Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Терзић о ситуацији у Црвеној звезди

У интервјуу за „Mozzart Sport“, в.д. генералног сeкретара Црвене звезде, Звездан Терзић, говорио је о ситуацији у Звезди, циљевима, прелазном року. Преносимо вам интервју у целости:

„Врло лако бисмо могли да дођемо у ситуацију да продамо неког младог играча, јер других извора немамо. Како смо нашли три милиона евра у јуну стварно не знам, крпили смо се, развлачили као мађионичари. Сад вам кажем – до Нове године нам треба четири милиона евра. Просто морамо да их нађемо. Два милиона евра је блокада рачуна, морамо да га одблокирамо ако желимо да повучемо неки кредит. Како ћемо доћи до четири милиона евра? Па морамо да продамо неког. А тржина вредност је таква да ћемо морати да продамо неког младог играча“, почео је причу Звездан Терзић.

Како гледате на актулену ситуацију, делује да тим игра све слабије. Неко би рекао да су пред Вам три кључне утакмице, јер само победама Црвена звезда ће сачувати шансу да освојити титулу?

За пар дана ће бити пет месеци како сам овде, задовољан сам и срећан што клуб уопште постоји, што живи. Чак и маштамо о титули. Пет месеци смо у блокади, Звезда је клуб којем је потребно 12 милионa евра годишње да би се испунили зацртани циљеви. Дакле, за пет месеци нама је било потребно пет милиона евра, да не говорим о заосталим дуговањима које мораш да сервисираш. Дакле, од потребних пет милиона евра није ушао ни један једини динар у клуб. А тад када сам дошао у јуну претио је катанац. Имао сам проблем Шишића, Броновицког, сви играчи су могли да поднесу захтев за раскид уговора… Наша мисија у том тренутку није била да освојимо титулу, него да сачувамо клуб. Звучи можда прејако, али смо били задовољни што нам одлазе најбољи играчи, као што су Мрђа, Дауда, Нинковић, јер смо растерећени огромних дугова, и расхода. Али Звезда као Звезда под притиском – јавности тражи се титула“.

Да нас не схватите погрешно, али то је реторика свих челника Црвене звезде почев од Драгана Стојковића?

„Није био клуб у проблему када га је Пикси преузео. Не желим да кукам, јер да ситуација није била таква као у јуну никада не бих дошао у Црвену звезду. Жао ми је само што не могу да одговорим захтевима јавности и навијача, јер они не знају како функционишемо. Снагом неког ауторитета људи долазе на посао без плате, играчи тренирају, клуб се такмичи. Не може Ролс Ројс да иде ако му се не сипа бензин. Срећан сам што сам сачувао клуб, што се екипа формирала, што смо добили лиценцу за такмичење“.

Добро, постоји озбиљно мишљење да сте приликом добијања лиценце имали малу „помоћ пријатеља“, односно да је Савез предвођен Караџићем залегао за Вас?
„Та прича по како су нам помогли ФСС и Толе Караџић је лаж. Нико није веровао да ћемо да изрегулишемо Рад са 800 хиљада евра, да ћемо регулисати играче. Дошли смо у Савез са комплетним папирима“.

Рефлексија Црвене звезде је такмичарски тим, исто као А репрезентација уз Савезу. Знате шта значи за Савез када се сениорска селекција не пласира на велико такмичење, исто тако је у Звезди кад се не освоји титула?

„Црвена звезда мора да донесе тешке стратешке одлуке. Направио сам стратегију развоја клуба. То није лако направити. Краткорочну и дугорочну. Ушао сам унутра и видео да клуб мора да се стабилизује организационо и финансијски, да тим мора да се подмлади и тек под трећи приоритет да мора да се освоји. Мени би било најлакше да повећам дуг на 65 милиона и освојим титулу. Је л то решење?“

Навијаче највише занима тај трећи приоритет?

Можемо да освојимо титулу и ако нам Партизан буде бежао седам бодова, али ће се та титула освојити на уштрб лепше будућности. Да се понашам као прави домаћин, да је Црвена звезда мој приватни клуб ја бих учинио храбре потезе и рекао да Рајковић, Јовановић, Грујић, Јовић и Ристић морају да буду стартери. Тешко се може узети титула са пет тако младих играча , а ми хоћемо све. Тешко је направити баланс…“

Ни сад Вам није касно, изађите у јавност и реците да ће клуб исфорсирати децу на уштрб резултата у овој сезони?

