Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Галатасарај и Звезда без публике?

Званичници Евролиге и даље немају решење за утакмице које ће средином јануара и марта бити одигране у „Пиониру“ и „Абди Ипекчи“ дворани, а једна од солуција је – затварање капија, како пише Мондо.

Победом Галатасараја над Олимпијакосом (79:74), у последњем колу прве фазе такмиечња, канцеларија Евролиге добила је два тешка задатка. Да утакмице Топ 16 фазе, између Црвене звезде и Галатасараја у Београду у Истанбулу, прођу у најбољем могућем реду, иако је свима у кошаркашкој Европи (а и шире од тога) јасно да ће то бити јако тешко изводљиво.

После трагедије у којој је живот изгубио млади навијач Црвене звезде Марко Ивковић, када су убице из редова навијача Галате насрнуле на Делије испред хале „Абди Ипекчи“ у Стамболу, неће проћи много времена, а два клуба ће се поново срести.

Док је сасвим извесно да ће бити строго забрањено путовање навијача на гостовања, отворено је и питање шта ће бити са тренером Галате Ергином Атаманом, којем је Влада Србије поручила да није добро дошао у нашу земљу после изјаве да су навијачи Црвене звезде – „терористи“.

Црвена звезда би требало да дочека Галату 15. или 16. јануара.

Још разматрамо све могућности везане за дуел Галатасараја и Црвене звезде. Сигурно да ћемо урадити све да гарантујемо безбедност свих учесника ових утакмица„, рекли су из канцеларије Евролиге за „Наше новине“, али детаљи нису саопштени. Оно што је, незванично, могло да се сазна јесте да би обе утакмице могле да буду одигране пред празним трибинама. И у „Пиониру“ и у „Абди Ипекчи“.

То би значило да ће црвено-бели одиграти две утакмице код куће без подршке публике, с обзиром на то да је после тешко објашњиве одлуке Евролиге, да и Звезду казни са 50.000 евра и једном утакмицом у празној хали, након што је Ивковић мучки убијен у Турској.

С друге стране, Галата је кажњена са 100.000 евра и са три утакмице без присуства публике, а ова са Звездом, 12. или 13. марта, била би четврта таква за Турке.

Повезане вести

2 comments

Hez дец 24, 2014 at 10:23

Kakve dve utakmice bez publike, pa odradili smo kaznu, šta mlatite?

Reply
Branko дец 23, 2014 at 20:12

Zar Zvezda to nije odradila na utakmici sa Laboralom.

Reply

Leave a Comment