Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Радоњић мења Вукоичића

Dejan Radonjić
Dejan Radonjić
Dejan Radonjić

Влада Вукоичић више није тренер Црвене звезде Телеком. После два пораза у уводних пет кола Агрожив Суперлиге Србије руководство црвено-белих одлучило је да промени шефа стручног штаба. Са Вукоичићем је споразумно раскинута сарадња, а за новог тренера именован је Дејан Радоњић, бивши стратег Будућности.

КК Црвена звезда Телеком изражава захвалност Влади Вукоичићу на свему што је урадио за клуб, а пре свега на освајању Купа Радивоја Кораћа, великој енергији и труду који је уложио радећи за црвено-беле и жели му много среће у наставку каријере.

Дејан Радоњић имао је веома запажену играчку каријеру, а од 2006. године је био шеф стручног штаба подгоричке Будућности, а обављао је и функцију селктора репрезентације Црне Горе. Радоњић ће већ у уторак одрадити први тренинг са екипом, а тим ће предводити на гостовању у Ваљеву против Металца.

Промоција новог тренера Црвене звезде Телеком биће одржана у уторак на Малом Калемегдану у 13 сати и 30 минута.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

40 comments

KATASTROFA апр 16, 2013 at 19:12

ALO sta je ovo?! Prosto ne mogu da vjerujem, svakom se timu desi da padne forma, ali daleko od toga da se mora smjeniti trener.Po meni nije njegova krivica jer dugo vremena ne igraju svi igraci(da se tako izrazim) vec uvijek oni sti Rakocevic,Nelson,Savovic,Katic pa i Simonovic i Radivojevic.Totalno ne razumijem Covica, zar mu je ovo trebalo? Umjesto toga sto je smjenio trenera, trebao je razmisliti o popustenoj sansi da se dovede Traore, da bi zakrpio tu poziciju na brzinu je doveo onog mlitavog Samardziskog koji ne zna ni lopte drzati u rucu, pa onda Braun itd.Vukoicic je sjajan trener, to pokazuju i one silne pobjede, a ovaj pad u igri svima se desi.I Covic je opet pozurio misleci da moze nest da promjeni, e pa nece moci novi trener donosi i novu igru i sve se u potpunosti mjenja, dali ce se igraci moci navici na to do F4 cisto sumnjam.Definitivo pogresan i brebrz potez uprave.

Reply
denis апр 16, 2013 at 18:28

e jbg jednu celu sezonu nemozemo da zadrzimo jednog trenera!!! ne razumeme sto je smenjen vlada pa dajte coveku sansu…ccc ovo nece da izadje na dobro….

Reply
Lazovic za kapitena апр 16, 2013 at 14:27

msm da on igra odbrambreni stil,sto nikako Zvezdi ne odgovara,kao prvo Rakocevic igra losu odbranu,a kao drugo jednostavno nam je tim pravljen da se nadigravamo kao na utakmicama sa Sasarijem i Ulmom

Reply
Djoksonidis апр 16, 2013 at 11:51

..i jos jednu stvar da dodam.. bila bi jako dobra stvar da Radonjic na leto dovede nekog svog pulena..npr. mladog Aleksu Popovica, najvecu CG nadu na suterskoj poziciji..a znamo svi da smo tu tanki. Osecam da sutra necemo primiti ni 69 poena od Metalca ..vreme je da konacno zaigramo atomsku odbranu 😉

Reply
Nazario апр 16, 2013 at 13:32

Aleksa je sve osim suter, vjerovatno si ga pomijesao sa Markom Popovicem koji se mozda moze nazvati suterom, mada je i on daleko od toga. Mislim da ce postaviti sistem igre potpuno drugaciji od vukoicica, a najvise me je strah od derbija, jer je vlado bio ekspert za te meceve, a radonjic nema velike sanse u derbiju, obzirom da je uglavnom gubio svih prethodnih godina i kuci od partizana, upravo iz razloga sto kopira vujosevicev stil. zelim mu puno srece u nadi da ce nas voditi u evroligi!

