Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Лазовић: „Ситуација је таква да немамо права на кикс“

Претпоставке да ће Дарко Лазовић бити највеће појачање Црвене звезде у пролећној полусезони на радост милионске армије навијача најтрофејнијег српског клуба испоставиле су се као тачне.

Рођени Чачанин својим играма даје немерљив допринос успесима црвено-белих. После тешке повреде колена и дугог периода опоравка, Звездина „осмица“ на сваком мечу ове полусезоне игра одлично. И у наредном сусрету против Чукаричког, од Лазе се очекује много; да својим продорима, дриблинзима, луцидношћу, брзином и евентуално поготком за још један корак приближи тим из Љутице Богдана освајању наслова првака.

– У госте нам долази веома неугодан ривал. Чукарички се бори за излазак у Европу и сигурно ће покушати да нас изненади. Било је мишљења да ће у неком тренутку пасти у форми, међутим, то се није догодило и они током целе сезоне играју константно. У својим редовима имају неколико фудбалера који су поникли у Црвеној звезди, и са клупе их предводи бивши тренер млађих категорија Влада Милојевић. Јесенас су нас савладали, међутим не мислимо на освету, свеједно нам је ко је противник, наш циљ у свакој утакмици је победа – јасно поручује Лазовић.

Три бода предности у односу на другопласираног, по речима повременог репрезентативца Србије, у ситуацији када је остало осам кола до краја првенства, а у њима и меч са вечитим ривалом, не значе много и никако не треба да утичу на опуштање првотимаца Црвене звезде.

– Ситуација је таква да немамо права на кикс. Улазимо у серију важних утакмица у којима се решава питање шампиона и сваки бод нам значи. Због тога морамо да будемо максимално фокусирани на сваког противника и да пружимо максимум.

А баш у тим најважнијим дуелима тас који ће превагнути на страну Црвене звезде могу да буду навијачи.

– Годинама уназад имамо највећу подршку. И на гостовањима, захваљујући нашим навијачима, осећамо се као домаћини. Очекујем да и против Чукаричког трибине буду пуне, да успоставимо хемију са публиком и да заједничким снагама и енергијом забележимо 13. узастопну победу – закључио је Лазовић.

Повезане вести

1 comment

Gile апр 10, 2014 at 15:05

Nema potrebe da stvaramo dodatni pritisak. Treba ostati smiren i fokusiran na svaku narednu utakmicu. Igramo kod kuce, tu nema kompromisa, od prvog minuta im treba pokazati zube, boriti se za svaku loptu, napadati i braniti se kao tim i nece biti problema. Svaki detalj je bitan – korner, aut, uklizavanje, kretanje bez lopte… Samo zestoko od pocetka i pisemo nova tri boda.
ps Mrdja nastavlja seriju a i Kas mora da proradi, ovo mu je jedinstvena prilika da pokaze od cega je satkan. 😛

Reply

Leave a Comment