Moja Crvena Zvezda
FeaturedАлександарБлоговиВажноНајновије

Лудогорец „исписао“ Звездину историју, после Барселоне и Фиорентине

Лудогорец је Звезди дао четири гола на Маракани и на тај начин, нажалост, ушао у историју нашег клуба.

Наиме, црвено-бели су пре овог меча свега два пута у својој дугој и богатој историји примили четири поготка на свом стадиону. Било је то пре пола века, против Фиорентине и седамнаест година касније, против Марадонине и Шустерове Барселоне…

Куп УЕФА, 1965/66.

Звезда – Фиорентина 0:4

Најубедљивији пораз на свом терену у европским утакмицама, Звезда је доживела против Италијана пре равно пола века. Фиорентина је славила са убедљивих 4:0, што ниједна екипа није успела да понови на Звездином стадиону, а занимљиво је да је утакмица била изузетно неизвесна, све до последњих десет минута. Голова није било до 67. минута, када је Бертини погодио мрежу Мирка Стојановића, а онда су од 80. до 85. минута гости преко Хамина, Нутија и Бертинија постигли три гола и нанели црвено-белима најубедљивији пораз у евро-утакмицама у историји клуба.

Куп Купова 1982/83.

Звезда – Барселона 2:4

Врло моћна Барселона је тада повела са 3:0, головима једног од најбољих играча света свих времена, Дијега Арманда Марадоне у 10. и 48. минуту, да би легендарни Бернд Шустер повећао у 64. Наду Звезди и екплозију преко 90 000 навијача дао је Рајко Јањанин, који је играо у сјајној форми и погодио два пута за два минута, у 73. и 75. минуту, али је Шустер седам минута касније утишао Маракану својим другим голом, за коначних 2:4.

У реваншу су Шпанци славили са 2:1.

Онда је дошао Лудогорец

Повезане вести

3 comments

vladimir авг 3, 2016 at 17:05

kako je krenulo nije ovo najgore,bojim se… Nadam se da je ovo poredjenje cisto radi statistike,jer porediti tadasnjuZVEDU i ovu ZVEZDU je malo neumesno…to se desilo u 20 om veku,a ovo juce u 21om.pa sad ili smo na istom nivou ili smo nazadovali i to zestoko…plasim se da je ovo drugo

Reply
Nenad Velaja авг 3, 2016 at 15:12

Barselona Maradona,Shuster i jos mnogo asova,a rezultat indentican sinosnjem.Izgleda da je Ludogorec ponovio Barsin uspeh.Posmatrao sam tu utakmicu i mogu da primetim sledece:bez obzira na poraz prikazali smo fudbal zbog koga je Marakana uvek bila ispunjena do poslednjeg mesta.Maradona je sam odao priznanje nasoj igri.Sada gledamo u pasulj kako cemo da igramo.

Reply
ReD авг 3, 2016 at 14:46

hvala ti kanga

Reply

Leave a Comment