Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Бањица – Црвена звезда 5:11! Потврда јесење титуле!

Crveno - beli ubedljivi na Banjici
Crveno - beli ubedljivi na Banjici
Crveno – beli ubedljivi na Banjici

 Ватерполисти Црвене звезде савладали су екипу Бањице 11:5, ( 2:0, 4:0, 4:3, 1:2), у оквиру 8. кола шампионата и тако потврдили јесењу титулу максималним бројем победа. Стрелци за наш тим били су Аврамовић и Ранђеловић 3, Вапенски 2, В. Рашовић, Ешкерт и Балаћ по 1.

Веома лако су пулени Дејана Савића дошли до победе без капитена Андрије Прлаиновића, Дениса Шефика, Душка Пијетловића и Николе Рађена. Прлаиновић и Пијетловић су бодрили своје саиграче са трибина. Капитен је био Марко Аврамовић, који је одиграо, као и увек, капитенски, а на голу Марко Драксимовић. Углавном су шансу добили они који нису пуно шанси имали у досадашњем току сезоне. Победник је одлучен већ на полувремену када су Црвено – бели водили са 6:0! Иако је први погодак постигнут на истеку шестог минута прве четвртине, када је Аврамовић начео мрежу филијале „Вечитог ривала“, а одмах затим погодио и Ранђеловић, лако су на крај излазили са противником, јесењи прваци. Сваки покушај домаћина је прекинут одличном реакцијом одбране, а када би дошли до гола, Драксимовић је кротио ударце, без проблема. Марко Драксимовић је феноменално одменио Дениса Шефика на голу. У два наврата се Вицо прописно обрукао. Прво је погодио стативу са метар удаљености од Драксимовићевог гола, а затим из сличне ситуације пребацио лопту преко истог. Рутински су привели крају утакмицу, углавном млађи играчи, Црвене звезде. Домаћин је из неких грешака Црвене звезде, успео само да одржи минус. Ватерполисти су се тако придружили одбојкашицама и одбојкашима и донели црвено – белој породици још један наслов јесењег првака.

Очекиваном победом нашег тима Бањица је „пала“ на 5. место табеле и изгубила место у Купу. Војводина је у малом градском дербију савладала Дунав 9:2 и обезбедила позицију број 4, а самим тим место на Ф4 Купа Србије и заказала дуел против Црвене звезде, 12.јануара.

Ово је био последњи меч у 2012. години. Црвена звезда је победом крунисала јесењу титулу и сјајну годину, фантастичну полусезону. Финале плеј офа првенства, финале Купа, јесења титула, Лига Шампиона, афирмисање младих играча, много великих утакмица, много спектакла.. само два пораза у полусезони, од Југа, прејаког у том тренутку и Олимпијскоса, братски пораз. Сјајан посао легенде ватерпола Дејана Савића и нашег ватерполо клуба. Какав играч, такав тренер. Пример осталима, однос за дубок наклон, за поштовање, браво за постигнуте резултате. Ови момци пишу историју.

Следећи меч наши момци играју против Олимпијакоса у Лиги Шампиона, 9. јануара на Ташмајдану. Братски и пријатељски дуел и прилика да се победом дође до другог места у групи, иза Југа. Затим следи, Ф4 Купа Србије, 12. и 13. јануара, Војводина је противник у полуфиналу. А наредни меч у првенству, Црвена звезда одиграће против екипе ЖАКА-а у Кикинди, 26. јануара, после гостовања француском Монпељеу 23. јануара.

Председниче, директоре, ген.секретару, тренеру, играчи – ХВАЛА, ШАМПИОНИ! ОВО ЈЕ ЗВЕЗДА! 

Била је част пратити Вас и ову годину. Биће још већа част бити и следећу годину, уз Вас! Звезда има своје шампионе! Срећна Нова Година! Да нам 2013. буде дупло успешнија.

Бањица – Црвена звезда 5:11 (0:2, 0:4, 3:4, 2:1)
Базен: СЦ „Бањица“. Гледалаца: 150. Судије: Голијанин, Мишковић.

Бањица: Ристичевић, Манојловић 2, Јанковић, Репановић, Радуловић, Илић, Вучићевић, Андрејевић, Вицо, Ћорић, Стојановић 1, Митровић, Гогов 2. тренер: Миленковић
Црвена звезда: Драксимовић, С.Рашовић, Стојчић, Ивошевић, Милићевић, Балаћ 1, Аврамовић 3, В.Рашовић 1, Ранђеловић 3, Вапенски 2, Савић, Ешкерт 1, Томић. тренер: Дејан Савић

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

7 comments

verna navijacica дец 28, 2012 at 00:04

svaka cast momcima,pogotovo sto sam cula da ni oni nisu primili platu par meseci ko ni rukometasi

Reply
djole дец 27, 2012 at 20:13

Dejan Savić nije slučajno postao selektor! Svaka čast Dejane!
Momci sada deluju moćno kao nekad Partizan – kad niko u Evropi nije mogao ni u snu da im se ozbiljno suprostavi! Nadajmo se da će se najzad i neki od mlađih igrača Zvezde naći na spisku selektora ,jer to realno, i zaslužuju!
Viktor radi kao švajcarski sat!
Samo tako Zvezdo!

Reply
Sova дец 27, 2012 at 14:54

Samo reci hvale!!!

Reply
nikola дец 27, 2012 at 12:16

pobedjujemo bez najboljih tako se igra
:mrgreen:

Reply
propain дец 27, 2012 at 10:25

Bravo momci,sve najbolje u 2013.godini!!!
Zvezda do smrti!!!!!!

Reply
Звезда - Србија дец 27, 2012 at 10:21

То ми се свиђа.. и даље слабије утакмице играмо без Прлаиновића, Пјетловића…

Reply
NN дец 27, 2012 at 10:17

bravo

Reply

Leave a Comment