Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Радоњић пред први меч полуфинала: „Мега заслужује респект“

Dejan RadonjicРазигравање за титулу шампиона Србије за кошаркаше Црвене звезде Телеком почиње у среду од 21 сат. У дворани Пионир црвено-бели у првој утакмици полуфиналне серије плеј-офа дочекују Мега Визуру. Бесплатан улаз на трибине београдског храма кошарке биће права прилика да навијачи испуне халу и изабраницима тренера Дејана Радоњића пруже преко потребну подршку.

Црвено-бели неће имати нимало лак задатак на шта је упозорио и тренер Радоњић:

– Мега Визура је постигла сјајан резултат у Суперлиги. Освајањем трећег места, пласманом у плеј-оф и АБА лигу показала је висок квалитет – почео је причу Радоњић и додао:

– Две утакмице које смо играли са њима су показале да се ради о сјајном тиму који има квалитет. Направили су одличан спој младости, искуства и квалитета. Имају неколико веома талентованих играча и пар играча са врло високим рејтингом. Одлично су укпомпоновани и тај резултат који су остварили је најбољи показатељ да се ради о тиму који заслужује апсолутан респект.

Црвена звезда Телеком је у тријумфалној серији од осам узастопних победа што свакако храбри све у табору црвено-белих пред старт плеј-офа:

– Треба рећи да смо не тако давно били у позицији да се практично боримо за место међу прве четири екипе и пласман у плеј-оф. То нас је условило да сваком мечу прилазимо на начин да морамо да пружимо и више од максимума како бисмо обезбедили резултат који се од нас с правом и очекује. На крају се испоставило да смо уз исправан приступ и напоран рад дошли до другог места на табели. Били смо концетрисани на наш циљ, нисмо размишљали о другим стварима и са тог аспекта смо задовољни што смо успели да дођемо до овог резултата – кратко је застао Радоњић и потом наставио:

– Међутим, ту се сада завршава тај део приче, креће плеј-оф. У овом тренутку се припремамо за дуеле са Мега Визуром уз велико поштовање према противнику. Свесни смо да морамо да пружимо 100 одсто својих могућности како бисмо забележили победу и зато ћу тражити од играча да имају такав приступ од првог минута. Надам се великој подршци наших навијача, то нам је јако потребно јер нас очекују тешки мечеви против квалитетног ривала.

У прилог онога што је рекао Радоњић говори податак да Мега Визура у својим редовима осим репрезентативца Новице Величковића, суперталентованих Мицића, Дангубића и Крстића има најкориснијег играча Суперлиге – Бобана Марјоновића, центра високог 222 центиметра.

– Добро су нам познате све специфичности његове игре и у оквиру тих сазнања ћемо покушати да направимо најбољу могаћу припрему меча како бисмо на крају утакмице ми били задовољни. Играмо на нашем паркету, пред нашим навијачима, даћемо све од себе да забележимо победу и поведемо у серији.

На питање о здравственом билетну у екипи Радоњић је рекао:

– Игор Ракочевић се веома добро опоравља, Скот се већ у понедељак прикључио тренинзима. У овом тренутку најјачи састав ће се супротставити Мега Визури али и да је супротна ситуација, сви који изађу на терен имају обавезу да дају све од себе како бисмо савладали екипу Мега Визуре – закључио је Радоњић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

16 comments

007 мај 28, 2013 at 21:35

Jel registrovan i onaj slepac Samardžiski?Trebao bi nam i on u rotaciji pod košem,ne može Raško sam a i Milovanović je smotan kao sajla

Reply
Srdjan мај 29, 2013 at 13:23

Nije, davno je registrovan bio braun koga smo otpustili. milovanovic moze korektno da odigra ne znam sta ga potcenjujete. uostalom moze i Savovic igrati centra.

Reply
Drobnjak iz auta!!! мај 29, 2013 at 15:23

Hahaha,slepac…Da znas??? Sto li ga dovodili pitam se ja? Milovanovic nije toliko los,fizicki je dosta stabilan,napravi neki faul a uz Raska moze puno da nauci.

Reply
Zvezda Velikan мај 28, 2013 at 17:12

Ajmo momci, ginite na parketu, nasa je tittula! Obradujte nas vreme je… dugo cekamo trofej prvaka! Zivela Zvezda!

Reply
forza stella rossa мај 28, 2013 at 15:34

Dobro je sto ce i Rakocevic biti spreman za sredu.Samo me plasi nasa centarska linija,mnogo smo tanki….Nece Rasko izdrzati sam sve duele u polufinalu i finalu.Mnogo je to utakmica a nema pravu zamenu…

Reply
Miljan мај 28, 2013 at 15:12

Sada ce NAŠ VASA MICIĆ imati generalnu probu pred Delijama.
Jer ipak sledeće godine će igrati EL pa mora da se navikne malo na nas 😀
I FEEL DEVOTION!!!

Reply
milos мај 28, 2013 at 15:13

otkud ti to da dolazi?

Reply
Pesho Sever мај 28, 2013 at 15:17

Vasa Micic je vec nas igrac u Januaru je potpisao predugovor sa nama to sam vec napisao u jednom komentaru i sto posto stojim iza toga…

Reply
Miljan мај 28, 2013 at 15:22

Vasa Micic je odavno nas brate to je i Covic potvrdio u jednom intervijuu!

Reply
nisu nas slomile ove teske godine мај 28, 2013 at 15:56

nidje veze to sto pricate,Covic to nije potvrdio niti se to pominjalo. Raznatovic je izjavio da ce i sledece sezone igrati kod njih u aba ligi

Reply
miljan мај 28, 2013 at 16:48

Ne brate pogrešio si. Čović je potvrdio da dolazi i Vasa isto a Ražnatović je rekao citiram:
Neću sada o tome pregovore sa Zvezdom počinjeno od 1. juna, možda i malo kasnije.

цар Душан мај 28, 2013 at 16:52

Био је у суботу у Новом Саду на утакмици против Воше 🙂 Мислим да није нико званично потврдио али контам да је то решена ствар. Твој тим игра утакмицу у Ужицу а ти дођеш да гледаш Звезду 😆

Reply
Aleksandar мај 28, 2013 at 21:27

hahahah vi se salite, decko ne moze obruc da pogodi, trese se dok igra. Onu zadnju tekmu ga krenulo, inace ocaj . Moje misljenje

Reply
Aimar мај 28, 2013 at 14:35

Da pocistimo ove,i onda sa glodarima za titulu,vreme je da pehar vratimo na mali kalemegdan…. Crveno beli ‘ajmo u napad zajedno!

Reply
Pesho Sever мај 28, 2013 at 14:26

Ne brinite za podrsku u Sredu vece bice pun Pionir vi ste to i zasluzili iako su nasu ligu obezvredili i nacinili je smesnom nama navijacima je osvajanje domaceg prvenstva kao NBA prsten…SAMO NAPRED MOMCI DA UGAZIMO FILIJALU partizana

Reply
Kali мај 28, 2013 at 14:22

Ma kakav respekt gazi grobarsku filijalu!

Reply

Leave a Comment