Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

I Zadar bolji

Detalj sa utakmice protiv Zadra

U petom kolu NLB lige Zadar je kao gost u Pioniru pobedio Crvenu zvezdu rezultatom 76:89.

Otvaranje utakmice je proteklo u prilično ravnopravnoj borbi ali se ubrzo zatim razigrao bek Zadrana Marko Car, za koga crveno beli nisu imali rešenje u odbrani. Prva četvrtina je završena rezultatom 18:23 u korist Zadrana.

Na početku druge četvrtine, Zvezda je nagovestila da bi mogla da uhvati priključak, ali su Zadrani držali punu kontrolu u igri. Ponovo je loš procenat šuta sa linije slobodnih bacanja mladih igrača sa Malog Kalemegdana omugućavao iskusnoj ekipi Zadra da održava prednost koju je stekla tokom prve četvtine. Crveno beli nikako nisu uspevali da pronađu ritam u šutu i dozvoljavali su Zadru da kontrama i “lakim” poenima prednost uvećava i ode na odmor sa razlikom od 12 poena. Rezultat posle prvog poluvremena bio je 33:45 za Zadar.

I drugo poluvreme je počelo u boljoj igri Zadra. Ofazivnim skokovima i dobrim procentom šuta iz igre, “plavi” iz Zadra su pokazali da su veoma raspoloženi došli u Beograd. Zvezda u odbrani nije uspevala da poveže redove i Zadrani su održali prednost. Posle trećeg perioda, rezultat je bio 53:66 na strani Zadra.

Poslednja deonica je protekla kao i veći deo meča, u znaku raspoloženih igrača Zadra. Zvezda je pokušavala šutem za tri poena da se vrati u meč ali je to bilo bez uspeha. Marko Car je još jednom pokazao da je vrstan šuter i upravo je on sprečio crveno bele da naprave preokret.


KK Crvena zvezda – KK Zadar 76:89
(18-23; 15-22; 20-21; 23-23)

CRVENA ZVEZDA : Subotić, Jang 14, Mirković 11, Arnautoivić, Radosavljević 5, Balaban 10, Jelovac 10, Katnić, Nedović 19, Milošević 7, Nikolić, Marinković.

ZADAR: Car 28, Vladović 12, Batur 16, Ramljak, Dundović 2, Marčinković 2, Olivari 2, Ivanov 11, Brown 4, Bilan 12, Pelczmann.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.