Reply
Baki апр 16, 2013 at 14:35

Aleksa Popovic nije neki suter. Cak stavise, mnoge ekipe su gradile igru protiv Buducnosti tako sto su pustale Aleksu da sutira koliko hoce, pogotovo sa trojke. On ima dobar ulaz, voljni momenat, odbranu, ali sut bas i nema neki. Realno, slabo koji suter u nasoj ligi je bolji od Simonovica. Njemu iduce sezone, a mozda i vec ove, treba dati vise slobode da sutira jer kao i svaki pravi suter treba mu samopuzdanje da nece da leti na klupu poslije prvog promasenog suta

Reply
Zvezdas апр 16, 2013 at 11:23

I u onoj sezoni kad smo poslednju titulu osvojili promenjeno je nekoliko trenera,a mali Pesic (Radonjic) je lik.Nista mu nije milije nego cucati kraj terena i pokazivati jednu akciju sa tri prsta,mada nije on strucnjak za napadacke akcije,ali za defanzivu jeste,pa on u Buducnosti ove sezone nije imao pravog centra,pa je ipak masu ekipa sveo na 60-tak poena neke cak i na 50,ali treba prvo da igraci prihvate taj sistem i zato je ipak mozda bilo bolje zadrzati dosadasnjeg trenera,jer Vukoicic zna kako da se dobije Radnicki,a ta utakmica (polufinalna jadranske lige) je ipak najbitnija u sezoni.

Reply
Igor апр 16, 2013 at 12:12

Imao je Majkl Li je bio centar. ❗

Reply
Uliks апр 16, 2013 at 09:36

Broj trenera po sezoni je impozantan!

1997/98 Mihailo Pavićević, Tom Ludwig, Vladislav Lučić, Mihailo Pavićević
1998/99 Mihailo Pavićević, Bora Džaković, Jovica Antonić
1999/00 Jovica Antonić, Momir Milatović, Vladislav Lučić, Stevan Karadžić
2000/01 Stevan Karadžić, Miroslav Muta Nikolić
2001/02 Milan Krečković, Miroslav Muta Nikolić
2002/03 Aleksandar Trifunović
2003/04 Zmago Sagadin
2004/05 Zmago Sagadin, Aleksandar Trifunović
2005/06 Dragan Šakota
2006/07 Dragan Šakota, Stevan Karadžić
2007/08 Stevan Karadžić, Milan Škobalj
2008/09 Svetislav Pešić
2009/10 Aco Petrović, Aleksandar Trifunović
2010/11 Mihailo Uvalin, Aleksandar Nikitović
2011/12 Svetislav Pešić
2012/13 Milivoje Lazić, Vlada Vukoičić, Dejan Radonjić

Reply
dzoni апр 16, 2013 at 09:30

Mislim da nije toliki problem bio u treneru vec u ekipi. Realno Zvezda nema centra pravu peticu, Katic je najbolji na toj poziciji ijako je doveden da bude epizodista. Sa sva tri crnca se debelo promasilo i ni jedan nema neki kvalitet posebno Skot koji je zamenio Almonda posle par utakmica i mislim da je to velika greska cak mislim da sad da se pogleda prosek poena Almonda i Skota da je Almond davao vise iako je to bio pocetak sezone. U medijim su pojacanja Savovic i Simonovic predstavljani kao neki vrhunski igraci a kada se pogleda njihova statistika u prethodnim klubovima to nije ni prosek pogotovo Simonovic. Mislim da je menadzment kluba najvise promasio, pa na kraju i sa izborom prvog trenera kada je szonu poceo Lazic. Sreca pa ni ostali nemaju neki kvalitet pa se nadam da cemo ipak igrati evroligu. A sledece sezone selektirati prave igrace( Milicic, Radmanovic, Nedovic uz tri kvalitetna stranca to bi bilo dovoljno)

Reply
Zvezda Velikan апр 16, 2013 at 09:42

ja ne znam stvarno sta to vidite visoko dobro kod Nedovica? Taj igrac se nikad nije iskazao… nema on kvalitet a ekipu koja puca na trofeje.

Reply
šimin апр 16, 2013 at 06:38

Nadam se da će šok terapija uspeti. Očigledno je da je ekipa upravo od poraza u Crnoj Gori u padu i da nakon toga nije uspela da veže nekoliko dobrih utakmica, već je stalno bilo povuci – potegni. Od tada je prošlo više od 4 meseca i jasno je bilo da Vukoičić, koji zaslužuje pohvale za ono što je, naročito do tog susreta, uradio sa ekipom, nije u stanju da ih motiviše da pruže partije ne tom nivou. Nadam se da će Radonjić u tome uspeti, mada nisam siguran da je period za smenu pravi. Ali, sećate li se da smo i zadnju titulu uzeli na ovaj način, kada je Džaković, na 1:1 u finalnoj seriji, zamenio Lučića. Jasno je da ovakve poteze preduzimaju ekipe kod kojih nije baš sve u potpunosti uređeno, ali cilj opravdava sredstva. Naročito što mislim da je Radonjić odlično rešenje na duži vremenski period, imajući u vidu šta je radio sa ekipom Budućnosti, gledajući igrački kadar, koji je, naročito ove sezone, posedovao.

