Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

KKCZ: „Za radost navijača“

Crvena zvezda:Zadar

U petak, 29.10.2010 godine, sa početkom u 20.15 časova u hali Pionir, igra se utakmica 5.kola NLB lige između Crvene zvezde i Zadra.

Crveno beli će pokušati da pred svojim navijačima uz puno energije i borbenosti pokažu želju za trijumfom i ostvare prvu pobedu u regionalnom takmičenju.

Očekivanja pred sutrašnji meč prvi je dao trener Mihailo Uvalin:

“Posle četiri poraza dočekujemo Zadar koji je naš decenijski rival. Reč je o timu koji bez obzira na probleme u kojima se trenutno nalazi ima kvalitet koji se odrazio i pobedom u predhodnom kolu kada su pobedili Nimburk. Ipak, čini mi se da je to tim koji ima dva lica. Jedno koje je vidljivo kada gostuju, drugo na domaćem parketu. Ne želim da kažem da je ovo idealan rival za rehabilitaciju posle poraza, ali u meč ulazimo oskoljeni dobrim vestima predhodne nedelje i pokušaćemo da skupimo snage da odigramo kvalitetan meč i naravno da obradujemo pobedom publiku.
Od starta sezone se borimo sa dosta problema. Strahinja Dragićević se teško povredio, nasledili smo povredu Bakića, krnjili smo se iz dana u dan, a najteže je bilo tokom prošle nedelje. Zahvaljujući velikim naporima našeg doktora osposobili smo Jelovca za tri dana, a prognozirano je da će biti izvan terena čak dve nedelje. Drča neće biti u ekipi, tako da ćemo prvi put posle dugo vremena imati 12 igrača na terenu.“

Sa centarskom linijom Zadrana boriće se i dva Uroša, Nikolić i Mirković.

“Ovo nam je druga utakmica koju igramo kod kuće. Model igre iz poslednje četvrtine protiv Radničkog mora da nam bude način na koji ćemo igrati protiv Zadra. Znamo dosta o rivalu, jer smo igrali protiv njih tokom pripremnih utakmica. Znamo osnov ekipe i ne verujem da mogu da nas iznenade. Trudimo se da nas porazi ne izbace iz koloseka. Naporno treniramo i to je pravi put. Moramo da isparvimo greške”, rekao je Nikolić.

Uroš Mirković je dodao: “Nemamo drugu soluciju osim da moramo da se oslonimo na snage koje imamo. Konačno ćemo biti kompletni, ne računajući Bakića. Igrali smo i predhodne duele sa puno energije, ali smo ponekad i izgoreli u tome. Ne treba da podesećamo da su i mnogo bolje ekipe od Zadra gubile u Pioniru kada je Crvena zvezda igrala sa takvim entuzijazmom. Nadamo se velikoj podršci navijača, kao što je to bio slučaj i na meču protiv Radničkog”.

Bekovska linija crveno belih biće jača i za iskusnog Vujadina Subotića.

Ovom prilikom, pored poziva svim našim navijačima upućujemo poseban poziv našim trofejnim igračima svih generacija da dodju u Pionir i da pored zadovoljstva ponovnog susreta uživamo i u osećaju da smo najnovijem izdanju njihove i naše Zvezde pružili podršku i pomogli da sa više samopouzdanja nastavi takmičenje. Baš u ovom trenutku podrška i poverenje starih asova Zvezde imali bi poseban značaj i bio bi od neprocenjive koristi za naše mlade igrače. Sve naše stare asove koji prihvate naš poziv, godišnja karta će čekati u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu.

Karte za sutrašnju utakmicu mogu se kupiti na blagajni Pionira u petak od 16 časova. Tribine koštaju 200 dinara ,parter 500 dinara. Na blagajni se mogu kupiti i sezonske karte za se sezonu 2010 / 2011 .

Takodje, Košarkaški klub Crvena zvezda podseća sve verne navijače da je uz člansku kartu fudbalskog kluba i na ovoj utakmici ulaz na tribine slobodan!

Повезане вести