Moja Crvena Zvezda
Звездине легендеФудбал

Станковић завршава каријеру?

Dejan Stankovic, kraj jedne uspesne karijere?

Некадашњи фудбалер Црвене звезде и репрезентативац Србије, Дејан Станковић налази се близу одлуке да оконча играчку каријеру.

Наиме, свакако најомиљенији фудбалер црвено-белих у последњих двадесет година у мају месецу се повргао операцији Ахилове тетиве. Пре нешто више од двадесетак дана Станковић се вратио у тренажни процес миланског Интера, али су нови тренажни напори условили да се стара повреда поново врати.

О новонасталој ситуацији Дејан Станковић је изјавио:

– Проблем који ме је дуго мучио није у потпуности решен првим хирушким захватом. Обављени су детаљни прегледи и у договору са медицинском екипом Интера установили смо да је нова операција једино решење. Имао сам велику жељу да се брзо вратим на терен, али… У почетку је све изгледало добро, али су напори условили повратак болова. Некада сам само ћутао и играо трпевши велике болове. Преглед магнетном резонанцом је утврдио да са тетивом није све како би требало да буде. Нисам у каријери навикао да оволико одсуствујем са терена, али знам да ћу након нове операције урадити све како ми медицински тим буде рекао. Нећу посустати, нећу одустати. Наставићу да се борим.

Тридесетчетворогодишњи Дејан Станковић је црвено-бели дрес носио у периоду од 1994. до 1998. године и у том периоду забележио 85 наступа и био стрелац 30 погодака. Након Црвене звезде наступао је за шест сезона за римски Лацио, а од 2004. године члан је миланског Интера. Национални дрес СР Југославије, СЦГ и Србије носио је 102 пута и био стрелац 15 погодака.

Повезане вести

40 comments

ivcapk сеп 20, 2012 at 14:33

ja imam 35 god i pratim zvezdu punih 25,ne pricam nebuloze i voleo bih da se deki vrati,kao sto sam cuo i napisao,zvezda u srcu

Reply
Marko сеп 20, 2012 at 13:51

Dejan Stankovic ima neverovatnu karijeru, ali, da bi bilo to to, po meni trebalo bi da zavrsi karijeru u Crvenoj zvezdi, da bude legenda kluba i da pokaze ljubav i postovanje prema onom ko ga je napravio. Ovako ostaje veliki fudbaler u Italiji.

Reply
Kastro сеп 20, 2012 at 13:37

E jadni ste vi sada i Stankovica napadate

Reply
Libijac сеп 19, 2012 at 16:27

kakav je igrac bio, reprezentaciji je malo dao. dok Antic nije dosao nije se uopste izdvajao od ostalih, koji su inace bili prosecni fudbaleri.

Reply
murinjo i kapetan milijash сеп 19, 2012 at 16:03

stankovic i pantelic treba da dodju u zvezdu
da joj pomognu i da se oduze bar malo, jer da nije bilo zvezde, nijedan od njih ne bi imao sada milione evra
nek se zapita deki , sta bi i gde bi bio recimo da je poceu vojvodini, cast tom klubu, ali iz vojvodine nikada ne bi igrao susrete sa barsom i kajzerom niti bi napravio ime vec u 19 godini i onda ko zna gde bi bio, ima milion primera koji ostanu bez karijere jer im se nisu poklopile kockice, iako su po znanju to mogli i bolje nego stankovic i pantelic
a sve ovo posebno vazhi za pantelicha, koji je dosao sa 26 godina kod nas da vadi karijeru iz dubioze, skoro da je bio zavrsio karijeru, a onda ga je muslin i zvezda vratila u zivot, tj i on sa golovima, ali da nije igrao kod nas vec u sartidu, ni ti golovi mi ne bi doneli transfer u herthu, ajax i tako redom,
sad je red da dodju i da pomognu da se vrati trofej na mari,
ako je mogao milijash ,mozete i vi, a imate znatno vishe para od milijasha
sta fali sezonu ili dve,

Reply
Nidza сеп 19, 2012 at 19:25

Bravo!

