Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Штимац: Тимска игра је наш заштитни знак

Владимир Штимац је са 11 поена против Панатинаикоса у Атини пружио велики допринос победи Црвене звезде, уз то је ушао на листу од 60 играча који су премашили границу од 1000 поена у црвено-белом дресу, али репрезентативни центар не дозвољава да га понесе еуфорија након великог тријумфа у ТОП 16 фази Евролиге.

– Веома нам је драго због победе у важној утакмици, али треба да заборавимо то што пре. Тек је почело, има да се игра још доста и следећа важна утакмица је против Металца. Одиграли смо као тим, сви смо се истакли. Тимска игра је наш заштитни знак.

Истакао је Штимац и да уопште није било лако против екипе коју са клупе предводи Александар Ђорђевић.

– Било је тешко, то су играчи који су најбољи у Европи уз то ми је мало био и чудан осећај што сам играо против селектора, јер смо до пре пар месеци били у репрезентацији Србије.

Београдски састав није дозволио да га поремети атмосфера у ОАКА Арени и провокације навијача “зелених“. Штимац се није обазирао на оно што се дешавало на трибинама, већ је као и сви саиграчи био фокусиран на игру.

– Добили смо битку, одиграли смо врхунску утакмицу, онако како треба, одбранили неке њихове нападе, без обзира што је то јако незгодна екипа и хала за игру. Не желим да причам о атмосфери, ми смо гледали шта се дешава на терену. Одрадили смо одличан посао. Победили смо, све је супер, али Металац је следећа утакмица – закључио је центар црвено-белих.

Повезане вести

2 comments

pera јан 18, 2016 at 18:32

Ja očekujem prave igre kada se vrati kapiten jer će se raširiti roster u reketu. Mnogo će biti teško protivnicima da isprate drim tim na visokim pozicijama Miler, Mitrović i Cirbes. Nadam se takodje i da Nastić dobro radi i da će se zajedno sa Tejićem u domaćem prvenstvu nametnuti. Rad je osnovni kriterijum Radonjića zato kod njega kao na traci nastaju igrači. Još nešto vidi se da je uspostavljen sistem kroz koji igrači napreduju i to nije slučajno i zna se čija je zasluga a zna se i kome ne odgovara da je tako.

Reply
Šurdas јан 17, 2016 at 11:21

Znao sam da će Štimac dobro da odigra da bi dokazao selektoru da je trebao da igra u Francuskoj umesto Kuzmića.

Reply

Leave a Comment