Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Герасименку бронза у Узбекистану

Дмитриј Герасименко

Дмитриј Герасименко, такмичар Црвене звезде и репрезентативац Србије у категорији до 90 килограма освајањем бронзане медаље Светском купу у Ташкенту – Узбекистан остварио је одличан успех на међународној такмичарској сцени. Не само што је освојио светско одличје већ је одличним резултатом сасвим сигурно ушао у групу путника за  Олимпијске игре у Лондону 2012., године.

Герасименко је одлично отворио учешће на Светском купу у Узбекистану. У мечу првог кола са Швајцарцем Цирилом Гроссклаусом,  наш Герасименко прво је пласирао технику и бацање која је оцењено јукоом а затим је запечатио борбу ипоном. Ни одлични Француз Антронy  Лаигнес није могао да нађе решење за Звездиног аса. Са два јукоа Герасименко је изборио сигуран пролаз у треће коло. У дуелу са одличним Узбекистанцем Дилсходом Цхориевим (шестим на светској ранг листи) нашег Герасименка на тренутак је напустила спортска срећа. Ипак у у наредним мечевима, у  репасажу Герасименко јасно показује  да је борац светске класе. Меч са Доминиqуем Хисцхиером ( Швајцарска) решио је у препознатљивом стилу,  убедљиво јукоом  и а затим запечатио ипоном. У мечу за бронзано одличје са Казахстанцем Алеxандром Кассацхевим,  Герасименко је бацио противника прво на вазари а затим бронзано одличје оверио ипоном.
Задовољан сам јер сам освојио бронзано одличје у заиста одличној конкуренцији. Све је било одлично и на струњачи сам се осећао сигурно што се најбоље види по мом резултату. Посебно ми је драго јер ће мој резултат посебно обрадовати моје  Звездаше којима шаљем велики поздрав из Ташкента. Велику захвалност дугујем Ивану Тодорову првом човеку нашег клуба који је веровао у мене и посебно бих му овим путем захваљујем – истакао је Дмитриј Герасименко за наш сајт из Узбекистана.

Повезане вести

Leave a Comment