Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Завршни турнир Купа Радивоја Кораћа у „Пиониру“

PionirФинални турнир Купа Радивоја Кораћа одржаће се у Београду од 6. до 9. фебруара. Такву одлуку донео је Кошаркашки савез Србије, који ће уједино бити и организатор овог догађаја, након што је град Ниш одустао од организације завршног турнира националног Купа Србије. Према образложењу КСС постоји више разлога да се борба за Жућкову левицу одржи у дворани Пионир:

– У завршници Купа међу осам клубова чак је пет из Београда па ће велики број тимова имати минималне трошкове (без смештаја и превоза) о чему данас и те како треба да се води рачуна. За клубове који играју АБА лигу и европска клупска такмичења то ће бити и значајно смањена исцрпљеност;

-Ове године се слави 90 година од прве утакмице у Београду и 65 година КСС. У оквиру тога на самом Купу ће се и организовати низ маркетиншких акција и промоција кошарке;

Поред браниоца трофеја Црвене звезде Телеком учесници купа су још абалигаши Мега Визура, Раднички Крагујевац и Партизан НИС, док су по избореном пласману у Првој Лиги Србије место на финалном турниру Купа Радивоја Кораћа изборили Црнокоса из Косјерића, ФМП и ОКК Београд. Преостали учесник је Борац Моззарт Спорт из Чачка који је освојио другостепено куп такмичење.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

Iznogud дец 28, 2013 at 20:57

Gledam veceras sede Cvele i Mitrovic jedan pored drugog. Koliko su likovi samo dobri drugari, non stop su zajedno, gde god da se krene. Bas je bezveze sto ih rastavise odlaskom Cvetkovica, ali tako je moralo da bude, sta da se radi. To je cena profesionalizma.

Reply

Leave a Comment