Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКлупска дешавањаКошарка

Блажич: Једва чекам да заиграм у Арени пред Делијама

Јака Блажич претходних неколико дана боравио је у Београду, где је са репрезентацијом Словеније учествовао на турниру „Трофеј Београда“.

sp-jaka
Од скоро бек Црвене звезде, Јака Блажич у разговору за „Спорт“ причао је утисцима из Београда, али и о томе како је дошао у Црвену звезду:

Одмах после сезоне, људи из клуба су звали мог агента и буквално је све било готово после 14 дана. Хтели су ме као прво појачање и стварно није била тешка одлука да дођем у Звезду. Искрено, једва чекам да заиграм пред Делијама.

Осим Блажича, Звезда је довела још неке играче током лета, али млади бек каже их не познаје довољно:

Знам Американце који су дошли, кажу сви да су много добри играчи, иако нисам играо ни против једног од њих. Рецимо, Нелсона познајем од прошле сезоне и драго ми је што је остао. Током турнира у Београду упознао сам Рашка Катића и Луку Митровића. Мислим да ћемо бити добар тим и да имамо све услове да направимо прави резултат.

Млади бек имао је занимљиво запажање што се тиче Рашка Катића:

Воли да „бије”, али свакој екипи је потребан такав играч. Бићемо добар тим.

Повреда је прошлост:
Имао сам мало проблема, али већ три-четири дана не осећам никакве болове. Играо сам обе утакмице на турниру у Београду и надам се да ће све бити у најбољем реду.

Словеначки бек је један од играча у новом тиму Звезде који је већ играо Евролигу. Он сматра да Звезда има шансе ове године у најелитнијем такмичењу:

Група је доста атрактивна. Знам да ће бити добра атмосфера на свим мечевима. На нашем терену морамо да добијамо утакмице, али у Евролиги морате да тријумфујете и на гостујућим паркетима. То ће нам бити изазов, али сам уверен да имамо тим који је способан да покаже колико вреди.

Блажичу се допала и „Комбанк Арена„:

Супер је дворана. Рецимо атмосфера на мечу са Србијом је била одлична, али, искрено, једва чекам да видим како ће то бити на Звездиним мечевима на истом месту.

Блажич се на крају дотакао и теме „репрезентација“:

Против Србије у недељу нисам био довољно агресиван као на неким претходним утакмицама. Имам пуно простора за напредак. Сигурно да постоји притисак када играте за репрезентацију и то на домаћем терену. У Словенији већ сада сви говоре о Европском првенству, али за мене је то баш супер.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

33 comments

Mickey авг 13, 2013 at 19:31

Jaka je trenutno van forme,ali svi verujemo i nadamo se da će sve biti ok kada počne sezona.
Pojačanja su za sada sasvim u redu,potreban je taj još jedan unutrašnji igrač da se potpiše što pre a maksimum do 20.avgusta kada će se trojica Amera priključiti timu na Zlatiboru.
Po informacijama koje imam,igrač koji stiže nije Miličić…ali eto,par dana stpljenja pa ćemo saznati ko stiže.
Slažem se sa svima koji su napisali da su neophodni rad i stpljenje, a nikako pritisak i euforija.

Reply
Aleksa авг 13, 2013 at 18:19

Jos malo je ostalo do bombe prelaznog roka 😉

Reply
Zvezdasc S авг 13, 2013 at 18:40

Aleksa iskreno se tome nadam .Jer dovodjenjem Milicica ,ova ekipa automatcki postaje jaca bar za 50%.To bi znacilo da imamo najacu centarsku liniju u Evropi.Vidim da si uporan sa tom informacijom iskreno se nadam da nas ne lozis,ako to i radis bar lepo zvuci.Pozdrav. 😐

Reply
forza stella rossa авг 14, 2013 at 01:02

Najaca centarska linija u Evropi????Almond los igrac???Sa Risticem i Tejicem u Euroligu???Partizanov roster trenutno jaci od Zvezdinog???Bez ljutnje prijatelju ali vidi se da si zesci amater sto se kosarke tice….Pokusao si da napises kao nesto realno a ispade gomila gluposti….

Reply
Zvezdas S авг 14, 2013 at 09:03

Ok hvala na iskrenom misljenju,bez obzira kakvo je.Kolko sam ja amater pokazace se u Maju 2014 god.Pozdrav .

