Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Симоновић: „Права борба и прави дерби“

Марко Симоновић

Црвена звезда Телеком суверено чува врх АБА лиге. Са чак 17 победа из 21 утакмице црвено-бели су на челу табеле, а последњи тријумф у низу стигао је против вечитог ривала. Утакмица над утакмицама, како је многи називају, ни овог пута није прошла без беспоштедне борбе и победник је по ко зна који пут одлучен у самој завршници.

Колико је ова победа важна свесни су и првотимци Звезде који су иако видно уморни били веома расположени за разговор, а како и не би после одличне игре коју су пружили.

Бројни новинари чекали су изјаву актера дербија, али је прво питање за Марка Симоновића стигло од тим менаџера Црвене звезде Телеком Небојше Илића, који је познат по томе што је увек спреман за шалу:

– Да ли је био фаул при оном закуцавању?

Уследио је смех, а онда је Симоновић одговорио:

– Не знам. Ма, није чим га судија није свирао – рекао је капитен црвено-белих кроз смеха, а онда прешао на анализу утакмице:

– Јако битна утакмица, пуно грешака са обе стране и доста нервозе. Овај меч је пуно значио и једнима и другима у борби за бољу позицију на табели. Направили смо важан корак ка Фајнал фору и првом месту на табели АБА лиге. – истакао је Симоновић који није пропустио прилику да честита ривалу на доброј утакмици:

– Честитао бих екипи Партизана на фер и коректној борби. Мислим да је утакмица била јако добра, можда не лепа за око, али права борба и прави дерби – закључио је капитен Црвене звезде Телеком.

Када су се појавили проблеми са зоном за црвено-беле решење је било у рукама Тадије Драгићевића. Он је погодио две изузетно важне тројке у тренуцима када се Партизан потпуно вратио у меч, а мотив је пронашао у сјајним навијачима:

– Много битна победа за нас, поготово што је стигла после два пораза. Дигли смо се и успели да славимо у дербију. Контролисали смо меч током свих 40 минута, на крају смо се мало опустили и стигли су нас на четири разлике. Могло је да буде јако чупаво на крају, али смо се подигли уз велику помоћ навијача који су нас бодрили кроз читаву утакмицу.

Драгићевић има велики број дерби мечева у ногама. Вратио се у Црвену звезду, одиграо нови вечити дерби, а како сам истиче осећај се није променио:

– Увек је сјајан осећај. За такве утакмице се живи. Било је сјајно, свако је дао свој допринос, играли смо тимски и остварили победу – истакао је крилни центар црвено-белих и затим се надовезао на саму завршницу АБА лиге:

– Направили смо битан корак, али је остало још пет кола до краја и од тога чак три неугодна гостовања. Учинак на тим мечевима ће у многоме одлучити какву ћемо позицију имати на крају – закључио је Тадија Драгићевић.

Повезане вести

Leave a Comment