Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошаркаНајаве

50. дуел кошаркаша Звезде и Војводине

Pešić je i pre tri godine vodio Zvezdu u duelima protiv Vojvodine

Агрожив кошаркашка Супер лига Србије полако се захухтава. Након победе у 1. колу над вршачким Хемофармом, кошаркаши Црвене звезде дочекаће екипу новосадске Војводине.

У среду 28. марта у београдској хали „Пионир“ са почетком од 20 часова, београдски црвено-бели угостиће новосадске црвено-беле који су током првог дела сезоне наступали у КЛС-у и убедљиво освојили прву позицију, а сада желе да се укључе у борбу за једно од прва четири места која воде у регионално такмичење наредне сезоне.

У 1. коли Агрожив кошаркашке Супер лиге Србије екипа Војводине поражена је минималним резултатом код куће од крагујевачког Радничког, а најбољи у екипи били су Душко Бунић и Страхиња Милошевић.

Последње званичне дуеле Црвена звезда и Војводина одиграли су у сезони 2008/09 и то у оквиру регионалног кошаркашког такмичења, а наши кошаркаши су оба пута славили 87:73 и 82:81.Треба напоменути и да је током последњих дуела двеју екипа на клупи Црвене звезде седео Светислав КАри Пешић. Историја дуела двеју екипа започела је у сезони 1974/75 када су у оквиру елитног кошаркашког ранга некадашње Југославије кошаркаши Црвене звезде оба пута славили 107:91 и 97:83.

До сада је у оквиру националног првенства, националног купа и регионалног такмичења одржано 49 сусрета двеју екипа, а Црвена звезда је знатно успешнија.

Црвена звезда : Војводина

првенство:                              37   29   8

куп:                                               6      6     0

регионална лига:               6      6     0

УКУПНО:                                   49   41    8

 

Повезане вести

1 comment

Nemanja@ мар 27, 2012 at 15:35

I sutra 20 razlike za nas pa nek se puse 😉

Reply

Leave a Comment