Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалКуп СрбијеНајновијеФудбал

За црвено-беле „Вучице“. За ново финале националног купа

Фудбалери Црвене звезде у четвртак 23. маја боре се за нову титулу, за нови трофеј у Купу Србије, за нову дуплу круну. Само дан раније, у среду 22. маја црвено-беле „Вучице“ играју реванш меч полуфинала националног куп такмичења против земунске Слоге.

Пре седам дана на помоћном терену стадиона „Рајко Митић“ наше девојке су савладале екипу из Земуна резултатом 2:1, па на гостовање путују са минималном предношћу, али оно што свакако даје право на наду је чињеница да су црвено-беле на том сусрету показале знатно више од противника, током целог сусрета имале теренску иницијативу и само сплетом несрећних околности на реванш не путују са знатно убедљивијом предношћу. Оно што такође радује је и чињеница да девојке у дресовима светих боја нису подлегле разноразним притисцима и провокацијама којима су биле изложене током сусрета, а које су своју кулминацију доживеле по окончању сусрета када је једна гостујућа играчица (Љиљана Гардијан) у више наврата покушала да се физички обрачуна са нашим девојкама.

Катарина Ђорђевић постиже први погодак у дуелу са Слогом

Овога пута идемо на њихов терен, место на којем ће провокације сигурно бити далеко већег интензитета, а посебно када се зна колики је значај предстојећег сусрета. Знамо како су се гошће понашале у нашој кући током претходна два дуела ових екипа, али зна се и које име носимо и чији грб славимо. Сходно томе увек ћемо на провокацију одговорити фудбалском луцидношћу, на притиске фудбаслком виртуозношћу, али ћемо исто тако знати да у жару борбе примимо и ударце и задамо исте,…
Мирела Тенков – 2:1

Статистички гледано ЖФК Црвена звезда и Слога Земун су у актуелној сезони већ одиграле четири сусрета. Током првог дела сезоне оба сусрета су окончана без победника 0:0 и 1:1, док је меч у плеј-оф фази Супер лиге завршен победом Земунки 3:2. Први, али изузетно важан тријумф у актуелној сезони „Вучице“ су оствариле у већ поменутом првом полуфиналном сусрету резултатом 2:1 и надамо се да ће тај меч бити почетак новог непобедивог низа наше екипе у дуелима са Земункама, јер мора се напоменути да Слога готово пуне три године није знала за успех у сусретима са црвено-белим девојкама.

Надамо се и да ће навијачи препознати важност предстојећег дуела и да ће доћи на Градски стадион у Винчи и подржати наше девојке које ће уз помоћ публике сигурно много лакше остварити зацртани циљ, а то је пласман у ново финале Купа Србије.

– Куп Србије за даме, полуфинале-друга утакмица
ЖФК Слога Земун – ЖФК Црвена звезда (први сусрет: 1:2)
Стадион: „Градски стадион у Винчи“
Датум: Среда, 22. мај
Почетак: 17 часова

Да наш клуб ништа не препушта случају пред овај важан меч говори и податак да је неколицина девојака која има проблема са мањим или већим повредама пред меч упућена на релаксацију и опоравак у студио „АСАП“ који је партнер нашег женског фудбалског колектива:

Јована Стојановић

Ивана Трбојевић

Анђела Крстић

Јована Миладиновић




Повезане вести

Leave a Comment