Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездини бисери – Нападачки потенцијал најстаријих селекција

У викенду иза нас одиграно је 12 такмичарских утакмица када су у питању наше млађе категорије. Омладинци и кадети Црвене звезде су остварили убедљиве победе у оквиру својих шампионата, док је сениорски тим Графичара блистао у Првој лиги Србије.

Омладинци нашег тима су били успешнији од Рада резултатом 3:1 на теренима црвено-беле фудбалске академије у оквиру заостале утакмице 11. кола домаћег шампионата. Сачувао је мирноћу и фокус својих фудбалера Зоран Рендулић, а наши омладинци су уочи репрезентативне паузе дошли до важна три бода. Утакмицу је на прелеп начин у 13. минуту отворио Давид Ивић који је “штиклом” на асистенцију Стефана Пиргића погодио мрежу противника. У даљем току утакмице двоструки асистент био је Лука Бошковић, а талентовани везни фудбалер је упослио Матеју Радоњића у 28, односно Стефана Пиргића у 75. минуту утакмице за сигуран тријумф црвено-белих. Јуниори Графичара су савладали крагујевачки Раднички на гостујућем терену са 2:0. Головима Луке Сандуловића у 9. и Данкана Мекензија из једанаестерца у 36. минуту сусрета, чета Владимира Сандуловића је стигла до важне победе на традиционално тешком гостовању.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 14. КОЛО:

1. Партизан – 33 бода, гол разлика 45:15
2. Црвена звезда – 29 бодова (утакмица мање), гол разлика 39:16
3. Раднички 1923 – 25 бодова, гол разлика 21:16
—-
8. Графичар – 21 бод, гол разлика 23:17

СТРЕЛЦИ: Стефан Пиргић (8 голова, Црвена звезда), Милан Бајић (5 голова, Графичар), Лука Стојсављевић (4 гола, Црвена звезда).

АСИСТЕНТИ: Лука Бошковић (5 асистенција Црвена звезда) Лука Стојсављевић, Стефан Миладиновић (3 асистенције, Црвена звезда), Данкан Мекензи, Милан Бајић (3 асистенције, Графичар).

Кадетска селекција Црвене звезде је тријумфовала против Кикера на гостујућем терену у оквиру 12. кола националног првенства. У Краљеву на терену са природном травом фудбалери Слађана Николића су одиграли дуел на високом нивоу. Доказали су црвено-бели велики нападачки потенцијал и постигли четири гола, али и сачували мрежу коју је успешно бранио Вук Драшкић. Урош Тегелтија је довео нашу екипу до предности у 21. минуту, док је Андреј Петровић седам минута касније повисио на 2:0. После петнаестоминутне паузе у истом темпу су наставили наши кадети и захваљујући головима Андрије Максимовића у 51. и Вељка Милосављевића у 86. минуту дошли до убедљиве победе. Са друге стране кадети Графичара доживели су пораз од Бродарца минималним резултатом (1:0).

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 12. КОЛО:

1. Чукарички – 33 бода, гол разлика 49:12
2. Партизан – 31 бод, гол разлика 37:10
3. Црвена звезда – 30 бодова, гол разлика 54:13
—-
8. Графичар – 16 бодова, гол разлика 19:18

СТРЕЛЦИ: Андрија Максимовић (14 голова, Црвена звезда), Стефан Голубовић (8 голова, Црвена звезда), Вељко Вукојевић (6 голова, Црвена звезда), Џошуа Такер (6 голова, Графичар).

АСИСТЕНТИ: Урош Тегелтија (8 асистенција, Црвена звезда), Вељко Вукојевић (5 асистенција, Црвена звезда), Андрија Максимовић (4 асистенције, Црвена звезда), Ирфан Кахровић (4 асистенције, Графичар).

Фудбалери Графичара су на теренима иза југа Маракане савладали Рад убедљивим резултатом 6:1 у оквиру 18. кола Прве лиге Србије. Надиграли су изабраници Марка Неђића екипу са Бањице и већ у првом полувремену решили питање победника. Феноменалну серију голова отворио је у 15. минуту Мирко Николашевић, који је након сјајног паса Николе Кнежевића дошао до поготка. Осим што се нашао у улози асистента, Кнежевић се уписао и у листу стрелаца, када је у 28. минуту, након одличног центаршута Ибањеза из корнера, одлично скочио и главом послао лопту у мрежу ривала. У финишу првог дела игре Урош Лазић је вешто одузео лопту на средини терена и проиграо Јована Митуљикића, који је затим прецизно шутирао са шеснаест метара и дошао до гола за 3:1. На самом старту другог полувремена наставио је Митуљикић у истом ритму, те је већ у 47. минуту дошао до новог поготка. Свој маестрални наступ на мечу Митуљикић је у 61. минуту крунисао и трећим голом, којим је забележио хет-трик. Да је Графичар био убедљиво бољи ривал потврдио је и Милан Илић својим поготком у 73. минуту, којим је поставио коначних 6:1.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, 18. КОЛО:

1. ИМТ – 40 бодова, гол разлика 29:14
2. Графичар – 37 бодова, гол разлика 44:21
3. Железничар – 34 бода, гол разлика 25:14

СТРЕЛЦИ: Никола Кнежевић (7 голова), Јован Митуљикић (6 голова), Андрија Калуђеровић (5 голова), Јован Шљивић, Мирко Николашевић (4 гола).

АСИСТЕНТИ: Никола Кнежевић (8 асистенција), Андрија Калуђеровић (4 асистенције), Луис Ибањез, Милош Стојчев, Јован Шљивић (3 асистенције).

МЛАЂИ КАДЕТИ:

Црвена звезда – Чукарички 2:0 (Цветковић, Рогановић)
ФК 011 – Графичар 1:1 (Пауновић)

ПИОНИРИ:

Раднички Нови Београд – Црвена звезда 2:3 (Дамјановић 3)
Колубара – Графичар 0:6 (Киш 3, В. Марковић, Радојковић, Црнојевић)

МЛАЂИ ПИОНИРИ:

Црвена звезда – Чукарички 1:2 (Вилијам Милвуд)
Графичар – Вождовац 4:0 (Јанковић 2, Крстић, Радонић)

ПЕТЛИЋИ:

Графичар – Партизан 1:4 (Прибановић)

The post Звездини бисери – Нападачки потенцијал најстаријих селекција appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment