Moja Crvena Zvezda
АрхиваДомаћи шампионатДруги пишуФудбал

Borha za sportal.rs:“Znam sve o Zvezdi“

Kristijan Borha u Beogradu video sneg

Posle malih neprijatnosti na aerodromu, kada  mu se zagubio prtljag, Kristijan Borha je ipak stigao u Hotel Kontinental. Kolumbijac će biti podvrgnut medicinskim testovima, a ako sve bude u najboljem redu uslediće i zvanična promocija u novog člana Crvene zvezde.

– Sutra ću ići na preglede, a ako sve bude u redu, očekujem promociju odmah, ili u petak – objasnio je Kolumbijac.

Borha, iako ne zna mnogo o Srbiji i srpskom fudbalu, rekao je da je dosta čuo o našem najtrofejnijem klubu.

– Ovo je nešto novo za mene, do sada nisam bio u Evropi. Vidim da je hladno, ali prve impresije su odlične. Zvezda je veliki klub i mnogo sam čuo o njoj – rekao je Borha.

Borha je potom izjavio da jedva čeka da se upozna sa novim trenerom Robertom Prosinečkim.

– Ne znam mnogo o njemu. Samo sam čuo da je Prosinečki novi trener, ali jedva čekam da se upoznamo i porazgovaramo – izjavio je Kolumbijac.

Potencijalno Zvezdino pojačanje poslednjih šest meseci je na pozajmici iz Kahijasa igrao u brazilskom Flamengu, odakle je i po preporuci Dejana Ramba Petkovića došao u Srbiju. Borha bi trebalo da potpiše dvogodišnji ugovor sa crveno-belima, ali se ne radi o klasičnom ugovoru, već o pozajmici. Ipak, ako Kolumbijac ispuni očekivanja, Zvezda će moći da otkupi njegov ugovor.

– Evropski fudbal je nešto novo za mene. To je prilika da se dokažem i pokušam da napravim karijeru – iskren je Borha.

Na kraju, Borha se osvrnuo i na nemili događaj sa aerodroma.

– Iz Brazila smo leteli za Pariz, gde smo preseli u avion za Beograd. Let za srpsku prestonicu je bio odmah pošto smo sleteli u Pariz i tu mi se zagubio prtljag. Verovatno će sutra stići – rekao je Borha, koji je morao da svrati do TC Ušće i kupi neophodne stvari.

Повезане вести