Moja Crvena Zvezda
Други пишуКлупска дешавањаКошарка

Симоновић: Гуровић је мој узор

img_2441Када је Марко Симоновић стигао у Звезду на почетку сезоне, очекивало се да буде једна од главних нападачких опција. Ипак, први део сезоне провео је тражећи своју игру, са повременим бљесковима у виду добрих партија. Тренер и саиграчи су имали стрпљења и вере у Симоновића, за шта им се он одужио кад је било најпотребније. Пред завршнице такмичења у Купу Радивоја Кораћа и АБА лиги Симоновић је почео да пружа сјајне партије и показује свој пун нападачки потенцијал.

Симоновић је познат као одличан тројкаш (у АБА лиги је имао проценат успешности од 35.6%, а у досадашња 4 кола домаће лиге 42%), али и као неко ко атрактивним закуцавањима подиже публику на ноге. Те своје квалитете је показао и у победи у четвртом колу Агрожив Суперлиге на Радничким, када је са 22 постигнута поена био најефикаснији појединац у црвено-белом табору. Управо његове одличне игре у последње време биле су повод за интервју са овим играчем, у ком је открио своју кошаркашку филозофију и узоре, као и то где највише воли да проводи време.

Честитке на одличним играма у последње време, да ли су оне нешто што навијачи могу да очекују и у наредном периоду?

-Ја ћу се трудити да наставим да играм на овом нивоу. Игра појединаца зависи од много фактора, али наравно, најбитније је да тим побеђује. Надам се да ћемо се ускоро и као екипа вратити у форму и пронаћи стару игру.

Ти си одличан тројкаш, да ли је шут нешто што ти долази природно или радиш индивидуално на томе?

-Морам да кажем да има ту мало неке природне механике, али 90% је рад. Саиграчи знају колико радим са помоћним тренером Гуровићем сваки дан. Свакодневно пре и после тренинга убацим стотињак тројки, што из кретње, што из места. Мислим да је напорни тренинг прави начин да се дође до циља.

Да ли и какав утицај има подршка навијача док си на самом терену?

-Навијачи су заиста наш шести играч. Не могу описати каква нам крила дају кад ватрено навијају. Увек нам дају додатни адреналин и жељу да дамо све од себе да победимо. Овом приликом бих им се искрено захвалио на подршци и позвао их да наставе да долазе на утакмице до краја сезоне.

Да ли постоји нека навијачка песма коју волиш да певушиш у слободно време?

-Дефинитивно је то она „Ајде, играј и бори се, ајде, севером ори се, до победе са нама ти“.

Када би сумирао своју кошаркашку филозофију у једну реч, која би то реч била?

-Само рад.

Који је твој кошаркашки узор и зашто?

-Милан Гуровић. Он је играо на мојој позицији, био је сличан тип играча – високи шутер. Он је играо на вишем нивоу од мене и зато ми много значи што имам прилику да радим са њим и учим од њега.

Која је твоја највећа врлина, а која је највећа мана на терену?

-Мислим да ми је највећа врлина управо тај шут за три поена. Рекао бих да ми је највећа мана дриблинг, због тога се и трудим да га не користим често у току утакмице.

Сви знамо да се професионални спортисти хране изузетно здраво. Да ли имаш неки ситни порок што се тиче хране?

-Раније сам пио Кока-колу. Али, постепено сам је избацио из исхране, тако да сада стварно немам неки порок. Заиста водим рачуна о својој исхрани. Понекад ми чак кажу да претерујем.

Како изгледа твој један просечан слободан дан, када немаш утакмицу и тренинг?

-Волим да проводим време са девојком или са друштвом. Обично ујутро одемо на кафу, предвече у шетњу по граду или у шопинг центар ако је лоше време.

Мало је познато да си велики љубитељ реке и бродова, одакле та љубав?

-Да, то се некако јавило само од себе. Река извлачи негативну енергију из човека. Тамо се осећам баш смирено и пријатно, волим да проводим време на реци.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

fringe апр 13, 2013 at 14:44

Vala ima sve sto treba da bi bio i bolji od Gurovica (mada tesko da ce ikada biti u prilici da ubaci onu trojku protiv amera ali dobro). Samo napred momci i budite pravi kad je to najbitnije jer jedino tako se postaje sampion!

Reply
SRBB апр 13, 2013 at 14:19

За његову форму, био је крив само Влада Вукоичић и његове чувене блиц измене. Тренер не даје шансу играчима. После најмање грешке, играче хлади на клупи по четвртину. Надам се да ћемо , ако изборимо Евролигу наћи бољег и искуснијег тренера, јер је Влада недорастао овој позицији.
Не извлачи максимум из наше екипе…
На страну све, дешавају се кризе, падови, али са његовом концепцијом нећемо далеко догурати.
Са јачим клубовима играмо за кош више, што је лепо , али није сврсисходно. Нама нису никаква предност Пионир или Арена, кад В.В „пушта“ противнике да се разиграју..Тако смо изгубили од УЛМ-а, Галате, Кахасола …

Reply
Marko апр 13, 2013 at 16:43

Čekajte, nemojte da budemo preoštri prema Vladi… Od 4 derbija, dobio je 3 najvažnija. Fantastično smo odigrali prvu grupu u EC. Dakle, napravio je čovjek mnogo više pozitivnog nego negativnog.
Sjetimo se početka, pa spasio nam je sezonu. Simonović, sa početka sezone, nije mogao da se sastavi, nije mogao pogađati otvorene trojke u uzastopnim mečevima, u odbrani izgubljen. Ja sam mu to sve zaboravio, jer je sad zaigrao, ali nije fer da budemo tako oštri prema Vukoičiću. Jeste ovo vrlo dobra ekipa, međutim, da li je to garancija da će rezultat doći sam po sebi? Neko rekao „Milivoje Lazić“? „Cedevita“? Jedna utakmica nas dijeli od plasmana od EL i uvjeren sam da Vukoičić može to iznijeti, kao i igrači, naravno.

Reply
Kastro апр 13, 2013 at 14:03

Vidi se, imaju slican stil igre. Sut za tri poena i luda zakucavanja preko protivnickih igraca. Samo napred Simone

Reply
ZVEZDA апр 13, 2013 at 12:37

Izbaci i kafu… 😛

Reply

Leave a Comment