Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Конференција пред Орлеан: Уз пун „Пионир“ до победе!

Vlada Vukoičić
Vlada Vukoičić
Vlada Vukoičić

На Малом Калемегдану данас је одржана конференција за медије на којој се присутнима обратио тренер КК Црвена звезда ДИВА, Влада Вукојичић. Стратег Црвено-белих је изнео своја очекивања пред европску премијеру и меч са француским Орлеаном.

 “ Сваки тим креће у ово такмичење са великом енергијом и другачијим мотивима. После ове недеље моћи ћемо више да кажемо ко је какав противник. Орлеан није добро стартовао у првенству, али треба погледати противнике са којима су играли. Оно што је особина свих француских клубова је да играју по принципу топло-хладно, атлетски су доста изражени, имају доста тамнопутих играча са добрим физикалијама и попуњавају ростер са Американцима, играју јако брзо. Орлеан није најбољи тим са којим можемо да играмо у овом тренутку. Оно што је занимљиво је да Џамар Јанг има 8 шутева за три поена по утакмици. Издвајају се још Американци Грин Калеб и Брајан Грин. Пуна подршка и дворана могу да нам буду адути, више него довољни. Све у свему, жељни смо доказивања и утакмица у Европи. Свесни смо пуне дворане и одличне атмосфере уз сав респект противнику. Једна утакмица није пресудна, али није исто стартовати победом или поразом. 

Подсетио бих да последњи пут кад је Звезда играла у Европи стартовала је са 3-0, па нам ни победа ништа не гарантује, а ни пораз о којем не желим ни да размишљам. Желимо да продужимо победнички низ на три победе, о дербију и не размишљамо. Идемо једну по једну утакмицу. Бавимо се Орлеаном, али ни једна ни друга утакмица ништа не гарантују, али могу да олакшају “ , рекао је Вукоичић.

О пласману у Евролигу преко Еврокупа тренер Црвене звезде је рекао:

„Евролига јесте наша амбиција сама по себи, али размишљање у том правцу сада може да буде оптерећење. Нисмо играли две године у Европи, најбоље је да размишљамо корак по корак. „

О подршци са трибина:

“ Подршка ће значити сигурно. И поред великог интересовања, јавно упућујем позив да их дође што више. Сви знамо каква је атмосфера у Пиониру када је пун. То може пуно да нам помогне. Увек би бирао да прву утакмицу играмо код куће, на свом терену, пред пуном двораном“

На питање о Нелсону Вукојичић је рекао:

„Тешко је рећи да 10 или 12 играча могу да буду на врхунском нивоу. Ми имамо идеју да кроз тренинг подигнемо све играче на висок ниво. Сигурно да када је тренинг добар, играч ће бити добар и на утакмици. Пре недељу дана смо имали практично први кошаркашки тренинг. Он је тип играча који не прави статистику, он даје димензију у одбрани. Неће моћи никад да украде 5 или 6 лопти, али увек ће успорити напад противника. Игра јако и храбро у одбрани. Задовољан сам њиме, али постоји простор за напредак. Он је кроз каријеру био тзв. комбо бек, а у Европи је играо бека. Прошле сезоне у Француској је играо плеја. Има јака рамена и распон руку 2.05м. Задовољан са њиме и његовим радом, али може још пуно да напредује у игри.“

Капије „Пионира“ ће бити отворене од 17 часова, а продаваће се и званични програм утакмице по цени од 100 динара. За све оне који на крају сезону буду имали све сачуване примерке званичнох програма, биће организована занимљива игра. Експедиција Орлеана, преко Париза, допутоваће у Београд данас у 16:25 и биће смештена у хотелу „М“.

Такође, можете да присуствујете отвореним тренинзима Орлеана и Црвене звезде. Екипа гостију биће вам на располагању од 20:15 до 20:30. Са нашим играчима ћете моћи да разговарате од 20:30 и до 20:45.

Утакмица 1.кола групе Х Еврокупа, између Црвене звезде и Орлеана игра се у среду од 19:15, у „Пиониру“. Очекујемо коначно пун „Пионир“ и прави старт у Европи. Директан пренос је на ТВ Б92, који има ексклузивна права за све преносе утакмица КК Црвена звезда ДИВА у Еврокупу.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

15 comments

marko bl нов 6, 2012 at 23:15

ovo samo ima u zvezdi poslusajte naseg trenera..ima prvog pleja koji suta bacanja ispod 50 odsto sto je uzas tricu pogodi jednom u 5 tekmi za dva ponekada ima 4 5 izgubljenih a 1 2 ukradene nema probojnost nego staticno stoji i dobacuje drugim loptu koji vec imaju igraca na sebi..gotovo nista posebno ne radi i dodje zvezdin trener i napravi logiku po kojoj on ima dobar kvalitet..e dok god u svakom sportu budemo tako gledali nema nama titula nigde..taj nelson je za svaku kritiku..mozda bude malo bolji ali za sada je ocaj..