„Да, али ми одемо у Бањалуку и пет хиљада људи ме пита хоћемо ли да освојимо титулу. После Олимпијакоса из Арене излази река људи и сви ме питају хоће ли бити титула. Онда смо ми као руководство у недоумици шта и како  да радимо, јер ово није наша приватна фирма. На пример ако узмемо титулу у мају, доћи ће и први јун, мораћу да подвучем црту, па ће доћи лиценца. Ми ћемо у наредних 20 дана донети ту страштешку одлуку. Ако нам је циљ да освојимо титулу ма колико нам Партизан побегао ми ћемо довести пет искусних играча. Имаћемо ко ће да даје голове, ко ће да повеже редове, ко ће да брани. Али нећеш имати на терену Вукашина, Марка и Михајла. Да се само ја питам – подмладио бих екипу и тражио пласман међу четири екипе. Данас је прави моменат да Звезда направи два корака назад. Да у екипи буду играчи са великом тржишном вредношћу“.

Имате широка овлашћења у Црвеној звезди, зашто то онда не урадите?
„Велики је ово клуб да би Терзић сам донео одлуку. Стратегију сам презентирао Управном одбору, секцији ветерана, Надзорном одбору. И добио сам сагласност. Не мора Звезда да буде сваке године шампион, али у пет година четири пута мора да буде прва“.

Кажете да осјање шампионата није приоритет свих приоритета, а летос је ангажовано 13 играча. Уз велики одјек у јавности доведени су Катаи, Босанчић, Аврамовски, Деспотовић….
„Летос не бих одрадио овакав прелазни рок да нам је титула била морање. Мој план је био потпуно другачији. Имам у телефону све које сам хтео, али не могу те играче да доведем. Хтео сам Бабића и Гаћиновића из Војводине, Крунића из Доњег Срема, Чаврића из ОФК Београда. То су играчи модерног фудбала. Јаки, снажни, који траже дубину. Знам ја шта треба Звезди, али немам пара да их доведем. Знам да има критичара који кажу: Довели су силне играче. Па довели смо их, јер смо остали са осам играча. Сада ће у децембру да уследи рез, јер се многи нису показали као играчи за Звезду. Једноставно, нису… Убеђен сам да би права звездашка јавност имала позитивне критике када бисмо стали уз ових пар момака, да би препознала бољу будућност“.

Ситуација око Црвене звезде је много магловита, избори су заказани за 10. и 11. децембар, а кандидати за председника се не назиру?

„То се Вама тако можда чини. До седмог децембра може да се предложи кандидат. Може то да уради Управни одбор или 500 чланова клуба“.

И, хоће ли Управни одбор да има кандидата?

„Наравно да ћемо имати“.

Да ли је то Петар Шкундрић?

Наравно да ти нећу рећи или да или не. Не постоји један човек, постоји три четири кандидата, са којима се прича. Битно је што је урађена нова систематизација и организација. Ако то буде прихваћено биће нам потребна нова кадровска решења у „мидл менаџементу“. Звезда мора да функционише као систем у којем је сваки шраф подмазан.  Све је условљено решвањем финансијске ситуације. Радимо на томе са људима из „Дилојта“ већ два месеца“.

Делује са стране да сте загризли првелики залогај и да ћете као појединац тешко испливати из бројних проблема?

„Радим по 14 сати дневно. Свестан сам да један човек не може ништа, ако се не окружи правим сарадницима и јаким Управним одбором. У децембру планирамо да доведемо нове људе у спортском и пословном сектору. Потребни су нам квалитетни кадрови. А са друге стране имамо вишак запослених, јер су нерационално запошљавани. На пример, пет месеци сам овде и нисам добио ниједан извештај скаута. Скаутинг служба у Звезди је служила за решавање социјалних проблема. Тако не може да се функционише. Ово је систем који је давно требало да пукне. Морало је раније доћи до пуцања. На мађионичарске форе смо изгурали јесен„.

Повезане вести

9 comments

dusan дец 2, 2014 at 11:16

hocemo da u timu imamo igrace velike trzisne vrednosti i da budemo medju cetiri? dobro je sto su otisli mrdja i ninkovic jer se klub rasteretio? sacuvao sam klub, ali ovi hoce titulu? alo, mesija, evo ti najbolji nacin – stavite katanac i gubite se. svi ti igraci mladi „velike trzisne vrednosti“ ne vrede nista – savicevic, grujic, jovanovic, jovic…. nece moci da se prodaju, a ako i budu mogli oni verovatno vec imaju menadzere koji ce uzeti veliki deo kolaca. Jedino sto u ovom timu moze da se proda odmah su pavicevic (koji i ovako ide u lirs) i rajkovic. moguce i da ovaj mali ristic moze da negde ode. sve ostalo ovde igra jer nema gde drugde. pa srnic koji je loptu izmislio za sve ove talente igra u cukarickom! prema tome, da se ne lazemo – ti si tu da uzmes jos neki dinar dok ima. ova budalastina sa presipanjem iz supljeg u prazno, pa kao nama treba milion mesecno, pa stalno jurimo neke rokove, pa eto ne igramo evropu, ali super smo jer igramo tole super ligu. dosta bre vise. ako treba da budemo u prve cetiri i da budemo srecni onda da kazem to nije ono za sta ja navijam ceo zivot.

