Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Фићо, срећан рођендан!

Драгуљи су минерали природног порекла који су изузетни по својој лепоти и реткости, па се обрађују како би се истакли њихова лепота и сјај. На данашњи дан, родио се наш драгуљ. 17. јануара 1995 године у Београду, родио се Филип Јанковић.

Велика је вероватноћа да ћемо овај датум славити као и многе друге. Да ћемо га уписати златним словима у велику историју нашег клуба. Фића се већ уписао у нашу историју 4. августа 2011 године, када је дебитовао за први тим против летонског Вентспилса. Шеснаест година, шест месеци и осамнаест дана је протекло од рођења младог везисте до његовог дебија на највећем српском стадиону, односно, само дан мање у односу на Дејана Станковића, нашу легенду и капитена репрезентације Србије. Фића је ушао у клупску историју као најмлађи дебитант у европским такмичењима и као други најмлађи дебитант у црвено – белом дресу. Уследио је затим деби у првенству у Суботици против Спартака 14. августа, а затим и у Купу против Смедерева, 23. новембра. Ускоро ће бити записан и први гол у светом дресу.

Звездино дете, лидер свих млађих категорија у којима је наступао и као најмлађи међу пар година старијима од себе. Надамо се нова Звездина 10-тка, нови идол генерацијама које долазе, нама који трајемо. Ново Звездино дете са друге планете.

Још једно признање је добио Фића, дан пред 17. рођендан. Јуче је објављено, а наредних дана од стране представника Делта спорта ће бити и озваничено. Наиме, најпознатији светски произвођач спортске опреме ‘Нике’, изабрао је Јанковића за младо лице године, предводника новог таласа (Next wave). Ранијих година та признања су добијали Бразилац Пато, Немац Геце млади играчи који су представљали највећу будућност фудбала, а имали су уговор са реномираном компанијом.

Да би се неки минерал сврстао у драгуљ, потребно је да буде редак, да има леп, атрактиван изглед и да буде довољно отпоран. Ово последње је најбитније. Ми знамо како да филујемо драгуље, на “Маракани” је њихова кућа. Филип, један од Филипа у нашем тиму, је тренутно на припремама за наставак сезоне под Робијевом командом. Роби као и сваки мађионичар, има свој трик, свог Џокера у рукаву. Следеће године, када буде постао пунолетан, верујем да ћемо почети честитку са – “капитен Црвене звезде, Звездино дете, Филип Јанковић”. Веома је редак црвени дијамант. Ми имамо један такав!

Срећан рођендан, Фићо!

Повезане вести

14 comments

van basten јан 17, 2012 at 21:28

ova garnitura sto nosi fica je vrh.bez obzira sto je najk dobre su pruge i postoji varijanta sa dugim rukavima sto je bitno.to je dres iz sezone kada smo osvojili poslednju titulu.kakva sad legea,nemojte da mi blamirate klub.ne mora najk ali legea ne sme.

Reply
ariljac јан 17, 2012 at 19:14

Koga jos oblaci ova firma nebitno je,bitno je da su puni love i da su DOBRE pare spremni nama da daju,da nam se ta Delta vise skine sa one stvari,nevolim ime da im cujem…

Reply
r16 јан 17, 2012 at 19:17

Tacno,mi nismo nazalost u situaciji da nesto posebno biramo i mudrujemo,jednostavno ko da vise cigli…

Reply
Vladimir јан 17, 2012 at 18:41

Fuj!

Reply
DELIJA_NCZ јан 17, 2012 at 18:54

ali za 1.8 miliona ima da nose i dzakove ako treba…:)

Reply
bosque јан 17, 2012 at 18:57

eeee…koji smo ti mi…neko ti daje na ovu sirotinju 1800000 a nekome ne valja „zato što“…pustite se toga ljudi…

Reply
CzvBoys јан 17, 2012 at 18:04

Srećan rodjendan Fićo, sve najbolje u našoj Zvezdi!

Reply
Sveta Predić јан 17, 2012 at 17:50

Bravo za uvod Borise! 😀

Reply
veliki pravi zvezdas јан 17, 2012 at 17:35

Zelim ti Filipe srecan rodjendan pa da osvojis sto vise trofeja sa nasom Crvenom Zvezdom u domacem takmicenjima pa i u Evropi da napravis uspjeh sa nasom Crvenom Zvezdom

Reply
Mile јан 17, 2012 at 17:17

Klinjo zelim ti lucidnost Dzajica, mirnocu Jugovica, probojnost Binica, preciznost Panceva i drskost Najdoskog. Dace Bog da se naosvajas trofeja sa nasom Zvezdom, ziv bio.

Reply
Kopre Nedri јан 17, 2012 at 17:44

upravo si opisao maradonu

Reply
vlada јан 17, 2012 at 16:48

Zasto ne objavite da je Piksi izbasen sa Marakane. Poturas nam tu neke tekstove, a pitam se koliki je tvoj deo. koliko si ti uzeo od nase Zvezde.

„Браво“ за коментар. Људска „мудрост“ је поново пробила све границе. Прелистај текстове пажљивије други пут. Админ.

Reply
Raka Delija јан 17, 2012 at 16:25

Mali srećan rođendan sve najbolje,puno zdravlja pre svega,i da te što duže gledamo u našem dresu

Reply

Leave a Comment