Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЗвездине легендеНајновијеФудбал

Просинечки: „Навијачи би требало да буду захвални Милојевићу“

Црвено-бела фудбалска јавност била је оправдано разочарана након сусрета 5. кола групе „Б“ УЕФА Лиге шампиона. Јасно је свима било, иако смо се сви потајно надали неком чуду, да је минхенски Бајерн неупоредиво квалитетнија екипа, али много више од убедљивог пораза боли незалагање екипе током свих 90+ минута. У данима који су уследили након сусрета, кроз медије је почела да се провлачи прича о скорашњем одласку јендог од најуспешнијих тренера у историји ФК Црвена звезда Владана Милојевића, а као и увек када та тема дође на дневни ред први у фокусу налази се легендарни фудбалер нашег клуба и касније тренер црвено-белих Роберт Просинечки.

Сама чињеница да је „веики Жути“ недавно напустио селекторску позицију репрезентације Босне и Херцеговине, само је још више подгрејала приче о његовом евентуалном повратку на Топчидерско брдо. О свим актуелним темама Просинечки је за београдске медије изјавио:

– „До пре два дана био сам селектор Босне и Херцеговине и тек што сам споразумно раскинуо уговор. Био сам у Сарајеву, јуче сам допутовао у Загреб и нисам стигао ништа да испратим. Међутим, видео сам да ме зове доста људи из Србије, па сам претпоставио да се нешто прича о мени. Ипак, то су засад само гласине и ништа више. Ја још немам планове за будућност. Уз Звезду ћу бити као навијач“, рекао је Просинечки.

Просинечки је нагласио да прати игре Црвене звезде и похвалио рад тренера Милојевића.

– „Успео сам да испратим шта се дешава, мада због обавеза нисам стигао детаљно да погледам сваку утакмицу Звезде. Ипак, реч је о клубу који волим и за који ме вежу емоције, тако да сам упућен. Није страшно што су изгубили 6:0, нећемо се сад хватати за то, може свима да се деси, моћан је Бајерн. Ипак, не знам зашто их људи пореде са Звездом из 1991. године. То је смешно. Сви бисмо ми волели да је Звезда опет првак Европе, али то се у скорије време неће десити. Откако је Милојевић дошао, човек је константно обезбеђивао учешће у Европи. Међутим, судбина нас тренера је таква. Кад је добро, свима ваљамо, кад крене по злу, први смо на удару, радим тај посао, па знам и сам. Навијачи би требало да буду захвални Милојевићу што су уопште имали прилику да на „Маракани“ гледају велике клубове. Много је Звезда напредовала, то је евидентно“, додао је љубимац навијача Црвене звезде.

Повезане вести

2 comments

ivan niksic нов 30, 2019 at 14:11

Robi u vrijeme kada si ti bio trener Zvezda je igrala lijep i dinamican fudbal, a u daleko gorim uslovima i sa manje para, ali je bilo i igre i energije, zato bih volio u sadasnjim mnogo boljim okolnostima da se opet vratis i da dovrsis ono sto si zapoceo!

Reply
dusan нов 30, 2019 at 15:31

potpisujem

Reply

Leave a Comment