Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Јако смо потрешени, али морамо даље

Кошаркаши Црвене звезде већ од суботе се налазе у Загребу. Експедиција црвено-белих је дан после меча у Истанбулу директно отпутовала у главни град Хрватске где изабранике тренера Дејана Радоњића у понедељак од 20 сати и 30 минута очекује дерби меч деветог кола АБА лиге са Цедевитом.

С обзиром на велику трагедију која се догодила и погибију навијача Црвене звезде Марка Ивковића припрема дуела са Цедевитом је прилично отежана:

– Сви смо веома потрешени оним што се догодило у Истанбулу и чињеницом да је изгубљен један млади живот. Користим ову прилику да изаразим најдубље саучешће породици нашег страдалог навијача Марка Ивковића – почео је причу Дејан Радоњић и потом додао:

– Догодила се тешка трагедија, а нас већ у понедељак очекује нова утакмица. Околности су специфичне и врло теше, али морамо да се потрудимо да наш посао обавимо на најбољи могући начин – поручио је стратег црвено-белих пре него што анализирао ривала:

– Предстоји нам тежак меч против још једног Евролигаша који игра јако квалитетно ове сезоне. Направили су праву сензацију победом над прваком Европе у Тел Авиву што доказује њихову способност и квалитет. На почетку сезоне су имали проблема који су били узроковани одсуством тренера Јасмина Репеша и плејмејекра Укића. Али, њиховим повратком су се консолидовали и у регионалном такмичењу су од тада бележили само победе.

Радоњић изузетно цени екипу актуелног шампиона Хрватске:

– Цедевита је тим који је доста сличан нашем. Предводи га најзвучније појачање Роко Лени Укић који се вратио после сјајне интернационалне кријере у своју земљу и заједно са Гордићем представља велики квалитет Цедевите на спољним позицијама. Пред почетак ове сезоне Загрепчани су ангажовали изванредног шутера Франа Прилепића, а из прошле сезоне су ту јако добри играчи Бабић, Рамљак, Зубчић, Анте Делаш. Имају и веома талентоване и младе момке попут Араповића и Жганеца. Све у свему то је јако добар тим и очекује нас тежак задатак .

Стратег црвено-белих је посебно нагласио:

– Нисмо оптерећени чињеницом да смо до сада забележили све победе, јер знамо против како квалитетног противника играмо. Цедевита је јако озбиљан клуб, конкурентан Евролигаш који ће захтевати нашу пуну ангажованост и максималну концетрацију – закључио је Радоњић.

У знак сећања на погинулог навијача Марка Ивковића кошаркаши Црвене звезде ће у мечу са Цедевитом на дресовима носити црни флор.

Повезане вести

2 comments

терза нов 24, 2014 at 08:42

Трагедија и губитак људског живота не могу се мерити ни једним спортским резултатом.
Али, вечерас играјте за Јагоду. Хвала.

Reply
zvezdas нов 23, 2014 at 18:12

naravno idemo dalje,ali igrajte do kraja sezone za marka i izgazite sve za njega najvise i za nas takodje!!!

Reply

Leave a Comment