Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Навијачи аплаузом испратили Звездине играче са тренинга

Изабраници Дејана Станковића су се после заслуженог поподневног одмора упутили на вечерњи тренинг који је трајао нешто више од сат времена, а временске прилике су у потпуности испоштовале наше првотимце с обзиром да је температура била 18 степени, готово током читавог дана.

Фудбалере Црвене звезде је сачекао доста интензивнији и захтевнији тренинг у односу на претходне. Видно расположени и орни за рад наши првотимци су започели загревање, а са трибина их је бодрио велики број пролазника, љубитеља Црвене звезде.

Четири голмана вођена тренером Бривиом су самостално започела загревање које је трајало 15 минута. За то време је преосталих 20 фудбалера нашег тима започело загревање на одвојеном делу терене са полигоном и реквизитима. После десет минута интензивног загревања су се поделили у две групе и започели увежбавање пас игре. На једном делу терена су радили тренери Ненад Милијаш и Никола Поповић, док су на другом тренинг водили Ненад Сакић и нови члан нашег стручног штаба Владимир Раденковић. Целокупни рад црвено-белих момака је од самог старта тренинга надгледао шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Уследио је затим део тренинга у оквиру којег су наши играчи и даље били подељени у две групе. Задатак је био да спроведу акцију у спринту за пет секунди, а простор на којем су играли јесте била половина терена. На сваком голу су се смењивала два чувара мреже и наизменично покушавала да сачувају свој гол. После пола сата играчи су радили вежбе стриктне маркације подељени у екипе по четири играча на скраћеном простору. Тај део тренинга завршен је после петнаест минута, играчи су били видно изморени, али су са терена испраћени снажним аплаузом.

На самом крају тренинга уследио је опоравак који је веома битан током припрема за наше играче имајући у виду напоре којима су изложени.

Млади играч нашег тима Ибрахим Мустафа који је прошлу сезону провео на позајмици у Новом Пазару је истакао да је веома срећан што се поново нашао на припремама Црвене звезде.

Искрено, веома сам срећан због повратка у Звезду и заиста нема места као што је Црвена звезда. Мислим да је све добро прошло када је у питању мој боравак у Новом Пазару, имали смо добар тим, одличне навијаче. Дао сам све од себе, али мислим да могу да покажем још досто тога. Било је добро искуство за мене, први пут сам играо Суперлигу. То ми је изузетно значајно, постигао сам четири гола, уписао две асистенције, захвалан сам због тога – истакао је Ибрахим Мустафа.

Осврнуо се Ибрахим Мустафа и на чињеницу да је у претходном периоду доста напредовао, али и говорио о припремама на Златибору.

Напредовао сам много, последње две сезоне сам провео у Првој лиги Србије и у поређењу са мојим играма из сезоне која је тек за нама мислим да је разлика евидентна. Што се тиче припрема, за сада је све у најбољем реду, сви су изузетно фини и увек насмејани, слажем се са свима. Посебно сам близак са Охијем и он ми најчешће даје савете. Проводимо доста времена заједно, заједно смо и у соби, у слободно време играмо игрице, гледамо смешне клипове или спавамо. Нисам још увек уморан, од када смо започели припреме све је у најбољем реду и за сада се умор не осећа.

Истакао је млади играч Црвене звезде да је овај део припрема најважнији будући да их очекују велики изазови.

На нама је да вредно тренирамо, све полази од тог терена и морамо да одрадимо добре припреме пред почетак сезоне. Мистер ме често саветује, то је чинио и пре него што сам отишао на позајмицу, његове речи ми заиста много значе и мотивишу да покажем зашто сам овде – закључио је Ибрахим Мустафа.

The post Навијачи аплаузом испратили Звездине играче са тренинга appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment