Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти још једном декласирали вечитог ривала

Претходног викенда на стадиону СЦ „Инге“ одиграна прва утакмица „А“ групе Првенства Србије у рагбију 13 за сениоре. Био је то други сусрет између Партизана и Црвене звезде ове сезоне на коме су оба клуба наступила десеткована, због чак 13 кажњених играча који су учествовали у тучи на утакмици Супер Купа Србије 03.03.2019. године.

Партизан 1953 : Црвена звезда 8:62

Партизан је на овој утакмици наступио по први пут под новим именом “Партизан 1953”, а црно бели су имали много више проблема да саставе тим, него црвено-бели. Поред казни Партизану су велики проблем представљале и повреде, па су на мегдан Звезди изашли са само 15 играча. Колико је ситуација у редовима Партизана била критична, најбоље говори податак да је на терен изашао и повређени репрезентативац Владо Кушић. Места у тиму је било и за двојицу повратника, Вању Ненадовића и Момчила Петровића, али и за дебитанта Ненада Аксића.

Утакмица је почела минутом ћутања којим су сви присутни одали почаст свим настрадалим у НАТО агресији на СР Југославију, која је отпочела на овај дан пре тачно 20 година (24.03.1999.). Почетак је припао Црвеној звезди, али је Партизан издржао прве налете. Таман када су се црно-бели ослободили почетног притиска ривала, у 10. минуту уследила је одлична акција гостију коју је Петар Милановић крунисао есејем. Након тога све је било много лакше, па је Звезда у 13′, 16′, 23′ и 29′, минуту постигла есеје и стигла до предности од 26-0. Партизан је до краја полувремена успео да смањи вођство гостију, и то есејем Владе Кушића, који је упркос својој повређеној нози, успео да постигне први есеј за црно-беле.

Кушић се уписао у листу стрелаца и на почетку другог полувремена у 44. минуту и смањио предност Звезде на 26-8. Ипак, који минут касније, Партизан је задесио још један пех, а то је повреда Стефана Илића, што се и те како одразило на игру црно-белих. Звезда је ову ситуацију знала да искористи, мада је и она имала своје пехове, јер су Александар Ђорђевић и Владислав Дедић, зарадили повреде аркада. Ипак, дерби је посебна утакмица тако да је Ђорђевић након интервенције доктора Николе Топаловића поново ушао у игру.

Београд 24.03.2019. Стадион: „СЦ Инге“. Гледалаца: 100. Судија: Радослав Новаковић, помоћне судије: Стефан Стаменић, Душан Вирц. (сви Београд)

Поени за Партизан 1953: 2 есеја – Владо Кушић 38′ и 44′ минут. Голови: Александар Павловић 0/2. Поени за Црвену звезду: 12 есеја – Петар Милановић 10′, 50′ и 54′ мин, Александар Ђорђевић 13′ мин, Никша Унковић 16′ мин, Дарси Етрич 23′ и 79′ мин, Милош Зоговић 29′, 62′, 66′ и 77′ мин, Рајко Трифуновић 69′ мин. Голови: Милош Зоговић 6/9, Дарси Етрич 0/1, Владислав Дедић 1/2.

Партизан 1953: Стефан Милинковић, Немања Манојловић, Велибор Карановић, Никола Србљанин, Ненад Аксић, Александар Павловић, Стефан Иванковић, Стефан Илић, Михајло Илић, Алекса Милковић, Роналдо Битићи, Момчило Петровић, Перо Маџаревић. Резерве: Вања Ненадовић, Владо Кушић.

Црвена звезда: Милош Зоговић, Рајко Трифуновић, Петар Милановић, Денис Ченгај, Матеј Бајић, Дарси Етрич, Владислав Дедић, Данило Косановић, Стефан Николић, Слободан Миленковић, Марко Јанковић, Александар Ђорђевић, Слободан Манак. Резерве: Ненад Жујић, Никша Унковић, Валентино Миловановић, Урош Мартиновић.

(извор/фото: ragbiligesrbije.rs)

Повезане вести

Leave a Comment