30 to je talenat i to plus prva tekma! A sta reci za ove nase pozadi nezna se ko je gori 😐

Reply
kapiten dize trofej феб 28, 2013 at 01:47

znaci, vako, ako sam ja dobro shvatio , murinjo kaze za

garida da je tonican
a milivoje je dizelas 😆
ako nista, bar zna da fino prica u javnosti, covek moze da se obrazuje ,
misli da je trebao da ide u profesore srpskog jezika

Reply
slobal феб 28, 2013 at 01:45

Garido je odigrao odlicno, i mozemo mi sada pricati o ovome ili o onome, sto se tice sastava i sto se tice izmena (Milunovic kod 0:1, igrac preokreta), kao i vodjenja utakmice danas (posle gola Javora prebacivanja Milijasa na ofanzivnog veznog, gde je ostao do 2:1), Jankovic je bio na visokom nivou… Problem u njegovoj ideji je bio prisutan pocetkom drugog poluvremena, kada je i pao gol, a on se odrazio u visokom postavljanju stopera, sto je bio glup rizik, jer je Onjilo ocigledno bio duzeg koraka i brzi od Spajica i od Pantica… Tu je greska Jankovica danas i greska je pustanje Vukana Savicevica od prvog minuta… Mali jeste dao gol, ali nije obavio ono sto mu je bio osnovni zadatak, a to je povezivanje linija, zavrsni pas, razigravanje krilnih igraca i napadaca… Mi danas imamo ocajnog Kasalicu, jos ocajnijeg Lazovica i Mudrinskog bez lopte 90 minuta… U tome ima ogromnog udela malog Savicevica…
neko moje vidjenje stvari jeste da sredinu treba da cine :
Opcija 1 – Garido – Milivojevic – Milijas
Opcija 2 – Garido – Milijas – Kadu
Vukan Savicevic u toj koncepciji treba da dobija priliku, ali mahom u nekih zadnjih pola sata nekih utakmica koje su vec resene… Tako se uostalom uvodi u tim igrac od 18 godina, pri cemu je mesto na kom igra Savicevic izuzetno vazno za igru Crvene Zvezde, i smatram da je suvisno rizikovati sezonu u ovom momentu sa malim…

Reply
milos феб 28, 2013 at 01:29

koliko ja vidim,nama se ovde ne pise nista dobro,kao prvo milivojevic je morao da pocne utakmicu,grido jesto odigrao korektno,nemogu da kazem dobro jer se kvalitet ne pokazuje protiv javora i jos nesto,koliko znamo,garido sve sto ima od znanja to su defanziva i borbenost,pa me zanima od koga smo se mi to juce branili,a i mozeta da igrate i sa garidom i milovojevicem zajedno kad se to na terenu nece ni videti jer imamo trenera koji je prilicno fudbalski ne pismen pa odbranu postavlja na sredini terena,kako to izgleda u praksi mogli smo svi da vidimo,tacnije,golove ce nam davati ko stigne i mozete slobodno ocekivati da nam neki timovi daju i vise golova da ne kazem napune ali to se jednostavno ocekuje….koliko citam,pocelo je sve da puca,milivojevic nezadovoljan,realno,ima pravo,za razliku od garida poseduje odlican sut i uvek je pretnja pa gol protivnika dok luis to nije….sve u svemu ovo je cist haos,kapiram da nema novac ali u nasoj ligi postoje treneri koji bi i besplatno vodili klub a prilicno su bolji od jankovica,drugo,koliko ja ovo sve razumem i ove izjave covica,ovde je prilicno izveztan bankrot jer je to mnogo velika suma kad u ekipi nemas igrace koji imaju potencijal i koji mogu dostici neku adekvatnu cenu na trzistu,pa mi zlatnom kokom i najboljim fudbalerom zovemo lazovica a covek se sa loptom posvadjao jos pre godinu dana i nikako da se pomire…braco moja,crno bez imalo belog ukoliko se drzava pod hitno ne umesa,ovo nas ne vodi nikuda,na zalost…

Reply
Darko феб 28, 2013 at 06:54

janković fudbalski nepismen…. A ti?!?!?!?

Reply
atza87 феб 28, 2013 at 00:53

Njemu je verovatno Stojic obecao minutazu da bi se sto pre i sto bolje prodao. J***s igraca koji ne zna da je njegov colj da radi u interesu ekipe i kluba a ne samo u svom. Pa ko god da je od igraca, da sam trener to bi se odnosilo i na C. Ronalda a ne na Milivojevica samo..

Reply
kovac феб 28, 2013 at 00:40

Place mi se kad vidim sta smo docekali

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica феб 28, 2013 at 00:04

http://www.mondo.rs/s280250/Sport/Fudbal/FOTO-_Nikola_kome_i_zasto_srednji_prst.html
Katastrofa!!!
Greska je sto je on vracen…Solidan igrac(a takve mahom i imamo u ekipi,a nama su potrebni igraci koji prave razliku kao Garido),ali i,izgleda,bezobrazan i drzak covek…
Ovakvi kao sto je Petkovic nam uopste ne trebaju…

Reply
dexy122 феб 28, 2013 at 00:22

Totalno neopravdano, ali ajde da sacekamo malo i ne pravimo prerane reakcije.

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica феб 28, 2013 at 00:32

Slazem se sa tobom…Ocekujem da Dzajic i Stojadinovic pod hitno reaguju…

Reply
delijaMNE феб 28, 2013 at 00:48

Ma jeste ludi… MIslite da je on dosao zbog nekih igrackih kvaliteta( koje nema)….?NIJE!!! Nego fino… on je oprostio dug zvezdi koliko ja znam… vjerovatno pod uslovom da ga vrate u zvezdu i da igra standardno…

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica феб 28, 2013 at 00:52

Moguce…vrlo moguce…

mariachi феб 27, 2013 at 23:55

Ako je istina da je izjavio tako nesto onda treba ga ozbiljno sakcionisati jer unosi nemir medju igrace odnosno nas navijace! A nekad smo bili ozbiljan klub…

Reply
Marko Ubski феб 27, 2013 at 23:46

A dal paklica Marlbora ima veze s tim? Tad je cutao? Sad treba i on da doliva ulje na vatru iovako ne znamo sta cemo od problema…

Reply

Leave a Comment