Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Најава: Валенсија – Црвена звезда

Црвену звезду наредне две недеље нећемо гледати у Арени. На реду су два гостовања на којима би нам вероватно једна победа обезбедила пласман у ТОП 16 фазу такмичења. Прво од њих је у Шпанији против екипе Валенсије.

Валенсија се тренутно налази на зачељу групе Д са две победе и пет пораза. У претходном колу су остварили победу над Галатасарајем која им оставља наду за пласман у следећу фазу. Одиграли су добру утакмицу, контролисали је све време, али у неизвесној завршници нису остварили довољну кош разлику која би им дала предност у односу на Галатасарај у случају истог бодовног салда.

Утакмица ће се играти у арени „Павељон Фуенте“ у Валенсији која прима око 9000 гледалаца. Шпанска публика је увек расположена за добру кошарку, а клуб позива навијаче да дају максималну подршку након важне победе у прошлом колу. У првом мечу је наш тим славио са 76:63, за шта се надамо да је тешко достижан задатак за домаћу екипу, у случају победе над Звездом.

Што се домаће екипе тиче, највише се апострофира снага у рекету коју им доносе одлични центри Лончар и Дубљевић, с обзиром да у овом мечу неће играти повређени Лишчук. Ту је и Лук Харангоди, који као и Дубљевић представља велику опасност споља. Ромејн Сато  Што се спољне линије тиче, она је ослабљена повредом Ван Росома, али је клуб брзо реаговао и потписао уговор са изданком Звездине школе и бившим НБА играчем, Немањом Недовићем. Поред њега, ту су и Лучић, Вивес и Рибас, с тим да се за последњег појавила информација да је тренирао смањеним интезитетом због повреде ове седмице. Посебну пажњу треба обратити на Ромејна Сатоа који игра све боље, а има изузетне физикалије које ће доста значити у дуелу са тимом каква је Црвена звезда.

Црвена звезда иде у Валенсију након одличне игре у дербију и јубиларне десете узастопне победе од старта сезоне у регионалном такмичењу. У Евролиги тренутно имамо четири победе, а поучени прошлогодишњим искуством, знамо да ни то није осигурање за ТОП 16 фазу. Тренер Валенсије, Велимир Перасовић је познат по томе што форсира брзу, офанзивну кошарку са доста шутева и офанзивних скокова. Томе у прилог говори чињеница да је на место плеја доведен управо играч као што је Недовић. На нашима остаје да покушају да их уведу у свој ритам и ако буду добро градили дефанзвини скок, могу искористити лаке поене из транзиције, чему и теже. До сада се никада није знало који ће играч прорадити и искочити у први план, али никад се није десило да неко то не учини. Идемо по нову победу! Јер са нама се може све што се пожели!

Валенсија Баскет – Црвена звезда Телеком, петак, 21:00, Валенсија

Повезане вести

1 comment

mariachi дец 4, 2014 at 15:12

Ebemo ovo samo tako!!! CIGANI LUDACI STERACE VAM GA MAJCI!

Reply

Leave a Comment