Reply
comi авг 13, 2013 at 19:27

Pa kad vise

Reply
Zvezdasc S авг 13, 2013 at 14:22

Uprava je odradila odlican prelazni rok.Moje je licno misljenje ,da ako se ne dovede Milicic ,nebi dovodio nikoga, na toj poziciji dao bi sansu Risticu i Tejicu..Partizan ima odlican tim,misljenja sam da ovaj sastav trenutni nije jaci od Partizana,pogotovo sto ce sad dobiti lovu,i imace bolji tim u odnosu na proslu sezonu.Ovo govorim iz razloga,jer prosle sezone kad smo doveli Almonda,isti je prestavljen kao ekstra pojacanje,a covek se pokazo kao aut.Pitanje je kako ce se igraci koji su dovedeni kao pojacanja pokazati.Jer mi smo skloni posle prve lose utakmice i poraza ,da sve ocrnimo.Realno svidajau mi se igraci koji su dovedeni,ali mislim da tu fali jos bar dva jaka igraca.Trener mi ne uliva nimalo poverenje,i on je po meni nasa najveca slabost.Ovo sam reko ,iz razloga jer po meni je Radonjic ,ocajno vodio ekipu u finalu protiv Partizana,koji nas je totalno ponizio.Po meni netreba da budemo u euforiji ,da smo najbolji,i da ce mo sve osvojiti ,ja bi tu ulogu prepustio Partizanu,da su oni apsolutni favoriti,nek oni imaju taj pritisak .Vujosevic je prosle sezone sve prebacio na Zvezdu,svoju je ekipu rasteretio,od pritiska bremena favorita a nama se to obilo o glavu.On je vec poceo sa tim ,da nam prebacuje teret,ove sezone moramo biti pametniji od njih,jer ubedjen sam da ove sezone ako ih srusimo,da ce nastupiti nasa vladavina.

Reply
aca nis авг 13, 2013 at 16:19

U pravu si skoro sve, realan komentar. Imas mnogo minuseva sto meni totalno nije bitno ali govori da su ljudi skloni euforiji i misle da je ovo vanzemaljska ekipa, sto naravno nije. Partizanov tim je bolji iz nekoliko razloga: Imaju sistem, sto mi tek pocinjemo da stvaramo, imaju uigran tim a mi smo doveli 5 igraca, imaju odlicnog motivatora za trenera, dobro selektuju igrace, a mi smo to radili ocajno ove dve sezone. Ovo je realnost i ne trba biti euforican

Reply
Zvezdasc S авг 13, 2013 at 16:43

Hvala aco na razumevanju,jer vidim da dosta zvezdasa ,stavlja minuse,cim kazes nesto sto nije euforicno.Mnogi ne razmisljaju o tome sto si ti rekao.Ja sam tog svestan da oni u ovom momentu imaju ekstra tim ,koji je za sezonu stariji i uigraniji.Vujosevic je klasa za Radonjica,njihovi igraci Vesterman,Milosavljevic,Bogdanovic,Bertans,Lovrenj,Gagic,Musli,Milutinov,kojima ce se pridodati super talentovani Salic,Pot i sigurno jos par dobrih pojacanja,oni po meni ,a na nasu zalost izgledaju kao ekstra tim.

Reply
Japaja авг 13, 2013 at 17:18

Konačno malo realnosti od Delija. Valjda smo naučili lekciju, od pretnji Partizanu nema ništa, nego moramo biti jači u savezu, na klupi i na terenu. Zasad nismo nijedno od to troje, i zato treba biti vrlo oprezan sa izjavama pred sezonu. Korak po korak, nema prečica do uspeha.

Reply
Denis авг 13, 2013 at 17:35

Problem je sto mnogi nece da pogledaju istini u oci. Mi imamo dobar tim na pozicijama 4 i 5, jos kada tu dovedemo jedno pojacanje, bicemo ekstra, ali 1,2,3, pozicije gde je organizator igre i suteri, tu smo daleko losiji nego pod kosem. A ni po meni trener nije bas najsjajnija odluka

Japaja авг 13, 2013 at 21:11

Bravo Aco, zaista je tako. Ovde sleduju minusi ako kažeš istinu, jer istina boli. Ali istina je sve što si rekao – i da smo skloni euforiji, i da nemamo super ekstra tim kako većina misli, i da je groblje opet (makar blagi) favorit upravo zbog sistema koji gaje godinama (da ne kažem decenijama), a do kojeg nama predstoji mukotrpan put. Oni kupuju planski, a mi ad hoc. Oni imaju trenera koji će izvući maksimum, mi ne. Dakle, polako, bez pomenute euforije. Korak po korak.

Reply
aca nis авг 13, 2013 at 22:14

Dobro da ima nekog ko gleda istini u oci. Koliko god bila bolna istina je istina. Dakle, mi tek pocinjemo da stvaramo jaku Zvezdu, nema je preko noci i treba samo strpljena. Imamo jake omladince i to je sistem za buducnost

Reply
Nemanja авг 13, 2013 at 23:06

E me vi zajebavate???!!! Kakav bre crni sistem bre oni imaju??!!! E je to sistem kad ti svake sezone imas najjaci tim u ligu, sudije svoje i sve ostalo? E tom sistemu vi pricate? Tek prosle sezone su imali konkurenta sto se tice jacine tima , da smo pustili buducnost oni ne bi ni usli na f4 aba lige gde je bila ocigledna kradja. Za nasu ligu jbg sjebale su nas povrede i greske sa braunom i samardziskim. Vi ste poceli kao oni da kenjate o nekom bre sistemu, kad ste tako pametni kazite ovde taj njih sistem.

