Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Радоњић пред први меч финала: „Савовић неизвестан, идемо на победу“

RadonjicПред црвено-белима налази се један од највећих изазова ове сезоне. У среду, са почетком од 19 часова, Црвена звезда Телеком ће гостовати вечитом ривалу Партизану, у првој утакмици финала Агрожив Суперлиге Србије. Ово ће бити седми дерби ове сезоне, а 221. дуел црвено-и црно-белих у историји. Стратег Звезде, Дејан Радоњић, изнео је своја очекивања пре наредног меча, не штедевши комплименте за наредног ривала:

– Партизан је доминантно завршио првенство и у плејофу изборио пласман у финале уз одличне партије. Они су екипа са великим бројем репрезентативаца, како страних, тако и домаћих. Ми смо током домаћег првенства и плеј-офа били у доста незавидној позицији уз континуитет проблема који су нас пратили од меча до меча. И овог пута имамо великих проблема, јер је неизвестан наступ Бориса Савовића који је под температуром. Надамо се да ће сви остали бити спремни и да ћемо успети да савладамо Партизан – почео је причу тренер Радоњић.

Вечити дерби је утакмица у којој никада нема фаворита, без обзира на стање са повредама или формом играча. Наредни меч другачије не посматра ни тренер црвено-белих:

– Ја не посматрам тако ниједан меч, па ни овај дуел. Ми размишљамо да у финалу дамо све од себе и забележимо максималан резултат. Начин на који је Партизан одиграо у досадашњем делу Суперлиге и начин на који смо то ми урадили, то се сада све заборавља – рекао је Радоњић, а затим је одбио да изнесе своју прогнозу за сутрашњи меч:

– Не бих се бавио прогнозама, иако је то доста популарно. Одиграно је већ доста мечева између Црвене звезде и Партизана ове сезоне. Ти мечеви су увек посебни, може да се деси да одлуче нијансе, а може и да буде потпуно другачије. Ми размишљамо само како ћемо сутра изгледати – истакао је тренер Звезде уз наду да ће се тренд победа црвено-белих у мечевима када је Партизан домаћин наставити.

Оно што вероватно највише занима све навијаче Црвене звезде је здравствено стање капитена Ракочевића. Из табора црвено-белих стижу добре вести јер Дејан Радоњић истиче да су изузимајући Савовића сви 100 одсто спремни:

– Осим Савовића сви играчи су потпуно спремни. Надам се да се ништа до сутра неће променити и да ћемо у најјачем саставу изаћи на паркет.

Познато је да утакмице између вечитих ривала рађају нове хероје. Упитан да ли се очекује да тако буде и овог пута, тренер Црвене звезде је рекао да се то може очекивати, али да је ипак најбитнији крајњи резултат, а затим се осврнуо на податак да црвено-бели нису подигли трофеј намењен шампиону државе пуних 15 година:

– Мислим да у мечевима са Партизаном, и то у борби за титулу, не треба додатна мотивација. Свесни смо те чињенице, она нам не представља терет јер је наш циљ једино победа у сутрашњем мечу – закључио је Дејан Радоњић.

Жеља из оба табора је да све утакмице финала протекну у фер и коректној борби, како на паркету, тако и на трибинама. У ту сврху, играчи Црвене звезде Телеком и Партизана мтс укључили су се у акцију Министарства омладине и спорта и пре почетка утакмице носиће мајице са слоганом “Будимо спортисти“ која ће представљати позив на фер и спортско навијање.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Ryber Palunko јун 4, 2013 at 20:03

Ovisi o klupi. Ako budu neprimjetni, kao u zadnje vrijeme, mrka kapa. Prva petorka će svoje odraditi.

Reply
gmcz јун 4, 2013 at 16:07

titula breee!!!!!!

Reply
INĐIJA јун 4, 2013 at 14:55

A bilo bi glupo da idemo na poraz 🙂

Reply

Leave a Comment