Reply
dejo нов 29, 2014 at 16:50

Delija mp zasto vama smeta to mozda vi uzimate novac koji je pripada igracima nase Crvene Zvezde za vase potrebe mene to ne zanima ali prepostavljam samo i ti Josifu mora da uzimas pare za sebe od igraca da bi tobos i jedni i drugi podrzavali nasu Crvenu Zvezdu zato je tu i gdje jeste nasa Crvena Zvezda zbog takvih kao vi ne moze nasa Crvena Zvezda da napreduje pa zbog toga nam je neophodna HITNA PRIVATIZACIJA TERZICU kad ti nemas hrabrosti da se ogradis od ovakvih tzv navijaca zato vrijeme je da TERZICU da podjes kod VUCICA i VUCIC neka zovne nn osobu Sejika koji bi ulozio u nasu Crvenu Zvezdu a prije toga zabranite ulazak ovakvim tzv navijacima na Marakani Tericu ti ako neces onda oslobodi da neko drugi vodi nasu Crvenu Zvezdu a ja sam izmedju ostalog da se vrati Dzajic u nasu Crvenu Zvezdu moze na nekom mjestu sportskog dijela a jedino sto bih volio da ostane Lalatovic na tom mjestu gdje je sad :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: 👿 👿 👿 👿 ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply
dejo нов 23, 2014 at 20:14

Ovdje se zna kome ne odgovara da dodje vlasnik nase Crvene Zvezde pa bio to i GASPROM ne daju mu tzv vodje navijaca https://www.youtube.com/watch?v=hTpH4ePV544 ,http://www.mojacrvenazvezda.net/98232/2014/11/16/barkos-u-zvezdi-su-sabotirali-ali-necu-tuziti-klub-razmotrio-bih-ponudu-da-se-vratim/ zbog ovoga mi je zao sto nece ovi napadaci bit u nasoj Crvenoj Zvezdi ,Terzicu hajde podji kod Vucica i reci mu da na nekoj utakmici pohapsi tzv vodje navijaca i strpa ih tamo gdje im je mjesto a sto se tice tih navijaca njima treba zabranit kao i svim navijackim grupama ,Terzicu reci premijeru Vlade Srbije Vucicu da napravi zakon kao u Engleskoj da ne smije da bude unesena ni jedna petarda ,baklja ni upaljac ,ni zastave da bude jaka kontrola ali to trazite da bude na svaki mec u Super ligi i kupu Srbije pa onda moze da se nada nasa Crvena Zvezda da ce bit nesto od igraca ali Terzicu ti moras da ono gore napravis jer bez toga nasa Crvena Zvezda ce nestat bojim se a ima takvih komentara na tebi je Terzicu to da ne dozvolis ostani u klubu kao potpresednik nase Crvene Zvezda ali napravi ono i vrati bivse igrace na funkcije uz Gasprom mogla bi to bit dobra kombinacaija Terzicu :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: 👿 👿 👿 👿 👿 👿 ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply
Dejo нов 18, 2014 at 11:27

Terzicu hocemo da nasu Crvenu Zvezdu kupi Gasprom da se zna jer hocemo da znamo ko upravalja nasom Crenom Zvezdom u sklpou ovoga izuzetno je losa odluka da vodje tzv upravljaju nasom Crvenom Zvezdom Terzicu vec hocemo Gasprom da preuzme nasu Crvenu Zvezdu i da on dovede svoje ljude a uz njih da bude tu pravih Zvezdasa i da se zabrani tzv navijacima (vodjama delija )da prisustvuju na toj tribini nego tu da dolaze porodice a da sve napravi da ti takozvane vodje i njihove grupe ne dolaze na stadion nase Crvene Zvezde ,Terzicu hocemo PRIVATIZACIJU NASE CRVENE ZVEZDE jer je to jedino resenje za nasu Crvenu Zvezdu kompletno PREUZIMANJE GASPROMA NASE CRVENE ZVEZDE i zbog ovogahttp://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-fudbal/262965/Izbegnuta-kazna-FIFA-Zvezda-placa-Bronovickom-460000-evra :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: 👿 👿 👿 👿 ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply
Marko нов 14, 2014 at 14:46

