Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава: Кошаркашице дочекују Вршац

Кошаркашице Црвене звезде у среду дочекују екипу Вршца у оквиру 15. кола Прве женске лиге Србије. Меч се игра у дворани Баскет сити са почетком у 18 часова и 30 минута.

zvezdavrsac

Црвено-беле су лоше почеле нову годину поразима од Будућности у регионалној лиги и Радивоја Кораћа у домаћем шампионату. Звезда је тренутно трећа на првенственој табели са 11 победа и три пораза. Несхватљиво је колико су кошаркашице Црвене звезде имале лош шут за два поена у мечу против Кораћа, ако се има у виду да су по томе биле најбоље у лиги у првом делу сезоне. Прво место у лигашком делу је сада практично недостижно, јер Кораћ има три победе више и бољи међусобни скор, али то и не мора да буде хендикеп за Звезду у плеј-офу, јер се на утакмицама женских екипа окупља мали број гледалаца, па предност домаћег терена и није толико видљива. Једине које нису подбациле од играчица са већом минутажом против првопласираног тима шампионата Србије биле су Александра Црвендакић и Иванка Матић. Остале ће морати да пруже много боље игре, а посебно Александра Станаћев и Тина Јовановић, које нису биле на свом нивоу у претходном мечу.

Екипа Вршца има солидан састав. После 14 кола налазе се на петом месту на табели са девет победа и пет пораза. Легенда клуба, искусни бек, Биљана Станковић ће ове године прославити 40. рођендан, али то јој не смета да и даље пружа одличне партије. Она је и најбољи стрелац екипе са 13,3 поена по утакмици. Остатак тима је врло млад. Крило Јована Јакшић је у претходном мечу против Јагодине забележила индекс 50 (32 поена и 12 скокова). Крилни центар Александра Добровић је први скакач тима, а значајне улоге имају и центар Жаклина Јанковић и плејмејкер Инес Ћорда. Предност Звезде на овој утакмици биће и већи фонд квалитетних играчица. У првом делу сезоне црвено-беле су славиле у Вршцу са 83:62.

Црвена звезда ће имати императив победе на овом мечу, а квалитет екипе мора да дође до изражаја, јер црвено-беле не могу горе од онога што су одиграле у суботу против екипе Кораћа.

Црвена звезда – Вршац

22. јануар 2014, среда

Дворана Баскет сити

18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment