Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Вукоичић: Нелсон на своју одговорност игра од финала Купа

img_1082Црвена звезда уз доста муке савладала је крагујевачки Раднички, други пут ове сезоне у „Пиониру“. После утакмице, своје утиске изнео је тренер црвено-белих, Влада Вукоичић:

Сваки тим и сваки тренер покушавају да направе такав систем да игра не зависи од једног појединца, али Демаркус је важан играч за нас. Тражили смо резервну варијанту, па су тако Цветковић и Ђокић поделили минутажу и тим и игра су зависили од њих. Нелсонова повреда је трајала од утакмице са Партизаном у финалу Купа. Он је све то време због своје жељу инсистирао да игра, али сада смо кренули у озбиљнији третман и очекујем да буде спреман за полуфинале плејофа АБА лиге – изјавио је тренер Звезде за званични сајт, пре него што се вратио на коментарисање победе против Радничког:

Играли смо топло-хладно, у таласима. Једна од идеја коју смо спремили за ову утакмицу је да одиграмо добру одбрану и тиме пореметимо игру Радничког у нападу. У томе нисмо били савршени, али смо у првој, другој и четвртој четвртини успели да их отерамо од коша и да буду принуђени да упућују шутеве у последњим секундама. Нисмо смели себи да дозволимо да прокоцкамо велику разлику, као што смо успели да два пута прокоцкамо девет поена разлике. Раднички се сувише лако враћао у утакмицу. У сваком случају, ово је победа која је важна. Није се десила по планираном току, али можда је и добро што смо победили преокретом и психолошким враћањем. Тиме се брже враћа самопоуздање и форма – констатовао је Вукоичић, који је потом детаљније прокоментарисао пад у форми црвено-белог тима:-

Сви знамо да нико не може да држи форму бесконачно дуго. Имали смо много проблема од Купа Србије, много повреда, склањање и враћање Брауна. То све утиче да екипа изађе из доброг ритма. Вечерашња игра није била бриљантна, али је боља него пре двадесетак дана. Ја мислим да идемо у добром правцу. Верујем да ћемо на Фајнал фору АБА лиге бити много, много бољи – закључио је Вукоичић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

11 comments

emirko svemirko апр 13, 2013 at 11:34 Reply
Lazovic za kapitena апр 12, 2013 at 17:10

ljudi ne mozemo da se radujemo posle jedne dobijene tekme,Radnicki je imao ocajne procente suta,nismo imali neku sjajnu igru mora to mnogo bolje,momci su pokazali da mogu kada su igrali sjano u Evrokupu,svako ko malo razmilsi shvatice da ova igra nije na zavidnom nivou,ali ja verujem da ce momci podici formu do F4 ABA

Reply
ZVEZDA апр 12, 2013 at 13:09

MVP,MVP,MVP 🙂

Reply
Djoksonidis апр 12, 2013 at 12:19

Nelson,Rakoc,Simon,Savovic i Katic..prva petorka sezone!
Cvele, Lazic, Subotic i Braun ipak nisu za Evroligaska iskusenja. Treba nam jos jedan jak plej, Vuk da ostane i udje u legendu kao igrac sa najvise nastupa u Zvezdinom dresu u istoriji,a onda da mu daju neku f-ju u klubu, zajedno sa Rakocem! Uz Gurovica, stvorili bi jaku koheziju i gurali naredne generacije ka novim uspesima! Dalje, Skot! Svidja mi se njegova odbrana, jako fin broj skokova za igraca na krilnoj poziciji..nas je do 2014. pa moze i da bude tu, a i ako ga prodaju, necu se buniti. Nakon klupskog juniorskog prvenstva uvesti i Ristica u prvi tim ..najbolji je mladi centar u Evropi.. pa da vidimo da li je bolji od Mitrovica.. Svakako dovesti sutera i jos jednog centra. Suma sumarum- sa samo tri pojacanja bicemo konkurentni za prolazak u top 16 EL,naravno uz uslov da je izborimo. Optimista sam pred duel sa Radnickim u Laktasima, a pre toga valja nam pobediti Metalac i Megu i na taj nacin uci u formu u pravi cas!
Zvezda oOoOoO

Reply
Homer апр 12, 2013 at 06:59

Igrali smo bez Nelsona i Rakočevića !!! Nelson je povređen a šta je sa Igorom??? Gde se on izgubio ? Ima li neki novi twitt za nas? Klanjamo ti se krlju,bio si odličan protiv Konstantina iz Niša prošlo kolo,ali sinoć i u derbiju …

Reply
dexa7 апр 12, 2013 at 12:54

Ne moze ni on svaku da odigra na visokom nivou realno.

Reply
Žare апр 12, 2013 at 05:10

iiiiiidemooo 😀

Reply
mladjen апр 12, 2013 at 00:07

Sramota je za admine da nema vesti o odbojci!!!! SRAMOTA!

Reply
@mladjen апр 12, 2013 at 01:32

Dobro je je**te,ne moras na svakoj vesti da pises isto…

Reply
marakana апр 11, 2013 at 23:50

sad vidim koliko je teska bila odluka koga licencirati za nasu ligu, brauna ili samardziskog, stvarno se ne zna ko je gori !

Reply
Lazaris апр 11, 2013 at 23:39

Dobar je igrac Nelson.Bolje da bude spreman za Aba,nego da povreda bude jos gora.

Reply

Leave a Comment