Reply
SHERIFF сеп 19, 2012 at 14:20

Jos jedan od onih koje je Zvezda izbacila u fudbalsku vasionu,a ne pada mu napamet da se vrati da pomogne,ispod casti mu je,kao i kumara Pantela,pre Zvezde mu je karijera bila u kanalu,a sad ne misli da dodje cak stavise glumi ludilo…Tesko nama s takvima…Mihajlovic tera Ljajica da peva himnu,a njegova deca se baskare po Italiji ko zna da l znaju srpski,a on se oprasta u Novom Sadu od aktivnog igranja kao da je s Podbare otisao u beli svet i tamo doziveo najlepse momente u karijeri…

Reply
veliki pravi zvezdas сеп 19, 2012 at 12:31

Dzajo zovni Dekija Stankovica da bude on u novu upravu Crvene Zvezde ,naprimjer da on bude direktor mladjih kategorija Crvene Zvezde Dzajo Deki Stankovic ili skaut Crvene Zvezde za Evropu Dzajo

Reply
Cira сеп 19, 2012 at 12:08

Dejan Stankovic je odigrao svoje u Zvezdi i ako neko misli da moze da ga motivise SEVER i DELIJE a pogotovu novac,grdno se vara.Covek zivi u Italiji u raskosi i bogatstvu i suludo je i pomisljati da bi sve to ostavio i lomio noge po njivama JSL.Budimo malo realni…od zvezdinih EXTRA ZVEZDA moze samo neko doci da otpocne trenersku karijeru i da mu veliki klub kakav je nas posluzi kao odskocna daska za dalje.

Reply
Vlada Tosic сеп 20, 2012 at 18:55

Vala dosta smo izigravali odskocne daske…

Reply
aca сеп 19, 2012 at 10:42

Covek nece i ne zeli da dodje, i kad cujem kad neko kaze da mu damo traku smuci mi se. Uzeti traku Milijasu koji se vratio bio bi greh i nuditi je fudbaleru koji nece u nas klub

Reply
Zvezda сеп 19, 2012 at 10:19

Jedino sto jos Stankovic moze da postigne u karijeri jeste da bude kapiten Zvezde u Ligi Sampiona,pa ako ne zeli da dozivi tu atmosferu,najbolju u Ligi Sampiona ikada i tu cast da uvede klub u kojem se afirmisao i klub iz svog rodnog grada i svoje zemlje u najkvalitetnije evropsko klupsko takmicenje u kojem je njegova Zvezda ucestvovala poslednji put kad je on bio u mladjim selekcijama tima onda je on na gubitku,jer nece zavrsiti karijeru na pravi nacin,na nacin pravih asova kakav jeste,ali morao bi da napravi i pravi zavrsni korak,a trebao je jos nakon osvajanja Evrope sa Interom da se odluci na taj potez mozda ne odmah u Zvezdu vec je mogao da se vrati u Lacio,jer je i taj klub bio bitan u njegovoj karijeri,a on je odlucio da produzi ugovor do svoje 36 godine zbog zivota u Milanu,a i novca iako je sigurno znao da u klubu poput Intera ne moze vremesni vezni igrac sem neki defanzivni bek ili stoper da bude istrpljen zbog starih zasluga,jer se traze rezultati cak ni kod nas ne bi bio nezamenjiv,ali bi svakako koristio Micku i Luki i nadam se da ce se kao prvo oporaviti,a onda i vratiti u svoj klub i grad,gde ce biti cenjeniji nego sto je sad u Interu iz Milana.

Reply
Aleksa сеп 19, 2012 at 01:12

Deki,setis li se kad huka sa severa?Setis,al ne sa marakane,nego sa meace..Znas li ti koliko bi znacio ovom timu Zvezde,jedan igrac kao ti,sa toliko iskustva…Koliko bi znacilo klub,al neeee…Ti si se otudjio,isto kao sto je i Vidic.Covjek se rodi na selo,pa ode u bijeli svijet,vidi sve,ali nikad ne zaboravi na korijene,istima se na kraju vraca….

Reply
asamoa сеп 19, 2012 at 01:16

Jbg brate i ti bi voleo da zivis kao Stankovic.

