Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Радоњић пред финале: Надам се да ће оптерећење бити мање

517a669b68b16foto-d-zarkovic109_headlineО победнику АБА лиге за сезону 2012/2013 одлучиваће два српска тима. Вечити ривали 219. пут одмериће снаге и одлучити о шампионској титули у регионалном такмичењу. Биће то велика борба за шампионско прстење, први дуел вечитих у финалу Јадранске лиге и први дерби за тренера Дејана Радоњића на клупи црвено-белих:

Полуфинални дуели донели су много нервозе и притисака, зато је врло могуће да ће финални меч донети велико растерећење за оба тима. Међутим, морам да нагласим да ће у утакмици за трофеј и то баш против Партизана мотивација бити највећа. Очекује нас узбудљиво финале иако Партизан има више искуства у финалима Јадранске лиге од Звезде. Али, без обзира на то што нисмо у идеалном статусу, учинићемо све да огромну жељу и мотивацију која постоји код свих играча стваимо у функцију и остваримо наш циљ – рекао је Радоњић и потом додао:

С обзиром да сам кратко време са екипом и да сам водио само два меча у специфичним околностима, јер су била од изузетног значаја, тешко је правити неку аналитику. Све то што се догађало на претходна два меча не даје ми простора за реалну процену. Међутим, надам се да ће нека врста оптерећења бити мања и да ће то само по себи произвести бољу игру. Трофеј има велику важност и надам се да ћемо га освојити. Финале је за сваког посебан изазов, а фаворита не бих издвајао – констатовао је Радоњић.

Улазнице за финални дуел АБА лиге коштају 50 КМ (око 25 евра) и у петак се могу набавити у Игокеном клубу „Ненад Баштинац“ у Александровцу.

Стрелац победничког коша са линије пенала за црвено-беле у полуфиналу Вук Радивојевић очекује врхунски кошаркашки спектакл и поручује:

Велику ствар смо постигли и ми и Партизан. Састајемо се по други пут у у борби за трофеј ове сезоне и сигурно ће бити неизвесно. Надам се да ће све протећи без инцидерната и да ће сви посетиоци и гледаоци крај малих екрана уживати у доброј кошарци. Сви знамо шта носи сваки дуел са Партизаном, а камоли када је у питању борба за трофеј. Партитзан има млад тим, напредовали су из дана у дан и мислим да су достигли максималну форму. Не бих издвајао ниједног играча, стварно су постали изванредан тим. Утакмица ће бити веома тешка, а победника ће одредити већа концетрација и која екипа са мирнијом главом буде ушла у меч – закључио је Радивојевић.

Финални меч између Црвене звезде Телеком и Партизана на програму је у суботу са почетком у 20 сати 30 минута.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

Nemanja апр 26, 2013 at 22:39

E bre posle 15godina igramo EL!!! Ljudi ja sam srecan sta god da urade u finalu i nasoj ligi a verujem da ce da osvojimo i to.

Reply
emirko svemirko апр 26, 2013 at 19:34

Veoma vazna utakmica. Nadam se da ce neki igraci pokazati bolju igru npr. Simonovic jer nam je veoma vazna ta pozicija 3. Mislim da treba samo da igramo da se ne obaziremo na provokativnu igru protivnika po cemu su poznate komsije, tako i osvajaju trofeje proteklih godina, nadam se fer sudjenju i fer borbi bez skandala i tako dalje… Cilj je naravno trofej ! Samo hrabro momci bez opterecenja 😀

Reply
INĐIJA апр 26, 2013 at 16:06

SUBOTA
FUDBAL (MARAKANA) KOSARKA (LAKTASI) VATERPOLO (TAS) RUKOMET (NIS)
nadamo se skoru 4/4 pobede!

Reply
delija апр 26, 2013 at 14:35

Odvalite bagru sutra!! 😀 Moramo pacova bertransa da cuvamo inace ce nas zatrpati….Samo da pobedimo bre pa idemo da pijemo!! 😀 A jbg sad zbog kosarke ne idem na marakanu…Moglo je u 5 da se igra tekma ne bi falilo nista(fudbal) 🙂 Do pobede bre…Nek proradi inat jer nas svi otpisuju!!! Napred zvezdo…

Reply
perus апр 26, 2013 at 15:33

u 5 svi na tas!

Reply
perus апр 26, 2013 at 14:31

je l’ mozes, molimo te, da trazis tajm-aut kad naprave seriju 6-0, a ne 16-0? i ako ti nije problem da odigramo neku akciju osim pika na kapi? hvala

Reply
Nikola апр 26, 2013 at 15:36

to sam i ja primetio,juce je sa velikim zakasnjenjima trazio time-out….svidelo mi se sto je rakocevica izveo 2 minuta pred kraj,pokazao je da imam onu stvar….

Reply
milos апр 26, 2013 at 16:01

Tacno, ako neko igra lose treba da leti na klupu, a Igor je igra za tribine, a ne klupu. Njemu nikako ne treba dozvoljavati da resava ili organizuje napade, jer to je onda totalna katastrofa.

Reply
kosovac апр 26, 2013 at 16:27

Dugo je nas kapiten bio van forme, a 90% sam siguran da ce sutra eksplodirati kao protiv ulma u gostima na primer (34 poena) 😀

Reply
Luka апр 26, 2013 at 19:15

Cilj akcije se zna, valjda napraviti što bolju poziciju za šut, a naši su juče bili potpuno sami pri svakom šutu, pa ti vidi 🙂

Reply

Leave a Comment