Reply
falkone апр 16, 2013 at 02:41

Cuo sam brat od prvog podpredsednika i sam Covic umeju bas da izvredjaju Vukoicica, cak da preko tim menadzera salju poruke Vukoicicu kako da igra ekipa.Dejan Radonjic jos jedan kadar FMP-a u Zvezdi.
Bice tesko.Bice stvarno tesko pa postanemo respektabilan klub.

Reply
aca nis апр 16, 2013 at 01:55

juce sam bas pogresio kad sam napisao da ekipa zna sta hoce. izvinjavam se

Reply
aca nis апр 16, 2013 at 01:50

i ceo dan na poslu gledam na telefonu sta ce biti, predosecao sam nekako. nije mi vukoicic nesto ali pokazujemo da smo neozbiljan klub. mislim da je f4 aba zatvoren i zna se ko ce u el i da je ovoga covic doveo za f4 pasteta lige jer mrzi partizan i ne prasta poraze od njega. srljali smo sa vukoicicem puno, ovaj igra pozicionu igru koju ja volim i sigurno cemo primati manje poena i daj Boze da je aba zatvorena jer ako nije nece biti dobro ali veme ce pokazati

Reply
mladjen апр 16, 2013 at 01:33

http://www.youtube.com/watch?v=mJtV9ye0Xa0 Nema veze sa temom… ali msm da treba pogledati

Reply
Baki апр 16, 2013 at 09:06

U pravu si za jedno (nema veze sa temom) a za drugo nisi (sto ovo vredi pogledati na ovoj vesti?). Sto stavljas ovo ovde? Daj nemojte unistavati teme kojekakvim linkovima koji veze sa zivotom nemaju…

Reply
Sasa апр 16, 2013 at 00:56

Vlado mnogo sreće, nadam se da se vidimo ponovo! Sinonim ste za pravog gospodina.

Reply
Vlada апр 16, 2013 at 00:19

Огромна грешка се направила сменом Владе,видело се да човек зна шта ради.

Reply
igorNbGd апр 16, 2013 at 00:41

I ja kažem, velikaaaa greška!!!!!!! Vukoičić je gospodin, šmeker na terenu i van njega i veliki znalac košarke… Vodio je ekipu kako je trebalo, bolje i od Pešića. Ovo može da nas košta prolaska u finale ABA, a samim tim i EL, a o tituli u domažem prvenstvu da ne pričam….. Tuga

Reply
dexa7 апр 16, 2013 at 01:01

Pesic i Vukojicic su imali skroz razlicite ekipe.

Reply
Pesho Sever апр 16, 2013 at 00:09

Ako je neko trebao da ode to je doticni gospodin Davor Ristovic inace veliki Grobar,on je za Almonda rekao da ce biti Zvezdin Durent a znamo kako se to zavrsilo,stranci su dosta diskutabilni moze neko voleti Nelsona neko Skota neko Brauna al svi oni su imali po par odlicnih utakmica i to je to budimo realni o Samardziskom necu trositi reci tako za mene licno Covek kome bih voleo da vidm ledja je Davor Ristovic….Vlado HVALA TII ZA SVE ZA KUP POSEBNO I ZA MENE CES UVEK BITI GOOOOSPODIN…

Reply
aleksandar sd апр 15, 2013 at 23:52

Po prvi put los potez Covica.

Reply
Uliks апр 16, 2013 at 09:28

Nije prvi puta. Da vidimo, otpustanje Pesica i dovodjenje kompletno novog tima te odustajanje od stvaranja sistema i igraca, dovodjenje Samardziskog potom otpustanje Brauna. Sve su to bile greske. Gresi Covic vise nego sto treba, non-stop nesto eksperimentise sto nije dobro.

Reply
Крле Бгд апр 15, 2013 at 23:41

Најпљуванији тренер после Вујошевића од стране наших навијача у Пиониру, Милов пулен и сад нам он долази. Просто невероватно колико ово личи на смену Пижона када је имао 2 бода више од гробара.

Reply
Miki апр 16, 2013 at 01:14

Ih sad ti znas da je Milov pulen…Jesmo ga pljuvali, ali ne njega koliko celu ekipu Buducnosti zato sto znamo odakle dolaze. A posebna je prica onaj njihov tehniko Mitrovic, sto svaku utakmicu u pioniru provocira! Ako si na njega mislio onda ok, ali za Radonjica ne znam da je bilo ciji pulen. Svakako neka mi osvojimo sa njim f4 i prvenstvo pa nek bude i Obamin pulen. Videcemo st ace na kraju biti, vreme ce pokazati da li je Covke bio u pravu ili je pogresio.