Reply
duci авг 13, 2013 at 23:25

Ko može tebi da objasni šta je to sistem,kada ti ne poseduješ elementarno košarkaško obrazovanje?

Nemanja авг 14, 2013 at 01:30

Kazi ti meni sta sam ja pogresno rekao, koje neznanje sam pokazao? Sa cime se ne slazes sta sam rekao

Japaja авг 14, 2013 at 12:04

Kako bre, Nemanja, da ti objasnimo kad ti pričaš o namernom gubljenju utakmica (protiv Budućnosti), o krađi u funalu ABA lige (nije je bilo, a prećutkuješ šta smo mi radili da bi osvojili jadni domaći kup), o nesreći s povredama u finalu plej-ofa (a dobili smo košarkašku lekciju u sve 4 utakmice). I još pitaš za Partizanov sistem? Gledaćeš ga opet na delu, bojim se, sve dok smo tako neuki na tribinama i u upravi…

Nemanja авг 14, 2013 at 15:55

Cekaj e ih mi nismo pogurali na f4? E nas nisu pokrale sudije u finalu, u trecoj cetvrtini 20 slobodnih bacanja za njih, to nije kradja? Da li si ti uvopste gledao tu utakmicu? Kakav bre oni sistem imaju 12 godina, kad 12 godina su imali najjaci tim u Srbiji, da li treba da nabrajam koji su amerikani i igraci iz nba dirkno dolazili i igrali za njih?

Denis авг 13, 2013 at 12:57

Na ovoj anketi vodi ubedljivo kao najvece pojacanje, mada je po meni ostanek Nelsona vece pojacanje, jer mi uliva vise poverenja, kao i Bobi Marjanovic koji je najdominantniji centar u ligi. Jaka nije los igrac,ali videlo se sada u Sloveniji na pripremama da nikako ne moze da zatrpa kos protivnika a nije ni neki asistent. Kazem nije los, ali je daleko od toga kako je ovde predstavljen, pa ce opet mnogi da krenu da ga kritikuju kada vide da on ne daje po 20 koseva po mecu

Reply
dexy122 авг 13, 2013 at 14:39

A cekaj brate. Tek sad se izlecio iz povrede. Cekaj da se uigra.

Reply
Denis авг 13, 2013 at 17:33

Ok, bio povredjen, ali on je vise izvikan, momak je prosle sezone kada se saberu sva takmicenja imao sut za tri poena 33%, a 1,8 asistencija po mecu. Daleko losije od Rakocevica a igra je u ekipi gde je imao vise slobode nego Rakocevic kod nas, ma kako to cudno izgledalo to je istina. Licno i dalje mi je zao Rakoca i to ce tako i ostati, jer tesko da ce naci igraca da ga dostojno odmeni

Reply
Nemanja авг 13, 2013 at 22:59

On kao prvo i ne sutira uvopste u reprezentaciji osim ako nije skroz slobodan

Reply
Pesho Sever авг 13, 2013 at 12:30

Spremite se za bombu za koji dan,u Covketovom stilu ce se zavrsiti prelazni rok….

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 13, 2013 at 12:37

nama treba bar 3 bombe u odbrani..to je kljuc svega…da ne primamo prvi go pa posle napad da juri pobedu i igra non stop pod pritiskom jurnjave

Reply
Darko авг 13, 2013 at 13:19

Pa dolazi moj imenjak. 😀

Reply
Tipsa авг 13, 2013 at 17:15

Daj Bože! 🙂

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 13, 2013 at 12:15

Dr.Covic odradio doktorski prelazni rok…fudbal vise ne pratim jel nemam zivaca..samo kosarka

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 13, 2013 at 12:33

Dr.COVKE doveo 4 extra pojacanja po 500.ooo a ne 10 prosecnih po 200.000…pa tako su trebali Dzaja i kompanija.. da su doveli Nineta i jos 3 i da su platitli dobro a ne 9 igraca a ne vrede ko jedan zajedno

Reply
crno-bela filijala авг 13, 2013 at 13:06

Uskoro neces ni kosarku.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 13, 2013 at 13:18

samo jedi g….a. prijatno…katanac vam je otkljucan 😆

Reply
Milos авг 13, 2013 at 12:15

Rasko dominira i u reprezentaciji !

Reply
Darko авг 13, 2013 at 12:02

Jaka, mnogo se očekuje od vas – da nam zalečite sve rane, pa i fudbalske. Ne smem ni da pomislim na razočarenje u košarci. Srećno.

Reply
qwak авг 13, 2013 at 14:05

„Blažič: Jedva čekam da zaigram u Areni pred Delijama“. Zaista se nadam da mu uloga u reprezentaciji ne dozvoljava da pokaze sve sto zna.
Ako ces da igras kao u reprezentaciji Slovenije, bolje da i ne dolazis.

Reply

Leave a Comment