Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Симоновић пред Билбао: „Пред нама је јако тешка утакмица“

IMG_9526-1Кошаркаши Црвене звезде Телеком у уторак рано ујутро отпутовали су у Шпанију где их очекује наставак такмичења у Еврокупу. Звезда у петом колу Л групе ЛАСТ 32 фазе гостује Билбау, а у Баскији је очекује изузетно тежак посао пре свега због чињенице да су црвено-бели поприлично емотивно и физички испражњени после освајања Купа Радивоја Кораћа.

Са друге стране, Баскијци нису учествовали на завршном турниру шпанског Купа краља, па су могли да се одморе и максимално фокусирају на дуел са црвено-белима. Добро је познато да Билбао игра изванредно на свом терену, а у овој утакмици немају право на кикс јер би евентуални пораз могао да значи и опроштај од евросцене, што ће за њих свакако бити додатни мотив. Уз све то треба истаћи да Билбао има изузетно квалитетан и искусан тим па изабранике Дејана Радоњића очекује врло тежак испит.

Разговор пред пут у Билбао са капитеном Црвене звезде Телеком Марком Симоновићем нисмо могли да започнемо без још једног осврта на велики успех и тријумф у Купу Радивоја Кораћа. Јер, Звезда је први пут у историји одбранила трофеј у националном Купу, био је то први пехар који је као капитен Звезде подигао Симоновић, а финални дуел са Мега Визуром био је његов јубиларни 100. меч у црвено-белом дресу:

– Утисци се полако слежу. И после проспаване ноћи још више се осећам поносним на оно што смо постигли. Урадили смо сјајан посао. Имали смо тешке мечеве у полуфиналу и финалу, али смо као екипа показали карактер и заслужено смо славили. Морам још једном да честитам екипи Мега Визуре која је одиграла сјајан меч, али ми се ниједног тренутка нисмо предавали, веровали смо у себе и наш квалитет и уз велику борбеност смо стигли до циља – почиње причу Симоновић.

Црвено-бели су у одбрани пехара Жућкове левице потрошили велику енергију која им је преко потребна за дуел са Билбаом, али је чета тренера Дејана Радоњића показала велико заједништво што је свакако додатни квалитет овог тима. Стекао се утисак да их је освајање трофеја још више зближило:

– Као капитен тима морам да нагласим да је атмосфера у екипи изванредна и када то кажем то заиста није фраза. Никада у својој досадашњој каријери нисам радио са оваквом групом момака где сваки играч има толико развијен тимски дух. Буквално смо сви спремни да на терену погинемо један за другог – истакао је Симоновић пре него што је кренуо са анализом противника:

– Пред нама је јако тешка утакмица. Играмо на гостујућем терену против екипе која је веома искусна. Поседују огроман квалитет и индивидуално и тимски и зато ћемо морати да извучемо и последњи атом снаге како бисмо им се супротставили на адекватан начин. Играју доста атипично, јер се њихови високи играчи доста извлаче и шутријау споља. Знају да направе добар баланс у нападу, а јако су опасни у шуту за три поена.

Као главну покретачку снагу екипе Билбао Баскета Симоновић је навео:

– То је без сваке сумње Раул Лопез. Он је мотор и мозак екипе. Има одличан осећај за игру, изванредно разиграва саиграче и прави је лидер тима и зато ће нам основни задатак бити да њега осујетимо. Наша одбрана мора да буде на високом нивоу уколико желимо повољан резултат. Много пута смо то истицали ове сезоне а тако је и овог пута. Из те јако одбране можемо себи да креирамо позицију за добар напад и зато ће нам приоритет бити да будемо максимално агресивни у дефанзиви – закључио је Симоновић.

Дуел са Билбаом на програму је у среду од 20 сати и 30 минута, а директан пренос обезбеђен је на телевизији Б92.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

18 comments

sof феб 11, 2014 at 16:47

pera,

ne lupaj pero, dangubic je veliki grobar i to je priznao

Reply
pera феб 11, 2014 at 19:49

Druže dobro ako tebi ne odgovara da dodje u Zvezdu samo kaži poslušaće te oni iz uprave. Ovo je moje mišljenje a ne mora da je tačno uostalom na toj poziciji igraju i Gudurić i Čvorović te bi Dangubiću bila posebno ukazana čast da pre njih dodje u Zvezdu. Bitno je da je Luka tu doći će i Jokić i najezda klinaca iz naših mladjih kategorija sledi. Bitno je zadržati stručni štab i ići samo napred. Ako osvojimo ABA ligu druže naše su sve opcije. Možemo mnogo više od konkurencije. Ne plače Todorić danas bez razloga znaju oni da su dani odbrojani da više ne može pogrešile sudije i oni prvaci kao ono sa Drobnjakom iz auta. Ovog puta naše je samo da budemo jedinstveni i podržimo klub, rezultat će doći kad su ovo bez igre osvojili sa boljom igrom biće sigurno najbolji.

