Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Мајдов и Бунчић освојили сребро и бронзу на ЕП у Талину

Немања Мајдов и Страхиња Бунчић, репрезентативци Србије и узданице Џудо клуба Црвена звезда, остварили су одличан успех освајањем сребра и бронзе на Европском првенству за кадете у Талину у Естонији.

Немања Мајдов ( до 73 кг) из престонице Естоније враћа се са звањем вицешампиона Европе. Мајдов је победом отворио учешће на ЕП и то против одличног домаћег такмичара Карла Ернеста Саала. Ни против Летонца Дависа Дуде, Мајдов није дозволио изненађење. Резултат 7:0 био је довољан да осигура пролаз у треће коло. Ни наредни противник, Холанђанин Крвин Беккер, није успео да пронађе решење за Мајдова. Неприкосновено, како је уосталом и навикао спортску јавност, ипоном савладао је и џудисту из земље лала и ветрењача. Идентично је решио и полуфинални меч са одличним Немцем, Тимом Гранкоw. Ипак спортска срећа напустила је Мајдова у дуелу за најсјаније одличје са Русом Русланом Годизовим.

-Остаје жал за златном медаљом али сам уједно и срећан јер сам овим европским одличјем још једном потврдио квалитет на међународној сцени. У Талин сам отишао као фаворит имајући у виду да сам био у самом врху европске ранг листе. Овим резултатом на најбољи начин сам потврдио ту улогу и испунио очекивања. Драго ми је да сам на најбојји начин бранио боје Србије а уједно а самим тим и боје моје Црвене звезде-рекао је Немања Мајдов.

Квалитет на међународној сцени још једном је доказао и Страхиња Бунчић ( до 66 кг) освајањем бронзаног одличја на ЕП за кадете у Талину. Бунчић, освајач злата на ЕП 2012 у Бару, убедљиво је резултатом 10:0 савладао првог противника Француза Сашу Фламента. Ни Словенац Јан Косак као ни Грузијац Коба Мицхедлисхвили нису могли да нађу решење за одличног српског џудисту Страхињу Бунчића. У полуфиналу, наредни Бунчићев противник Елмур Ахнадалиу (Азербејџан) казнио је тренутак непажње што је српског џудисту коштало уласка у финале. Ипак у борби за треће место Бунчић је показао да је изузетну психичку стабилност и на најбољи начин, победом окончао меч са Пољаком Паwелом Wаwразyцзеком, који је одлучивао о освајачу бронзаног одличја.

-Имајући у виду да сам у Талину бранио злато освојено минуле године на Европском првенству у Бару јасно је да је на мени био велики притисак. Ипак треба имати у виду да је конкуренција паклена и да више нема лаких противника ни лаких мечева. Задовољан сам бронзаним одличјем јер сам овим резултатом јасно показао да сам у самом врху европске џудо сцене. Ово је одличан учинак за први део сезоне. За мене нема одмора јер ме чека учешће на ЕYОФ-у као и Светско кадетско првенство– истакао је Страхиња Бунчић.

 

Повезане вести

1 comment

David јун 23, 2013 at 19:33

Bravo ❗

Reply

Leave a Comment