Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Пешић: „Моји играчи не знају да направе фаул“

Светислав Пешић
Светислав Пешић, фото "Новости"

Кошаркаши Црвене звезде нису успели да савладају „вечитог ривала“ у АБА Лиги, иако су у првих 12-так минута били значајно бољи ривал. Подршка са трибина и искуство играња у Евролиги, уз слабију одбрану наших играча, донели су преокрет и славље домаћина. Светислав Пешић одбрану сматра кључем пораза.

„То је основа овог спорта, и сваког другог. И Барселона у фудбалу игра најбољу одбрану на свету. Не можемо да играче проглашавамо репрезентативцима, а не могу никога да бране. Прво добијеш дуел у одбрани, па онда гледаш како да постигнеш кош. Ниједан тренер није срећан када играч убаци 25 поена, а преко њега падне 20“, рекао је Пешић за „Новости“ и истакао да му је нејасна игра његових пулена у другом полувремену, када су направили готово три пута мње фаулова у односи на први период игре.

„Високи играчи, који су веома важни у нашој стратегији, рано су ушли у проблем са личним грешкама. Да се не схвати погрешно, немам никакве примедбе на суђење. Палимо се, сваки кош прослављамо на посебан начин, а завршили смо утакмицу без иједног играча са пет фаулова. Направили смо 18 у првом полувремену, седам у другом. Док смо их правили, а они су дозвољени у кошарци, били смо у игри. Није питање да ли наши играчи желе да направе фаул. Они то не знају.“

Кари је уверен у значајно већи број победа до краја сезоне. Екипа добија на искуству, доведен је Томас, траже се и даље појачања, а и Радивојевић би могао за неколико недеља на паркет.

„Не бих говорио о максималним дометима, када су у питању победе и порази. Сводићемо рачун на крају. Ипак, убеђен сам да ћемо имати много више победа у другом делу сезоне. Има показатеља да је то оствариво, који се нису најбоље видели у утакмици са Партизаном, осим у једном периоду. Нисам лош тренер, али не могу да прогнозирам колико ће победа бити на нашем конту до краја лиге.“

Повезане вести

10 comments

Бранимир дец 28, 2011 at 22:55

Ја се надам да уз исказану појачану дозу борбености Звезда у другом дијелу може направити много бољи резултат. Звезда је почела да игра одбрану, прима много мање кошева. Мислим да је сасвим реално да кући добије скоро све противнике (Будућност, Загреб, Домжале, Крка, Цибона), а да је вријеме и за побједе у гостима, јер се могу савладати Хемофарм, Олимпија, Лашко и Раднички.
Звезда нема убојите бекове који знају да казне отворене позиције за шут. У позиционој игри против постављене одбране немамо реализатора. Милутиновић не може да поднесе терет одговорности да не буиде само џокер већ главни стријелац. Центри су нам лаки и извлаче се на шут, па шта буде, а ту је свакако велика гужва. Немамо пресудног квалитета. Мислим да можемо очекивати од Томаса да унесе квалитет, чврстину у одбрани, скоку, а поготово у игри 1:1 гдје се назире као добар баскеташ. На дебију се видјело да нема снаге, али је опет и такав био први стријелац.
Чуди ме да Пешић у овој селективној години од свих бекова игру заснива на Б. Поповићу који има највећу минутажу (?!). Не знам чиме га је импресионирао, спор је, гријеши, једноставан, једностран, хода као по леду, никакав стријелац… Знам, Пешић ужива велико повјерење Звездаша, зашто и не би, исти сам, ко сам ја да му судим, али могу бар мало да се чудим.
Свеједно, искрено се надам бољим резултатима. (Свакако не може горе.)

