Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава: Кошаркашице дочекују Челик у одлучујућем мечу за пласман у плеј-оф регионалне лиге

Кошаркашице Црвене звезде у четвртак дочекују Челик из Зенице у оквиру последњег 10. кола, групе Б, Међународне женске регионалне кошаркашке лиге. Пресудни меч за пласман у плеј-оф почиње у 19 часова у дворани Баскет сити.

zvedzacelik

Кошаркашицама Црвене звезде одговара само победа у мечу против Челика за пласман у доигравање. Све утакмице последњег кола лигашког дела почињу у 19 часова, а у групи Б се још састају Будућност и Цеље у Подгорици и Радивој Кораћ против сарајевског Плеј Офа у Београду. Црвено-беле у досадашњих девет мечева у регионалној лиги имају учинак од четири победе и пет пораза. Испред су Будућност и Радивој Кораћ са скором 5-4, док је екипа Цеља обезбедила прво место у групи са седам победа и два пораза. Челик и Плеј Оф имају по три победе и шест пораза. По четири најбоље екипе из група А и Б пласираће се у четвртфинале плеј-офа, где ће се укрстити четири пара, први из групе А против четвртог из групе Б, други из групе А против трећег из групе Б, први из групе Б против четвртог из групе А, и други из групе Б против трећег из групе А. Играће се на две победе, а екипе које су биле боље пласиране у лигашком делу сезоне имаће предност домаћег терена.

Звезда је у доброј форми. Иванка Матић од доласка у клуб пружа одличне партије. У најконстантнијој је форми и очекује се да поведе екипу ка победи и пласману у четвртфинале плеј-офа. У три меча регионалне лиге бележила је просечно 18 поена, 7,3 скока и 1,7 блокада. Одлични центар Тина Јовановић (14,4 поена, 13,3 скока) игра све боље, а младе кошаркашице Александра Црвендакић (13,4 поена, 6,6 скокова) и Александра Станаћев (13,1 поен, 9,2 асистенције, 2,2 украдене лопте) су ослонац екипе. Звезда функционише најбоље када игра тимски, па се без значајног доприноса Мирјане Бероње, Нине Ђоковић, Мине Јовановић, Јелене Станковић, Милене Папић и осталих не може лако стићи до победе.

Екипи Челика такође одговара само победа за пласман у плеј-оф. Центар Аида Калушић је у првом мечу у Зеници постигла 24 поена против Звезде. Она је и најбољи стрелац тима са 16,2 поена уз 5,7 скокова. Плејмејкер Звјездана Гагић (12,8 поена, 5,0 асистенција, 2,2 украдене лопте) водиће велику борбу против Александре Станаћев. Екипа из Зенице је добро попуњена на свим позицијама. Значајну улогу имају бек Јасмина Биговић, крилни центар Марина Џинић, плејмејкер Алдијана Иришкић и сестре Маида и Ирма Рахмановић.

У првом делу сезоне Челик је славио победу у Зеници резултатом 79:77. Црвено-беле очекује тежак меч, а у дворани Баскет сити су ове сезоне падали и јачи тимови, као што су Будућност и Радивој Кораћ, тако да Звезда има разлога за оптимизам уочи одлучујућег меча за пласман у плеј-оф.

Навијачи, симпатизери, и сви којима је црвено-бела боја у срцу дођите да подржимо наше кошаркашице у најважнијој утакмица у досадашњем делу сезоне !

Црвена звезда – Челик

6. фебруар 2014, четвртак

Дворана Баскет сити

19:00 часова

 

 

 

Повезане вести

1 comment

Zvezdaš феб 5, 2014 at 08:49

Kakav crni Čelik da igra sa jednom Crvenom Zvezdom! Očekujem katastrofalan poraz Čelika! Zvezdi će biti bolje u razigravanju, jer se ukršta sa slabim Partizanom, inače suprotna grupa je mnogo slabija od Zvezdine. Očekujem napadanje trofeja gde smo glavni favoriti!!!

Reply

Leave a Comment