Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Радоњић: Желимо да направимо изненађење

RadonjicЦрвена звезда Телеком у оквиру осме рунде Евролиге путује у Грчку, на мегдан славном Панатинаикосу. Црвено-бели пут Атине крећу у четвртак, а пред меч са Панатинаикосом у дворани ОАКА ће одрадити два тренинга.

Шестоструки прваци Европе, популарни Зелени, тренутно заузимају четврто место у Д групи, са скором од три победе и четири пораза, док је Звезда на петом месту, са скором од две победе и пет пораза. Утакмица је на програму у петак, у 20:30 по средњоевропском времену уз директан телевизијски пренос на Спорт клубу.

Свим навијачима Звезде још је у свежем сећању прва утакмица црвено-белих против Панатинаикоса у трећем колу најквалитетнијег европског такмичења. Незапамћено добра атмосфера на трибинама и фантастична кошаркашка представа на паркету хале Пионир, а крајњи резултат био је 86-90 за атински клуб. Кошаркаши Црвене звезде Телеком одиграли су одлично већи део утакмице, водили са 15 разлике против фаворизованог Панатинаикоса, који је ипак на крају успео да стигне црвено-беле и избори продужетак, у коме је превладало огромно искуство Атињана.

Своја очекивања пред пут у Атину изнео је тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић:

Дуел у резултатском смислу има значај који се није могао претпоставити на почетку такмичења, посебно не из перспективе Панатинаикоса за кога се сматрало да ће лакше да избори пласман у Топ 16. То само додатно потврђује квалитет Д групе, где један брејк води у велику предност. Меч у Атини ће се играти пред пуном двораном, домаћин ће имати велику подршку својих навијача који ће се додатно мобилисати и због односа који имају Звезда и Олимпијакос – истакао је Радоњић, а потом детаљније прокоментарисао наредног противника црвено-белих:

Квалитет и искуство Панатинаикоса је огромно. Годинама су у врху и на врху Евролиге. Њихови играчи су одиграли много више значајнијих мечева него што је овај. Имају велики број квалитетних играча који им дају могућност да играју са више опција и на центарским и на бековским позиијама. Имају ту додатну могућност да се кроз лагано домаће такмичење боље припремају за Евролигу. Сигурно је да ће дати све од себе да ураде оно што се од њих и очекује, да обезбеде пласман у Топ 16 – констатовао је стратег Звезде. Он је потом прокоментарисао здравствени билтен црвено-белих:

Имамо проблема. То су повреда Митровића, која на срећу није онолико тешка колико се чинило у првом тренутку, као и ровитост Рашка Катића. Он своју повреду није довољно залечио, поново је паузирао због тога. Ипак, биће у тиму са Панатинаикосом. Он је јако мотивисан, али та повреда га онемогућава да дође до потребног нивоа игре. Наша проблематика на центарским позицијама је нешто што ће Грци покушати да искористе. Свесни смо квалитета и искуства које поседује Панатинаикос, али имамо велику жељу да направимо изненађење. Неће бити лако, али сви који изађу на паркет морају дати све од себе – позитиван је Радоњић, који је потом причао о атмосфери коју свакако очекује црвено-беле у ОАКА арени:

Сматрам да ће атмосфера бити узаврела, али верујем да ће наша реакција бити довољно добра да будемо у игри за победу. За такву ситуацију морамо да будемо на нивоу игре из првог полувремена прве утакмице против Атињана. Морамо да продужимо квалитетне интервале у игри, да размишљамо само о терену и да занемаримо све около – изјавио је Дејан Радоњић, који је затим причао о могућности довођења појачања на позицији крилног центра:

Прво смо морали да сачекамо анализу и преглед, како би добили информацију о дужини паузе Митровића. Она на срећу није превелика. Разматраћемо ситуацију око довођења појачања, не смемо исхитрено донети одлуку. Ако се укаже прилика, ми ћемо одреаговати. Ако будемо довели појачање, оно мора да буде корисно и у кошаркашким и у другим елементима – истакао је тренер Црвене звезде Телеком.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

12 comments

milan дец 5, 2013 at 10:55

Opet se pise da dolazi Darko zanli neko nesto o tome.

