Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Суперлига: Мотивисана Мега дочекује Звезду у Крушевцу (недеља, 17 сати)

Такмичење у Суперлиги наставља се данас дуелом Константина и Слободе, а све остале утакмице на програму су сутра и прекосутра. Сутра игра и Црвена звезда на „врућем“ гостовање у Крушевац где гостују екипи Мега Визуре, која своје утакмице против Партизана и Звезде као домаћин игра у овом граду.

mega

Мега Визура одиграла је феноменално регуларни део сезоне у најјачој кошаркашкој лиги у Србији. Завршили су одмах иза Војводине, а колико су добри играли говори и чињеница да су већи део сезоне провели на врху табеле, а да су прво место изгубили у директном дуелу са Новосађанима када је Стојачић погодио у последњој секунди меча.

Како су играли у првом делу, тако су наставили и у Суперлиги. Мега Визура је „аутор“ највећег изненађења у досадашњем делу Суперлиге, када су у Крагујевцу победили Раднички, а на тој утакмици свој квалитет показао је Бобан Марјановић када је убацио 29 поена уз 15 скокова, Мицић је додао 19 поена и 5 асистенција.

Екипа коју са клупе предводи Дејан Милојевић, у прва 4. кола има 3 победе и 1 пораз који су доживели на старту такмичења у „Пиониру“ против Партизана. Мега Визура је без много муке савладала Константин и Металац (у гостима), што довољно говори колико је екипа квалитетна и да се мора најозбиљније схватити.

Клуб је довео и појачања у играчком кадру пред почетак Суперлиге, из Астане је стигао некадашњи организатор игре Црвене звезде Лука Дрча, а нешто раније су ту и икусни Горан Чакић и Новица Величковић који се после повреде вратио на паркет.Најбољу сезону у каријери игра центар, Бобан Марјановић. Од одласка из Хемофарма, Марјановић је тражио право место да настави свој кошаркашки развој, али га до доласка у Мега Визуру није нашао. Клуб из Земуна показао се као прави погодак за високог играча, а Марјановићеве бројке из прве 4 утакмице Суперлиге довољно говоре: 14,7 поена и 10,2 скока по утакмици.

Марјановић игра доста разноврсније него раније, доста је поправио свој шут, а ове сезоне почео је да шутира и за три поена. Колико озбиљне планове у Меги имају са њим, довољно говори и изјава Мишка Ражнатовића који је рекао да ће Бобан Марјановић од следеће сезоне играти у НБА лиги.

Поред Бобана Марјановића који се истиче као лидер екипе, у Меги се налази и низ младих и веома талентованих кошаркаша. Ту пре свега треба обратити пажњу на једног од најталентованији плејмејкера у Европи, Василија Мицића (једно време носио и дрес Црвене звезде), па онда да придошлице из Хемофарма, Немању Дангубића и Немању Крстића, ту је и Павле Рељић, Стеван Луковић, Андрија Бојић (играо на ЕЛ завршном турниру за Звезду пре 3 године).

Мега Визура је спој изузетно талентованих младих играча и нешто искуснијих и проверених играча. Показали су да имају квалитет, да их никако не треба потценити, јер су у стању да казне сваку грешку ривала и искористе шансу да победе. Црвена звезда ће вероватно имати велики део трибина дворане у Крушевцу на својој страни, а на играчима и стручном штабу је да овој утакмици приђу максимално озбиљно и мотивисано, како резултат не би изостао.

Утакмица се игра у недељу са почетком од 17 сати у Крушевцу, а директан пренос је на РТС 2 и Арена спорт 1 каналу.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

otpisani101 апр 14, 2013 at 19:32

ljudi sa sajta mogli bi da napisu bar rezultat u kosarci da stavljamo komentare…

Reply
forza stella rossa апр 14, 2013 at 19:45

Nema potrebe…..pritisak je otiso u 200!!!!

Reply
Божа апр 14, 2013 at 19:14

Бојим се да ништа ми нећемо освојити а бога ми ни да се пласирамо у ЕЛ. Како играмо ово је страшно. У нападу без идеје у одбрани без срца.

Reply
INĐIJA апр 14, 2013 at 18:49

Kakva ocajna igra. Zasto je Braun vracen? Stalno govorim kako crnja veze nam, al’ sto bi vi rekli dobar je u napadu! Danas je sve usrao pod kosem i opet ne igra, a dobija platu koju ja necu za 10 godina. Dakle totalni cirkus, sahranila nas Mega Vizura koju Partizan dobija skoro 30 razlike, nemamo mi sta da trazimo, osim ako se ne desi neko cudo!

Reply
RUK апр 14, 2013 at 18:05

Због чега мој коментар још увек „чека модерацију“?

Reply
RUK апр 14, 2013 at 21:29

И даље чека на „модерацију“? ❓

Reply
Oliver апр 14, 2013 at 18:03

Nazalost sem Rakoca i Katica ostali igraci su kompletni luzeri.Ne popravi mo li igru u drugom negine nam katastrofa!!!

Reply
forza stella rossa апр 14, 2013 at 17:59

Veze nemamo!!Ne ode li ovaj Vukoicic,nista necemo ni osvojiti!!Bruka,50 poena od Mege za poluvreme!!!

Reply
dexa7 апр 14, 2013 at 02:55

Bice teska utakmica,nadam se da ce kosarkasi pokazati da je losa forma iza njih.

Reply
INĐIJA апр 14, 2013 at 15:52

Ma sta se nadas, sad mora sve da se dobija, a o derbiju da ne pricam. NEMA mesta kiksevima!

Reply

Leave a Comment