Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Цветковић: Друго полувреме као показатељ

img_1100Назире се излазак из кризе. Кошаркаши Црвене звезде Телеком убедљиво су савладали Слободу (85:51). Оно што посебно радује је ангажовање црвено-белих у одбрани, поготово у другом полувремену у ком је противник постигао само 16 поена.

Звездини играчи су агресивном одбраном успевали да осујете нападе Ужичана, што је резултирало са чак 15 отетих лопти које су водиле до лаких и атрактивних поена из контре. Александар Цветковић се истакао са 3 одузете лопте, 6 асистенција и 7 поена. Звездин плејмејкер је био задовољан након остварене победе:

Ово је била веома битна победа за нас у оваквом тренутку. У првом полувремену нисмо били на оном нивоу на ком треба да будемо, али смо се у другом подигли и приказали игру каквом треба да тежимо. Управо тако треба да играмо у свим утакмицама до краја сезоне – констатовао је Цветковић.

Тренер Црвене звезде, Дејан Радоњић, био је задовољан победом, али је указао да треба и боље:

Почетак утакмице није био добар, иако је можда и очекиван с обзиром на ствари које смо радили у последње време. Разлика у квалитету је таква да смо морали да будемо бољи и конкретнији. Ипак, у наставку утакмице наша игра је изгледала другачије и на крају смо више него заслужено славили – изјавио је Радоњић, који се потом осврнуо на не баш добар проценат шута који кошаркаши Звезде имају у последњих неколико утакмица:

Требао би да буде бољи. Био бих много задовољнији кад би проценти шута били бољи. Трудимо се да подигнемо екипу и самим тим ћемо и да побољшамо шут – констатовао је стратег црвено-белих, који је морао да похвали и учинак Милованивића и Митровића који су на овој утакмици добили значајну минутажу.

Радоњић је на крају прокоментарисао и стање са повредама Бориса Савовића и Вука Радивојевића:

Радивојевић је почео са лаганим тренинзима, док је код Савовића ситуација доста комплекснија. У понедељак ћемо имати детаљнији увид у ситуацију и тада ћемо моћи да знамо на кога ћемо моћи да рачунамо у наредној утакмици. Важно је да буду довољно здрави да могу да пруже све од себе на терену – закључио је тренер Звезде.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Vucko мај 5, 2013 at 02:10

Umesto da Savovica odmaramo u prosloj utakmici protiv Vojvodine, mi smo ga isforsirali, doduse na kratko, skroz pogresna odluka. Bojim se da ne bude spreman za derbi, a jedan je od 3 nasa najbitnija igraca. :facepalm:

Reply
emirko svemirko мај 4, 2013 at 21:35

Konacno malo laksa pobeda, nadam se i pobedi u derbiju… 😀

Reply
INĐIJA мај 4, 2013 at 22:04

Ako mislimo da osvojimo titulu, derbi ne dovodim u pitanje.

Reply

Leave a Comment