Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Радоњић пред Ф4: Звездине амбиције увек морају бити највише

51767498658d6lu5z2038_headlineКошаркаши Црвене звезде Телеком у среду ујутро крећу пут Републике Српске где их у четвртак од 17 сати у дворани у Лакташима очекује меч полуфинала АБА лиге са Радничким из Крагујевца. О важности овог дуела све је већ речено. Тријумф у полуфиналном мечу са Крагујевчанима за црвено-беле би значио оверу евролигашке визе чиме би био остварен примарни циљ за ову сезону.

Сходно томе, кошаркаши Звезде последњих дана прионули су на посао како би утакмицу сезоне дочекали што спремнији:

Немам дилему да се не налазимо у идеалном стању. После пораза од Металца урадили смо колико је било могуће, како бисмо спремно дочекали меч са Радничким и одиграли га довољно добро да савладамо једну веома квалитетну екипу. Тим из Крагујевца предвођен је изванредним тренером Мирославом Николићем и они су читаву АБА лигу показали висок квалитет игара што их је и довело до заслуженог пласмана на Фајнал-фор – почео је причу тренер црвено-белих Дејан Радоњић и потом додао:

За нама је лош период, два меча смо неочекивано изгубили, али надам се да ћемо као тим одреговати квалитетно. Порази од Мега Визуре и Металца су нас довели у позицију неадекватног нивоа самопоуздања и психолошког статуса, али верујем да ћемо на мечу против Радничког пружити партију која ће нам омогућити да се нађемо у финалу.

Радоњић је истакао да су домети Црвене звезде много већи него што је тренутна форма и нагласио да су сви играчи здрави, а да је мотивација велика:

Јако добро познајем екипу Радничког и ту неких енигми тешко да може бити. Оно што је за нас већа енигма је наша тренутна форма, али сигуран сам да ће она бити све боља и боља како време буде одмицало. Међутим, не можемо да размишљамо на тај начин. Чека нас дуел на којем морамо бити на висини задатка, морамо да покажемо велику жељу и без обзира на слабости које су евидентиране, пружимо довољно добру партију да победимо Раднички. Знамо њихове индивидуалне и колективне квалитете. Постигли су одличан резултат, а практично ниједан меч нису одиграли у комплетном саставу и зато њихов успех још више добија на тежини.

О амбицијама црвено-белих на Фајнал-фору Радоњић је рекао:

Амбиције Црвене звезде увек морају бити највише. Ту не сме бити никакве дилеме. Надам се да ћемо у Лакташима имати велику подршку наших навијача. У овом тренутку нам је то јако потребно, јер самопоуздање морамо да градимо заједнички, на терену, уз надам се пуну халу наших навијача – закључио је Радоњић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

13 comments

1989 апр 24, 2013 at 10:49

pa da bar idu delije organizovano, i da naprave ludnicu tamo ne bih brinuo. ovako,delije bodre ligu bez znacaja za klub a ovo prate kraj televizora i brinu za evropu… da nije tuzno bilo bi smesno. kosarkasi svaka vam cast,samo hrabro pa sta bude, meni su dosta one pobede nad glodarima,ostalo vam se oprasta

Reply
emirko svemirko апр 24, 2013 at 10:33

Mora da dodje bre bar finale. Zasluzili smo cela sezona je bila luda skroz valjda mora da se posreci malo iako imamo kvalitet. Ocekujem da vode ekipu Rakoc. Katic, Nelson i Savovic i Skot treba nam sut za tri poena ! Do TITULEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!! 🙂

Reply
Zvezda mi je sve апр 24, 2013 at 09:03

OCEMO TITULU

Reply
marko bl апр 24, 2013 at 02:23

pokazite da ste ekipa..

Reply
marakana апр 24, 2013 at 01:17

treba stisnuti m**a i dobiti utakmicu kako znamo i umemo, ali i osvojiti aba ligu, gladni smo trofeja , nesmemo se zadovoljiti samo ulaskom u finale. a onda naredne sezone reformisati aba ligu i zahtevati promenu pravila, da o prvaku odlucuje plejof a ne f4.!

Reply
Nikola апр 23, 2013 at 19:40

Bas me zanima dali ce moci dici ekpu, sve ce se pokazati na utakmici protiv Radnickog…Za mene je Vukoicic bio ne zamjenljiv ali eto desilo se to sto se desilo.Tim je sastavljen od kvalitetnih igraca pobjedili smo Radnicki zadnja dva puta i bez imalo razmisljanja Zvezda je favorit ali iza nas je tezak period dve izgubljene utakmice od,iskreno, dosta slabijih ekipa ukocenost pojedinih igraca.Iskreno, bilo bi sramota da izgubimo na samoj zavrsnici nakon onoliko ulozenog truda i rada.

Reply
Dragon апр 23, 2013 at 18:48

..ljudi kako doč do karte..sve moguče sam pokušo al nikako da sredim.. :/

Reply
Majstor апр 23, 2013 at 19:19

to je mile dzabe podijelio svojim simpatizerima

Reply
ДРАЖА апр 23, 2013 at 16:57

Због чега на форуму још увек нема теме о Ф4? 😥

Reply
Nemanja апр 23, 2013 at 16:05

Cela sezona nam staje u te dve utakmice, ako ne uradimo nista, dzabe smo se radovali cele sezone, nasa liga jeste bitna zbog prestiza ali ovo je najbitnije. Samo da osvojimo tu ABA ligu i onda sledece god bicemo jos jaci i tek tada nece moci da nas pobede i tek tada cemo imati jos jace sponzorske ugovore i dobre sponzore, a kad to bude krenulo ja se nadam da ce to trajati dosta dugo. 😀

Reply
Zvezda Velikan апр 23, 2013 at 15:53

Tako je! Idemo da vidimo od kakvog ste materijala satkani, idemo zvezdooo!
Samo uz maksimalan angazman mozemo se nadati necemu…

Reply
INĐIJA апр 23, 2013 at 14:23

Keve ti? Opet krece demagogija…
Bolje bi ti bilo Radonjicu da pobedis taj Radnicki i da budemo medju prve cetiri ekipe u SL.

Reply
dexy122 апр 23, 2013 at 20:22

Ja samo ne razumem vas neke likove. A sta da radi covek na pres konferenciji koja je obavezna? Normalno da ce da demagoguje.

Reply

Leave a Comment