Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездини бисери – Непобедиви

Веома добре партије пружиле су биле наше млађе селекције током викенда, те су на 11 одиграних утакмица успели да освоје 23 бода и уз то постигну 19 голова. Такође, наши таленти нису забележили пораз овог викенда, а деби у сениорском фудбалу забележили су Звездини бисери рођени 2003. и 2004. године – Никола Станковић и Матија Глушчевић.

Довољно је било пола сата игре да наши јуниори постигну пет голова на гостовању РФК Нови Сад и обезбеде три бода у оквиру 13. кола Омладинске лиге Србије (5:1) и тако се врате на прво место. Пет различитих фудбалера се уписало у стрелце, па су за тим Марка Неђића погађали Урош Бранковић, Андрија Радуловић, Никола Кнежевић, Никола Митуљикић и Андреј Ђурић. Омладинци Графичара у дуелу против Интернационала одиграли су нерешено 1:1. Гол за наш развојни јуниорски тим постигао је Немања Јанковић, али су домаћи успели да изједначе у последњим тренуцима меча и тако спрече пулене Дејана Симића да освоје читав плен.

1. Црвена звезда – 32 бода, гол разлика 41:9

2. Партизан – 31 бод, гол разлика 34:11

3. Бродарац – 31 бод, гол разлика 27:10

———

11. Графичар – 17 бодова, гол разлика 15:17

Стрелци: Никола Кнежевић (Црвена звезда, 10 голова), Матеја Бачанин (Црвена звезда, 9 голова), Никола Митуљикић (Црвена звезда, 6 голова), Урош Бранковић (Црвена звезда, 4 гола), Петар Пиплица (Графичар, 3 гола).

Кадети Црвене звезде имали су огроман број прилика у Крагујевцу против домаћег Аполона 4, али је меч 13. кола Кадетске лиге Србије завршен без голова (0:0). Кадетска селекција Графичара уписала је још једну победу у оквиру 13. колу Кадетске лиге Србије против Интернационала резултатом 2:1. Свој 18. погодак у сезони постигао је Александар Кахвић, а други гол на мечу постигао је Лука Бошковић.

1. Чукарички – 32 бода, гол разлика 38:10

2. Војводина – 32 бода, гол разлика 38:15

3. Партизан – 28 бодова, гол разлика 37:6

4. Црвена звезда – 28 бодова, гол разлика 35:9

5. Графичар – 27 бода, гол разлика 40:15

Стрелци: Александар Кахвић (Графичар, 18 голова), Давор Ракић (Црвена звезда, 8 голова), Мирко Николашевић (Црвена звезда, 6 голова).

Изабраници Радомира Коковића у оквиру 10. кола ремизирали су против екипе Колубаре. Имао је наш развојни тим иницијативу, али су мреже мировале. Такође, треба напоменути да су на данашњем мечу прве минуте у сениорском фудбалу уписали Звездини бисери Никола Станковић и Матија Глушчевић.

1. Раднички 1923 – 26 бодова, гол разлика 22:8

2. Кабел – 25 бодова, гол разлика 16:5

———

5. Графичар – 18 бодова, гол разлика 14:9

Стрелци: Стефан Цветковић (3), Борисав Бурмаз, Димитрије Побулић, Лазар Марјановић (2).

Успели су наши млађи кадети да дођу до читавог плена на гостовању у Земунелу, с обзиром на то да су изабраници Срђана Бугарског славили резултатом 2:1. Први гол дело је Вељка Димитријевића, а потпуни преокрет нашим бисерима донео је Андреј Шкобаљ, момак који се после вишемесечног одсуства због повреде вратио на терен и показао да је жељан голова.

Пионири Црвене звезде савладали су на теренима иза југа Маракане екипу Чукаричког резултатом 2:1. У листу стрелаца за наш тим уписали су се Лука Ђорђевић и Ђорђе Петровић. Наши бисери рођени 2007. године који носе дрес Графичара одиграли су нерешено против Партизана 0:0. Упркос жељи, борбености, бољој игри и бројним сјајним шансама које су имали, пре свих Тошић и Стојановић, изабраници тренера Милорада Вилотића нису успели да затресу мрежу противника.

Ремизирали су млађи пионири Графичара на гостовању Бродарцу, иако су били бољи ривал. Резултат је био 1:1, а радост тренеру Милошу Ђорђевићу поготком је донео Павле Крстић.

Остварили су избраници Данила Тешића победу на неугодном гостовању ШФ Душановац резултатом 3:1. Ово је четврти тријумф у низу за петлиће Црвене звезде, а сва три поготка уследила су после ударца главом. Два гола постигао је Матић, а прецизан после скока био је и Грбић. Петлићи Графичара савладали су на домаћем терену екипу Олимпика резултатом 3:1. Најрасположенији на данашњем дуелу био је Алекса Дамјановић који се два пута уписао у листу стрелаца.

The post Звездини бисери – Непобедиви appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment