Moja Crvena Zvezda
ВатерполоКлупска дешавања

Вести из ВК

sampioni_zvezdaДок и даље уживамо, и још дуго ћемо, у триплој круни и најсвежијој од њих, титули првака Европе, у поносу СД Црвена звезда се ради и гради. Капитен Андрија Прлаиновић је продужио уговор и још једном обрадовао целокупну армију навијача. Душко Пијетловић је напустио клуб и потписао за руски Синтез из Казања, желимо му све најбоље и чекамо да се врати. Дејан Савић наставља да доминира, освојио је Светску лигу са репрезентацијом и припрема се за СП у Барселони. Никола Рађен и Денис Шефик су на прагу да крену стопама Прлаиновића и продуже уговор, а наши најмлађи су у базену и прате своје идоле, победама.

Малишани рођени 2000. године, из наше ватерполо школе су у уторак, у пријатељској утакмици на 25.мају, СЦ „Милан Гале Мушкатировић“, савладали вршњаке из ватерполо клуба „Стари Град“, 14:5. Пре тога су у понедељак савладали на „11.априлу“ вршњаке из ВК „Врацар“. Видљив је напредак и велики помак код наших клинаца што је показатељ колико се озбиљно приступило нашој ватерполо школи.

Док медији лицитирају именима и трансферима, шампиони Србије и Европе су прошле недеље посетили Косовску Митровицу, а већ сутра Прлаиновић, Пијетловић и Вапенски се придружују Николи Рађену и Страхињи Расовићу код селектора Дејана Савића. Оно што је најбитније по нас је да су уз капитена и тренера, Рађен и Шефик близу останка у клубу.

Оно што је актуелно у српском ватерполу, осим наравно припрема националне репрезентације за СП, је Друга лига, односно познатија по имену Летња лига или Српска лига. Укупно 15 тимова из 11 градова, подељени у две групе, Север и Југ, бориће се за пласман у Прву Б лигу, а велику пажњу привлачи и долазак познатих играча који наступају за пријављене клубове. Такмичење почиње 6.јула, а врхунац ће бити Ф4, 17-18.август, на коме ће финалисти изборити пласман у Прву Б лигу. Бивши играц Црвене звезде Филип Кљајевић, који је прошле сезоне бранио боје француског Ремса, наступаће за ВК „Стари Град“, а друштво ће му правити гро генерације ’96 из нашег клуба.

Ми ћемо испратити учинак наших момака на јаком такмичењу, а уједно заједно и нестрпљиво очекивати сваку вест из нашег ватерполо клуба.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

Zvezda do smrti! јун 20, 2013 at 17:36

PONOS SD CRVENA ZVEZDA!!!

Reply
Anka јун 20, 2013 at 16:42

Ne vezano ko kom klubu pripada niti za koga navija, ako smatramo da sprski vaterpolo zasluzuje paznje onda tu niko nema dileme! Pre svega 15 kluba 11 gradova i nijedan od njih zatvoreni bazen, elementarne uslove. I ne samo to, nego bi istovremeno i plivacki savez dobio na sirini. Jer nema dobrog vaterpoliste a prethodno se nije bavio plivanje, a znam iz price mog drugara i njegovog iskustva da bar 70% dece se sa plivanja presaltuju na vaterpolo. Da li ovo nesto ministarki govori ili ce i dalje ostati tunjava po pitanju resavanja problema infrastrukture, koja moze uz dobar sistem bar jednim delom da se resi sekvencijalno.
DA SE SVAKE GODINE NA RACUN DELFINA IZGRADIO 1 ZATVORENI BAZEN U 1 GRADU DANAS BI IMALI JOS OZBILJNIJU PRICU..Ne govorim o preterivanju vec o optimalnim uslovima koje drzava koliko toliko moze da pruzi..

Reply
Misa Po јун 20, 2013 at 12:27

Nikic u Zvezdi? 😯 Au, pa opet cemo biti prvaci Evrope!!! 😆 😆 😆

Reply
nn јун 20, 2013 at 10:08

😀 😀 😀 😀 😀

Reply
Zvezda Velikan јун 19, 2013 at 18:37

Nadam se da nece Vapenski otici! On je dobar igrac… takodje nadam se dobrim pojacanjima.

Reply
Kapetan јун 19, 2013 at 19:43

I ja se nadam da nece otici kao i braca Rasovic,Radjen i Sefik

Reply
Zvezda Velikan јун 19, 2013 at 21:48

Rasovici ne idu, to je zavrseno!

Reply
Stanko Marinkovic јун 20, 2013 at 16:46

Nisam bas siguran za Rasovice nemojte tako biti sigurni da objavljujete vesti samoinicijativno koje nisu pouzdane

Reply
dexy122 јун 19, 2013 at 20:26

Filipa Filipovica ako ode Vapenski. Decko uvek hvali Delije. On je kao grobar. ahahaha

Reply
Delija Crvenka јун 19, 2013 at 21:54

Filip Filipovic je teski grobar,medjutim u svom klubu je doziveo to da kad je hteo da ode iz partizana zapretili su mi da nece igrati u reprezentciji pa ga jedno vreme nije bilo al decko je profesionalac i igrao bi u Zvezdi bas kao i sto su mnogi zvezdasi igrali u partizanu (inace o svom problemu partizan-reprezentacija dok je bio tamo je pricao licno on)

Reply

Leave a Comment