Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Ушли смо опуштено у меч, али смо на крају испунили циљ

Кошаркаши Црвене звезде Телеком оправдали су улогу фаворите у дуелу са Метлацем. Црвено-бели су славили резултатом 82:74, а до победе су дошли након много боље игре у последњој деоници. Звезда је успела да избегне неизвесну завршницу, али Металац је пружио веома снажан отпор:

– Била је јако тешка утакмица, што смо и очекивали. Металац је био сјајан противник. Одлично игра у последње време и види се да су Ваљевци добро утренирани и да сјајно трче. Ми смо ушли у утакмицу нешто опуштеније, вероватно и због успеха који смо направили у Евролиги. Металац је то искористио, направио разлику коју смо стизали до краја. Смогли смо снаге као екипа да све то надоместимо и да се добром тимском игром вратимо у меч. Сјајан амбијент у Ваљеву био је мотив да наставимо победнички низ у АБА лиги – истакао је на конференцији за медије после меча Никола Калинић, а на његову причу надовезао се тренер црвено-белих Дејан Радоњић:

– Честитке Металцу на досадашњим резултатима. Да није било радова у Хали и недостатка среће у неким утакмицама ,ислим да би били много ближе врху табеле. Били смо свесни да ће дати све од себе да нас савладају, али смо доста добро отворили утакмицу без обзира на ритам у ком се налазимо и кратак период за одмор и регенерацију. Добили смо погрешно самопоуздање и потом дозволили Металцу да се наметне. Нашом меканом игром у одбрани они су долазили у ситуације које су решавали на ефикасан начин. Стекли су самопоуздање и имали су одличан проценат у шуту за три поена. Знали смо да морамо бити много бољи у одбрани и да не дозволимо отворене шутеве. У последној четвртини смо успели да подигнемо ниво одбране и успели смо да дођемо до нападачке игре што нам је донело победу. Испунили смо циљ и тиме морамо бити задовољни. Доста евролигаша је овог викенда изгубило од пуно слабијих ривала, тако да се ми држимо одлично – закључио је стратег црвено-белих.

Повезане вести

Leave a Comment