Da je upravu sigurno jeste ali je i pogrijesio.Odma na pocetku je trebao reci kakvo je stanje,mada mi to znamo ali eto javno i da javnost bude upoznata a ne da prica kojesta.Mislim da bi ga vecina navijaca podrzala da je iznjeo ovakav stav (ne znam za one sa sjevera) igramo sa mladima,idemo na zaradu uz par pojacanja u vidu mladih igraca na pozcijama gdje zamjene nema i ostanak Milijasa,jer u timu bi vec imali iskusne mozemo ih tako nazvati iako si i oni po godinama mladi.Lazovic,Petkovic,Tenk.Na taj nacin,igrali bi bez pritiska Lalatovic bi nesto napravio ovako je sve konce pogubio,a znam da moze u umije ali ni on niti bilo ko drugi sa ovakvim timom i stanjem ne bi mogli bolje.Tako sam i mislio da ce biti i radovao sam se tome,ali…10 igraca,nespremnih,nekvalitetnih,koji mjesecima pa mozda i godinama nisu igrali fudbal,slusanje javnosti sta prica i zahtjevanje titule,nas nigdje ne vodi,ustvari vodu nas ka gasenju.

I evo sta se desava,Lazovic od koga se trebalo zaraditi bice prodan za sicu cak mozda ni na zimu otici nece,Pecnik sta sa njim on se trebao odma prodati kada je bio u punom sjaju ovako otice sa raskidom ugovora,glavu dajem.Od igraca koje smo doveli ahaha zaraditi? nema sanse,i zar tako klubovi rade.Ogorcen sam vodjenjem kluba,kluba koji ima ogroman dug a samo dovodi a nikoga prodati ne moze,zar se tako zaradjuje i izlazi iz ove krize.I ko ce ispastati? Rajkovic,Jovic i ostatak mladih,i oni ce otici za malo a za te dve tri godine da smo se strpili bilo bi troduplo.I koga ce dovesti opet 4,5 novih igraca neprovjerenih,zbog titule,nekih djedova koje opet neces prodati i tako u krug.Ne mogu da opisem koliko sam ljut zbog ovog sto je Terzic izjavio i sta misli uraditi,toliko ljut da bi i bojkotovao dolazenje na utakmice i necu biti jedini sigurno,a Zvezda bez navijaca? PROPAST, vidimo i ove sezone da je tako,a tek kako ce ako se ovo desi.

Reply
Denis нов 12, 2014 at 20:35

Nazalost ali skoro sve je upravu. Zvuci kao otrcana prica ali tako je. Klub je u teskoj situaciji i samo ostaje da se nadamo da ce polako krenuti da se normalizuje situacija

Reply
Dejo нов 12, 2014 at 20:27

Mi zvezdasi necemo presednika hocemo privatizaciju nase Crvene Zvezde Terzicu ,Terzicu hocemo da podjes kod Vucica i da se ti Terzicu povuces iz nase Crvene Zvezde a da nasu Crvenu Zvezdu kupi Sejik BIN ZAJED a potpresednici budu trojica u nasoj Crvenoj Zvezdi Dzajic ,Dusan Savic i Goran Djorovic trebala bi da ima nasa Crvena Zvezda svoju akademiju fudbala a nju treba da vodi Vladimir Jugovic uz cetvoro pomocnika Perica Ognjenovic ,Darko Pancev ,Rambo Petkovic i Milenko Acimovic ,direktor marketing sluzbe Piksi Stojkovic sad sto se tice novog trenera nase Crvene Zvezde tice evo predloga Grof Bozovic ,Zdenjek Zeman ,Valter Zenga ,Ivan Jovanovic i Bratislav Zivkovic jedino je ovo spas nasoj Crvenoj Zvezdi ne trebaju nasoj Crvenoj Zvezdi presednici koji do sad nisu nesto pokazali osim Piksija koji nije dozvolio da se daju pare vodjama tzv navijacima to reci Terzicu i zbog toga mi Zvezdasi hocemo privatizaciju nase Crvene Zvezde da bi se znalo ko sto vele stari ko pije taj i placa ,hocemo ono gore sto sam rekao Terzicu jer ne zelim da se ponavljam to je jedini spas za nasu Crvenu Zvezdu :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: 👿 👿 👿 👿 👿 ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply
josif нов 13, 2014 at 07:10

Sta je ovo,neki crtani film.To sto si nabrojao niti je moguce,niti se to tako organizacijski postavlja u privatnom klubu.Pozz.MKD

Reply
Delija mp нов 13, 2014 at 18:09

Vidis da je lik mentalno zaostao,stalno spominje puno ime kluba,funkcije sa punim imenom i prezimenom vise puta u recenici,seika BIN ZAJED-a svaki put sponeme kao buduceg vlasnika

Reply

Leave a Comment