Reply
Zvezdas S феб 11, 2014 at 16:12

Tezak put i premor ,nije realno ocekivati pobedu.Ali iskreno se nadam ako i bude poraz ,samo da nebude veci od 10 razlike.

Reply
Spartanac феб 11, 2014 at 14:01

Momci su imali “veselo“ putovanje…….zbog nevremena su sleteli u Madrid u mesto u Bilbao i putovanje se oteglo na 12 sati…..a trening u dvorani veceras je otkazan……iskreno Bilbao nije bolji od nas….medjutim….tri utakmice za vikend,posle toga ovo tesko putovanje,pa gostujuci parket….a Bilbao jos nije igrao spanski kup ,odmoran je…..iskreno ocekujem poraz,nada je uvek prisuta ali…..i da izgubimo nie strasno…bitno je da je sa manje od 18 razlike!!!!!!

Reply
Бранимир феб 11, 2014 at 17:21

Па биће, ваљда, мање од 18 разлике.

Reply
Villa феб 11, 2014 at 13:31

Samo hrabro.

Reply
veliki pravi zvezdas феб 11, 2014 at 11:48

Idemo na pobedu kosarakasi nase Crvene Zvezde protiv Bilbaoa u gostima ,dokazite se momci da ste pravi za boje nase Crvene Zvezde koje prestavljate samo napred crveno beli kosarkasi 😀

Reply
Kvatemok Blanko i Karlo Kostli феб 11, 2014 at 11:27

Mislim da uprava treba da se potrudi koliko god to moze da Vasilije Micic predje u Zvezdi.Decko ima karakter dobrog igraca.Puno srece u Spaniji.Realno mislim da gubimo ali je bitno da to bude sa manjom razlikom.
Imamo dosta jak raspored kada se vratimo iz Spanije: Cedevita,Nogorod,Parizan.
Puno srece zelim ekipi.

Reply
hemomicin феб 11, 2014 at 11:34

Mislim da od malog vase nema nista,zalizani je zavrsio transfer u efes na tri godine.

Reply
sof феб 11, 2014 at 12:56

Тачно тако, Васа иде у Ефес јер ће Дуда бити тренер писали су страни сајтови и Слободан Шаренац у моцарту.
Ми морамо да кренемо у офанзиву на Јокића јер сасвим реално да Боби оде за неке масне паре или Рашко који је већ у годинама исто тако да заради паре у иностраству

Reply
hemomicin феб 11, 2014 at 14:25

@sof: Koliko ja znam posao sa jokicem je zavrsen jos pre mesec-dva dana.

Reply
pera феб 11, 2014 at 16:10

Ovo nisam znao ali pored Jokića zasigurno iz Mege bi trebao doći Danguba veliki Zvezdaš pa Novak iz Vršca a klinci iz FMP pažljivo u prvi tim. Veliki problem je prelazak sa poluprofesionalne košarke u profesionalni pogon. Cvele se nije snašao ja mislim da Rebić i Tejić moraju u FMP da odigraju tamo sve utakmice i srpski plej of a onda neka Radonjić bira igrače za narednu sezonu gde očekujem bar 5-6 velikih talenata na raspolaganje i dokazivanje. Čvorović je pokazao da je suvo zlato takodje i Gudurić. Svi će oni na jesen biti bogatiji za iskustvo i malo stariji a to je dobitak za Zvezdu.

kosovac феб 11, 2014 at 17:25

Guduric i Cvorovic (mislim da mu tako ide prezime) sledece sezone obavezno u Zvezdi i onaj mali Novak iz Vrsca uz Tejica,Mitrovica,i Rebica i Jokica obavezno decko kida.

Zvezdaš феб 11, 2014 at 19:28

Ne diraj mi Raška molim te, Zvezda ga mora zadržati jer je najbolji! Kakvo crno inostranstvo…

Reply
wdad феб 11, 2014 at 13:00

Nadam se da nece otici kod njega. Svi nasi igraci sto igrali kod njega u klubu su propali. Sta je samo uradio sa Keseljem, gde je on sad?

Reply
Kastro феб 11, 2014 at 14:12

U francuskoj igra za Asvel

Reply
Бранимир феб 11, 2014 at 17:20

Бори се за опстанак.

Kastro феб 11, 2014 at 21:57

Kakav crni opstanak. Asvel je zlatna sredina, 2-3 pobede manje od prvog. Keselj igra solidno za njih

Leave a Comment