Reply
milos дец 27, 2011 at 19:59

Uvek sam voleo da igram u slabijoj ekipi, pa tako mi je i ovaj put predstavljalo ogromno zadovoljstvo sto je samo nas stotinak podrzavalo nase momke. Bilo je fenomenalno i da sam ja igrac Crvene zvezde bio bih odusevljen da me sa tolikim zarom i ljubavlju bodre moji navijaci i ako malobrojni. Zato se ne slazem sa tim delom da je Partizan pobedio uz podrsku navijaca, jer to uopste nije istina. Bili su ocajni, a razvikali su se tek kad je bilo potpuno jasno da ce i ovaj put da nas oderu. Igra u prvoj cetvrtini je bila super, ali po promeni petorke, je sve palo u vodu. Mi 5 minuta nismo postigli kos u drugoj cetvrtini, a Pesic nije reagovao!Ako je mislio da im je potreban odmor…kako je Gurovic igrao po 37/38 minuta, ovi su igrali u cetvrtak Ligu sampiona, a nasi su ladili jaja cele nedelje. Ne znam, to i nije toliko bitno, ocigledno je da imamo ocaj igrace i za mene su tu jedini igraci sa perspektivom: Nikolic, Nedovic, Cvetkovic i Milutinovic.
Ono sto je najbitnije – za mene je pesic uvek bio najbolji trener, nevezano za to sto nam je on prvi strateg, ali nikako ne moze da mi udje u glavu da on kao ne vidi da je Bojan Popovic ubedljivo nas najgori igrac i da jede minute Cvetkovicu koji vene na klupi. Setite se kako je taj mali igrao svoj prvi derbi, pa ljudi, bio je najbolji! Na kraju godine ce on traziti da ide, jer nema minutazu, zeli da prosperira, a onda ce biti proglasen za izdajicu. To je mnogo glupo i sto je najgore trazice ga Grobari, jer su oni tu tanki, tako da cemo jednim udarcem dobiti dva samara i krivicemo posle druge za to.

Reply
Ljubo90 дец 27, 2011 at 16:39

U isto vreme kad i derbi,igrao se mec NBA lige,Njujork Niksi-Boston(Mada je tu skoro vec bio kraj)Zanimljivo mi je bilo da je u 1.cetvrtini bilo toliko atraktivnih poena nasih momaka,vise nego na pomenutom mecu Nba lige u istoj,1.deonici.Jebote,1 cetvrtinu sam gledao sa odusevljenjem,Nedovic i MIlutinovic zamalo ne pokidase i kos i konstrukciju,razbili smo ih.Tomas je zaista kvalitetan igrac,dileme nema,garantujem da ce kidati u 2. delu sezone.Momcima treba jos uigranosti,i dosta paznje da se posveti razbijanju zone,to nam je bio najveci problem.PEsicu kao i Robiju,BEskrajna,neogranicena podrska.

Reply
Nenad дец 27, 2011 at 14:45

Vuk bi trebo da pocne da trenira u januaru mozda tad i pocne da igra

Reply
deki дец 27, 2011 at 14:35

Covek je potpuno u pravu!! Radujemo se za svaki kos, Petar P. prednjaci u tome… Palimo se kao klinci!!! To takodje treba da im se izbije iz glave…

Reply
realno,zar ne дец 27, 2011 at 14:20

gospodin pesic je u pravu 100%, prvu cetvrtinu smo odigrali perfektno izmedju ostalog i bas zbog tih pametnih faulova.
ljudi moraju da svate da prva 4 faula u svakoj cetvrtini se ne kaznjavaju penalima, sem ako nije isti napravljen prilikom suta protivnickog igraca
dakle, 4 puta ekipa ako je pametna, zna i moze da spreci lake poene protivnika, tipa presecanje kontre, zatim ako dodje do mis meca ili ako neki igrac prodje tebe, molim lepo, jak faul napravis i to je to, nema poena a lopta sa strane ide, cela nova akcija se poziva i nema lakih poena dakle
nedovic kaze da sem 1/4 nismo pravili pametne faulove, bas tako
sam nedovic na pocetku 2/4 ne pravi faul a law prolazi pored njega u kontri i zabija lake poene, dize se publika i raste samopuzdanje kod rivala

Reply
Dark дец 27, 2011 at 14:14 Reply
Markoni дец 27, 2011 at 12:02

Nadam se da će Vuk što pre na parket, mnogo nam je nedostajao u svakom pogledu.

Reply
ariljac дец 27, 2011 at 10:02

A ko ti kaze da si los?!Opusti se Kari i guraj to kako si naumio bice to dobro,kad si ti tu nebrinem se!ZVEZDA SRBIJA!!!

Reply
Mile дец 27, 2011 at 10:34

E ovakve nas volim, kad ostavljamo ovakve komentare a ne samo pljuvacina. Neki od nas nisu ni svesni koliku mi velicinu od trenera imamo. Kari kralju, samo glava gore i cepaj dalje, bicemo mi opet veliki.

Reply

Leave a Comment