Reply
Vlada Tosic сеп 19, 2012 at 00:14

Bas gledam sve ove natpise, Stankovic, nece ga u Interu, trener ga nije licencirao, i on oce da zavrsi karijeru, ne pada mu na pamet Zvezda, i na kraju ispada da je tacno ono da samo mi, navijaci ISKRENO i BEZREZERVNO volimo Zvezdu… Ne znam samo nacin razmisljanja njegov… Okonca karijeru i sta onda, odmarace dve tri godine, lovu je bar on uzeo da ne mora da brinu ni unucici njegovi, imaju onaj lanac odece Sweet Years, ima covek sve !!! Otisao iz reprezentacije kao poslednji slepac, fali mu jedna utakmica da postavi rekord, on nece. Pa ja bi dosao u Zvezdu bar 6 meseci, igrao za dzabe, eventualno za neku sicu da mu pokrije troskove zivota (mada ima para za to al ajde) I OVDE BI BIO BOOOOOOOOOOOOOOG !!!!!!!!! Postao bi istinska legenda. Al on oce da ode kao poslednji slepac, oteran iz reprezentacije, oteran iz intera, u zvezdi ce ga se retko ko secati (novije generacije)

Reply
Belamour сеп 19, 2012 at 02:00

Bas bi mu bilo pametno da se lomi po nasim selima i livadama..Pa da mu neki mesar iz Nobog Pazara na primer polomi nogu ..Bas mu je to potrebno pred kraj ovako uspesne karijere..Ili da dozivi da ga vitez od Sopota nesto napusava npr…

Reply
aikido сеп 19, 2012 at 09:50

a što bi ga neki mesar sakatio? i gdje je to do sada nekog povratnika,malo važnijeg imena osakatilo na našim terenima?Savićević se vratio pa mu nije bilo ništa a skoro da je jaaako često bio u problemu sa zadnjom ložom!?(ebem li ga prvi put sam zbog Deja čzo za tu zadnju ložu).znaš suvišne su i te priče,neko bi ga napravio invalidom.daj ne budimo djeca.i šta si ti sada,njegov menadžer,agent,šta li kada znaš da on zbog toga ne bi došao u Srbiju da završi karijeru.Idi molim te.odraslo se,svi razumijemo da čovjek ne želi,nema insoiraciju,nema takmičarski motiv a najbitniji možda i finansijski da se vrati u Srbiju.i to ima da se poštuje.neću pa neću.a ne ovo boji se kojekakvih kosotlomaca.vraćali su se oni asovi preko brda pa im ništa nije falilo(možda su bili zaštićeni na terenu kao mede ali nije bilo lomova,povreda i nagrđaivanja).mislim da si razumio poentu.slično sam pisao i za Kešelja…nemoj da se ljutiš

Reply
Zvezda сеп 19, 2012 at 09:49

Zašto da dođe u Zvezdu, jel se vratio Perovic pa kako je zavrsio,jel se vratio Milovanovic i sta je bilo sa njega svi oterani svi hoce da tuze Zvezdu!!

Reply
aikido сеп 19, 2012 at 09:52

najbitnije je da se onaj balvan Bajčetić vraćao tri puta…ebem li ga mutava.da njega nije bilo protiv Dinama iz Kijeva ko zna šta bi sada bilo sa ZVEZDOM!!!!!!!

Reply
asamoa сеп 19, 2012 at 00:06

Kad bi se vratio kod nas na makar jednu polusezonu. Odigra nekih 15 utakmica, da po neki gol i osvojimo titulu, pa posle ako odluci da igramo LS sa njim i onda bi mogli komotno da ga proglase za Zvezdinu zvezdu umesto „generacije 91“ koja ne zasluzuje da nosi ime Zvezdine zvezde jer se u tom timu nalazi Vladan Lukic! Normalno bi bilo da sesta Zvezdina zvezda bude Savicevic, Jugovic, Sestic, pa i Vidic i Stankovic(u slucaju da se vrate) a ne ekipa u kojoj pise ime Vladan Lukic! Svaka cast za generaciju 91, to se verovatno sigurno niad vise nece ponoviti ono sta su oni uradili ali Lukic bode oci nazalost.

