Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава: Црвена звезда – Олимпија

У III колу АБА лиге, Црвена звезда дочекује Унион Олимпију. Наш тим је остварио две убедљиве победе у прва два кола и у добром расположењу дочекују сутрашњу утакмицу против тима који је такође остварио две победе.

Олимпија је прилично променила тим, екипу су у односу на прошлу сезону напустили: Јоксимовић, Бубнић, Стивисон, Дробњак, Гаилус и Владовић. Ипак, формиран је респектабилан тим, екипу су у овом прелазном року појачали: Грегор Хроват (Хелиос), Блаж Махковић (Хелиос), Халил Каначевић (Виртус Рома), Христо Николов (По-Ортез), Марко Мариновић (Раднички) и Мирза Бегић (Олимпијакос).

Придошлица из нашег братског клуба је свакако најзвучније појачање, и наши центри ће сигурно водити велике битке под обручем са њим и Аленом Омићем. У првом колу, истакао се и Бугарин Николов, а у другом колу су се истакли Марко Мариновић, који је у победи против Цедевите у Љубљани забележио 10 асистенција, уз 9 поена, и Блаж Махковић који је забележио 17 поена на том мечу. Иначе, у првом колу, словеначки тим је био бољи од Цибоне у Загребу (85:80), док су у другом колу били бољи од Цедевите на свом терену (77:67).

Што се тиче међусобног скора у Јадранској лиги, гости имају победу више (13:14), с тим што је у Београду 9:5 у победама у корист нашег тима.

Црвена звезда пружа одличне партије на почетку сезоне, две победе су остварене са укупном кош-разликом од +54 (Левски 85:55, Цибона 88:64). Рачунајући учинке клубова јачих европских лига само је Локомотива из Кубана (+78) била убедљивија. Вилијамс је био МВП прошлог кола оствариши 19 поена, уз 11 асистенција и индексом корисности 29 за 21. минут проведен на терену. Надамо се да ћи и он, као и остали играчи Звезде, предвођени капитеном Митровићем, наставити са одличним партијама и продужити низ победа. Стефан Јовић је под знаком питања због повреде, остали су спремни за овај меч.

Позивамо све навијаче да дођу у дворану „Пионир“ и помогну нашем тиму да дође до победе. Телевизијски пренос је на каналу „Спорт Клуб 1“ за оне који нису у могућности да прате меч уживо.

Идемо до нове победе!

III коло АБА лиге:

Црвена звезда Телеком – Унион Олимпија,

Хала „Пионир“, субота, 11. 10. 2014. године, 21h

Повезане вести

1 comment

Spiritus окт 10, 2014 at 22:10

Olimpija je kvalitetnija od Cibone, svakako i Levskog, ali ocekujem pobedu sa 15 i vise razlike … Bilo bi super kad bi hala bila puna !

Reply

Leave a Comment