Reply
Nemanja дец 5, 2013 at 12:15

Gde se pise?

Reply
Mirko дец 4, 2013 at 23:17

Ovako.. Do pre dve-tri utakmice Luka nije skoro ni igrao, Raško isto nije bio u formi, pa smo opet pobeđivali ili igrali egal. Naravno, njih dvojica nam mnogo znače i teško će ih ko sada zameniti, odnosno petica skoro da neće imati zamene jer Raško neće moći mnogo da pruži, a četvorka je oslabljena – igraće samo Radenović i možda Simonović, kad ne menja Šilba na trojci.
Dakle, biće maximalno nezgodno, ali možemo da napravimo iznenađenje. Ako je mogla Kaha koju smo dobili u gostima, što ne bi mogli i mi?

Srećno Zvezdo, momci osvetlajte nam obraz!

Reply
Zvezdas S дец 4, 2013 at 21:45

Evo procito sam da Partizan dovodi Tepica,sto je po meni odlicno po nas jer on kao igrac mi je totalni aut.Ali apelujem na upravu ,ako postoji bilo kakva sansa ,da ne dozvole dolazak Novaka u Partizan,da to sprece i ovog igraca privole u nasu sredinu,ako ne ove sezone onda za sledecu.Igraci tipa Novak,Jokic,Micic i Dangubic mislim da uprava mora spreciti eventualni dolazak tih igraca u Partizan,jer su to najkvalitetniji mladi igraci u svom uzrastu,sto bi uz njihov dolazak u postojeci igracki kadar Partizana,stvorilo zaista mocnu mladu ekipu.Licno ova navedena cetiri igraca,voleo bi da u narednoj sezoni vidim u nasem Timu,zajedno sa Risticem i drustvom.

Reply
Mirko дец 4, 2013 at 23:23

U suštini, u pravu si. Ipak, kod nas i Ristić i Cvele nemaju minutažu, Tejića nema uopšte. Imamo ih još koji su extremno talentovani i čekaju priliku da uđu u prvi tim. Ali pitanje je šta bi svi oni radili pa i gore pomenuti. To jeste problem, kad se želi brz rezultat, titula, nema mesta za kikseve i višegodišnje uvežbavanje ekipe.
Kako će to sve da izvedu, da igraju mladi igrači i da se opet dobijaju utakmice i trofeji, ja ne znam, videćemo…

Reply
Fornicator дец 4, 2013 at 20:00

Mislim da su šanse za pobedu više teoretske, s obzirom na zdravstvenu situaciju i snagu protivnika, ali očekujem da se odigra borbeno i ponosno, i da to bude ohrabrenje pred nastavak ABA lige.

Reply
Zvezdas S дец 4, 2013 at 16:54

Nadam se da ce mo pokazati i dokazati protiv Panatanaikosa,da postajemo ekipa za svako postovanje.Licno ne ocekujem pobedu ,ali sportski je da se nadamo iznenadjenju .Momci hrabro i bez respekta na Panatanaikos.

Reply
INĐIJA дец 4, 2013 at 15:50

Smrkne mi se kad vidim ovog luzera.

Reply
Kosovac дец 4, 2013 at 16:20

A meni se smrkne kad tebe vidim da pljujes njega, daj podrsku coveku ili nemoj ostale da mracis..Pozdrav 😉

Reply
INĐIJA дец 4, 2013 at 16:50

Evo ih i ovi što prodaju vekovna ognjišta šiptarima 😀
Odakle si, iz Niša?! 😆 😆 😆

Reply
marko дец 4, 2013 at 16:50 Reply
Mirko дец 4, 2013 at 23:29

Hahaha.. mnogo! 😀

Reply

Leave a Comment