Reply
asamoa сеп 19, 2012 at 00:07

I Robi bi mogao da bude Zvezdina zvezda.

Reply
aikido сеп 19, 2012 at 09:54

e,ajd dosta više sa tim Zvezdinim zvezdama,priča je postala degutantna…postala je obična novinarska pričica koja se malo malo poteže bez ikakvog razloga.Čuj Stanković Zvezdina zvezda!?!?!O djeco,djeco…..

Reply
marko bcrs сеп 18, 2012 at 23:48

Kad bi se vratio u Zvezdu za godinu dana… jedno su zelje, drugo je realnost.

Reply
ivcapk сеп 18, 2012 at 23:40

braco,deki u zimskom prelaznom roku dolazi kod nas,informacija iz lugana provereno 100%,napred zvezdoooo

Reply
kobr90 сеп 18, 2012 at 23:36

deki volim te ,al ti si nas zaboravio zaboravio si odakle si posao na put slave!!! http://www.youtube.com/watch?v=TTZ4IzwvVLo

Reply
Nezaboravni trpač glodara сеп 18, 2012 at 22:56 Reply
Chinez сеп 18, 2012 at 22:44

Pokondirena tikva, lako bi on odigrao sezonu u Zvezdi, ali ko ce da zivi u Italiji, Srbija je ispod njegovog nivoa.

Reply
aleksandar sd сеп 18, 2012 at 22:38

Ne vezano za temu, al ga metnuo Kolarov iz slobodnjaka realu… ovaj rts je stvarno caknut sto ne prenosi ovakve utakmice u ls…bravo za arenu i multiprenos stvarno profesionalno rade,steta sto je nema cela Srb…

Reply
nikola сеп 18, 2012 at 22:53

vrlo profesionalno… pustaju jedan isti penal dva puta u razmaku od 10 min, kao da su dva penala.

Reply
Duco RS сеп 18, 2012 at 21:52

6 godina u Laciju 6 godina u Interu vreme je za set i u Zvezdi dve mu godine fale!

Reply
milos сеп 18, 2012 at 22:03

sve njim puce k…. za zvezdu,zaboravili su odakle su potekli….

Reply
van basten сеп 18, 2012 at 21:50

dodji deki,pa makar samo da podignes pehar na kraju sezone.

Reply
Belamour сеп 18, 2012 at 21:46

Nema potrebe za ovakvom najavom..pogotov sto covek u malo opsirnijem tekstu izricito ponavlja kako nema nameru da zavrsava karijeru,nego da jedva ceka da se oporavi i da se vrati konacno na teren

Reply
gledalac сеп 18, 2012 at 21:38

Ne smete da stavljate ovakve naslove (jeste da je to logicno) jer covek nije ni jednom recju rekao da razmislja o okoncavanju karijere.

Reply
zvezda сеп 18, 2012 at 21:38

dodji u zvezdu, i sa jednom nogom bi nam bio od koristi…

Reply
czv сеп 18, 2012 at 21:31

ZVEZDA OOOOOOOOO

Reply
Dragan сеп 18, 2012 at 21:28

Jednostavno…..LEGENDA…..

Reply
Vlada Tosic сеп 19, 2012 at 00:07

Ne znam samo cija… On Zvezdu u usta ne stavlja odavno….Svi je vole kad su daleko, kad imaju klubove, a kad se otvori mogucnost, e onda okoncaju karijeru, traze poslednji veliki angazman itd…

Reply
dexa7 сеп 19, 2012 at 00:20

Pa najgori su ti koji na sva usta govore da su zvezdasi, dobro ne bas svi,ali Stankovic je dokazani zvezdas i legenda. Vi ocekujete od svakog igraca da se vrati u Zvezdu,a ako se ne vrati onda kakite

Reply
vladimirrbgd сеп 18, 2012 at 21:27

jedan je stankovic dejan,stankovic dejan jedan je stankovic dejan…

Reply

Leave a Comment