Reply
Anjamen апр 15, 2013 at 23:28

Nije ovo dobro, ozbiljan klub ne menja trenera posle 2 poraza i lose forme pojedinih igraca. Samo da nam se ovo ne obije o glavu na F4 ABA lige.

Reply
Miki апр 15, 2013 at 23:28

Problem je sto imamo najbolju ekipu i u aba ligi i u domacem prvenstvu a celu sezonu igramo na misice. Moram da priznam da je tu dosta kumovalo i to sto nije doveden dobar trener jos na pocetku sezone nego smo gubili vrem esa onim lazicem ili kako se vec zove. Vukoicic delimicno dobro odradio svoj posao, ali verovatno da nije dovoljno veliki kapacitet da spremi ekipu da bude cele sezone u istoj formi i i dosta je gresio u poslednje vreme sa izmenama… Davao je previse sansu nekim igracima koji jednostavno jos nisu za utakmice gde se juri ili lomi rezultat .
Radonjicu srecno, a Vladi sve najbolje u daljij karijeri! I da ponovim da nam je glavni cilj ove godine da udjemo u euro ligu, a ne domace prvenstvo. Grobari ako ne udju u euro ligu pukli su sledece godine i to je to….

Reply
Ivan апр 16, 2013 at 00:43

Bas tako,na misice!!!1To ja govorim mesecima unazad.Sramota je imati u timu jednog Igora Rakocevica a nemati postenu akciju za njega….covek cele sezone igra 1 na 1,igramo neku igru 2 na 2,pik, i to je cela filozofija….kad te neko provali tesko tebi sto nemas otvoren sut…A ko je tu kriv? Pa trener,naravno..nisam ja sigurno….

Reply
maxbgd апр 16, 2013 at 01:41

bravo,pravi komentar!

Reply
milenko апр 15, 2013 at 23:21

Sramota, pa Vlada nas je preuzeo kad smo imali sve poraze, ali je imao neke ne logi;ne poteze, srecno, a ti Dejane dobro dosao

Reply
Igor апр 15, 2013 at 23:07

Sok terapija ja bez obzira sta neko mislio o Radonjicu imam poverenje u njega

Reply
Nemanja апр 16, 2013 at 00:21

Naravno, odlican trener!

Reply
joe апр 15, 2013 at 23:05

Nepotreban i pomalo glup potez covek je preuzeo ekipu posle 4 poraza doveo na 2 mesto dobio 3 derbija osvojio kup i sad posle 2 poraza odmah noga. Ne verujem da smo igrali bolju kosarku dok Vlada nije dosao.

Reply
Mile апр 15, 2013 at 23:05

Srecno Vlado gde kod da odes

Reply
Roki апр 15, 2013 at 23:03

Ovaj lik je resenje?!? 😯 😯 😕 :facepalm:

Reply
Vlajko апр 15, 2013 at 23:01

Dobar potez,očigledno je da nešto ne štima već dugo vreme i nešto je moralo da se preduzme pred meč decenije sa Radničkim,hvala Vladi na kupu ali pošto igrače više ne možemo da menjamo onda je ostao samo on,daj bože da uspe ova šok terapija! Mislim da je Radonjić dobar trener jer od prosečne ekipe Budućnosti čini mala čuda,e sad da ga vidimo sa pravom ekipom i budžetom,očekujem još dva trofeja do kraja sezone 😀

Reply
Dejan CZ апр 15, 2013 at 23:00

Uvek ista prica. Kada je tu onda ne valja a kada ode svi kukate. Isto je bilo i sa Robijem, i sa Pesicem, od igracama ima milion takvih primera, najskoriji je Jovanovic i da ne nabrajam dalje. Licno mi je krivo sto je smenjen pogotovo sto se blizi kraj sezone,zavrsnica ABA lige, nije trener uvek kriv. Trebali su traziiti drugi nacin da razdrmaju ekipu. Po meni – greska

Reply
Vanja апр 15, 2013 at 22:59

Mogu da vam kazem da je Radonjic vrhunski covjek i dobar trener, nadam se da ce dobiti podrsku svih i da ce u ostati kod nas sto duze, bice malo problema jer forsira freneticnu odbranu a ne znam da li su nasi igraci spremni na to. Dobar potez uprave i nadam se da ce Radonjic nastaviti sa vrhunskim rezultatima, pozz iz PG.

Reply
Dalibor апр 15, 2013 at 22:58

Šta reći…srećno obojici!

Reply

Leave a Comment