Moja Crvena Zvezda
Куп СрбијеФудбал

Дика Стојановић: „Просинечки је Звездина звезда“

Дика Стојановић
Дика Стојановић
Дика Стојановић

Стеван Стојановић, голман Црвене звезде, који је у финалу против Олимпика 29. маја 1991. године одбранио пенал Мануелу Аморосу, први подигао пехар Купа шампиона и тиме ушао у легенду, у разговору за „Спорт“ говорио је о минулом „вечитом дербију“:

„Неке поуке из ранијих пораза натерале су вероватно Робија да буде мало опрезнији, али је тражио да се по сваку цену постигне гол. После првог мата Стојковића посао је био завршен. Овај успех доноси и потврду да су у фудбалу важне и нијансе. Видело се колико им је стало да одраде добро посао. И када им није ишло, скупљали су редове да превазиђу тешке тренутке у првом полувремену. Сваки појединац је много трчао и покривао простор. Партизан није могао лако да креира игру на средини, што је по мени био важан кључ за успех.“ – рекао је Стојановић и додао да свакако најзаслужнији за ову победу, његов некадашњи саиграч, сада шеф стручног штаба Роберт Просинечки:

„Нема шта, ово је важна победа, а звезда Звезде овог пута је Роберт Просинечки. Знао је да припреми играче, а поготово је добро скенирао игру Партизана. Агресивност на средини и праве акције у контранападима су пун погодак када се има предност. Уследио је прави одговор у наставку и луцидан потез Лазовића потопио је све лађе великом ривалу. Када се анализирају обе представе, мислим да је наш капитал из првог меча повукао многе наредне потезе.“ 

Стојановић прима пехар након победе над Олимпиком
Стојановић прима пехар након победе над Олимпиком

Популарни Дика је похвалио Бобана Бајковића и изјавио да верује у победу Црвене звезде у финалу Купа Србије против Борца из Чачка:

„Прва ухваћена лопта је много битна, а желим да похвалим Бајковића који је у важним тренуцима добро командовао одбраном. Очекујем пун погодак. Ипак, опрезност мора да постоји. Добро сам запамтио, заједно са Робијем, Борац из Бања Луке, када смо изгубили трофеј. Овакво искуство само може да му помогне да добро припреми тим у шта не сумњам.“

Повезане вести

8 comments

cakiNCZ апр 13, 2012 at 19:05

sto je tice zvezdine Zvezde tu titulu je trebao da uzme ili DEJO ili ROBI,realno to su bili kljucni igraci u tom periodu kad smo vladali.!!!!sto je tice izabranog tima za zvezdinu zvezdu mislim da je to glupo,to je moje misljenje,a sto je tice najboljeg igraca u istoriji zvezde I Jugoslovenskog fudbala,to je naravno DRAGAN STOJKOVIC PIKSI,voleli mi to ili ne to je REALNOST!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Secam se pobeda апр 13, 2012 at 20:25

Zaista je tesko reci ko je zasluzio to iz te generacije. Osim njih dvojice su tu bili Belodedic, Pancev, Jugovic i Mihajlovic pa i svi ostali.
2 najveca tehnicara u tom timu jesu bili njih dvojica ali svi su imali svoju ulogu.

Reply
Pop апр 14, 2012 at 10:32

Ceo tim je Zvezda.

Reply
vladom апр 13, 2012 at 18:54

Konacno nesto pameto i Dika da kaze 🙂

Reply
Ariljac апр 13, 2012 at 19:19

Slazem se!

Reply
escort апр 13, 2012 at 18:52

Dobio ih je Robi odlicnom taktikom, ali VELIKO ZVEZDASKO SRCE svih nasih igraca! Pogledajte kako slave u caffe-u na Marakani posle derbija!

http://www.youtube.com/watch?v=ubXwplGRvw4&feature=player_embedded#!

Reply
Nikola апр 13, 2012 at 18:32 Reply
BBRS апр 13, 2012 at 18:20

КУП ЈЕ НАШ!!!!

Reply

Leave a Comment