Reply
CZV нов 6, 2012 at 18:37

Sto se mene tice na fudbal vise ne idem,bodrio sam ih ranije kada smo osvajali titule,bodrio i ovih 5 i po godina kada nismo osvajali titule i nakon poraza od Jagodine mi je pukao film.Isao sam na gostovanja,na Marakanu a zbog cega ? Da bi oni bili i ostali babe na terenu,da bi godinu za godinom gubili titule…Smucili su mi se vise,kosarkasi su mnogo zapostavljeni bili zadnjih godina,pa i ove sezone i ako imamo dobru ekipu.Od sada idem samo na basket jer momci su stvarno dobri igraci i treba ih podrzati,mogu oni da osvoje i KRK,i KLS i ABA ligu,u Evrokupu mogu daleko da doguraju samo ih treba podrzati,dok fudbaleri nisu sposobni ni za sta a imaju ubedljivo najvecu podrsku na tribinama koju nisu zasluzili.SVI U PIONIR BRE !!!!

Reply
istina нов 6, 2012 at 19:43

Tako je bre, pa necemo valjda da ih bodrimo dok im ne ide?!
Bodrimo ih samo kad pobedjuju !!!!

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica нов 6, 2012 at 19:56

„Istina“,uopste nisi razumeo sta je hteo da kaze…zato cuti…ja sam rekao NE NAVIJAM VISE ZA CRVENU ZVEDZU U FUDBALU DOK JE OVA UPRAVA TU…

Reply
istina нов 6, 2012 at 23:16

a ja ladno mislio ti navijas za Zvezdu kad ono ti si navijac raznoraznih uprava….Izvini moja greska

Reply
@istina нов 6, 2012 at 20:01

Znao sam da ce neko da se pravi pametan i to da napise.Alo bre decko,u tekstu sam napisao da sam ih bodrio i kada su osvajali titule i kada su za ovih 5 i po godina osvojili samo 2 kupa,zar je 5 i po godina malo pa trebam jos da idem na tekme i da se derem,i skacem za dzabe? Za likove koji fudbal ne znaju da igraju? Napisao sam i da su mi se vise smucili i pocecu da dolazim kada budu bili prvi i kada me budu ubedili da zasluzuju podrsku !!!! A ti nastavi da ides za dzabe na stadion,ne bih da te vredjam ali jednostavno ukljuci mozak skapiraj da su oni 5 godina bez titule,stalno brukaju klub i u senci su onog drugog,bolje podrzi kosarkase umesto sto se pravis pametan i podrzavas neki glupi bojkot !!!

Reply
istina нов 6, 2012 at 23:19

Vidis to je razlika izmedju tebe i mene. Ja cu navijati za tu Zvezdu makar ona bila jos 105 godina bez trofeja, makar me pravili budalom i glupim do kraja ovog sveta . Ljubav za razum ne zna a ti…ti ostani kuci i sacekaj da Zvezda opet bude prvak sveta.Tvoja takva podrska nikome nije potrebna tako da molim te idi navijaj za Real ,Mancester a mozes i za ove preko puta. Bas takvi su im potrebni.

Reply
info нов 6, 2012 at 17:11

Sutra igramo u malkice drugacijem dresu,ima ovaj znak EuroCup,ispod LUKOIL je dodato malim slovima „naftna kompanija“, i malo je povecan grb mozda za nekih 1cm po sirini i duzini,to je to sto se dice promena na dresu 🙂

Reply
@info нов 6, 2012 at 18:31

A koja ce boja da preovladava na dresu kao i do sada belo crvena ili crveno bela ?

Reply
forza stella rossa нов 6, 2012 at 17:06

Braun i Skot ce se toliko popaliti kad vide i osete „ludnicu“ na tribinama,da ce odlepiti dole na parketu!!Prvi je zesca paljevina i uziva da bude u centru paznje,a drugi je klasicni zajebant koji uvek dize publiku na noge.Nelson je vec nesto trece,veoma ozbiljan,stabilan i inteligentan decko..Steta sto i dalje igra u nekom grcu i strahu.U odbrani je glavni,u napadu sve bolji.Kad taj udje u formu,prstace na sve strane!!Nasi domaci igraci vec znaju sta ih ceka.Pobedimo li sutra,odvalicemo i grobare u nedelju!!

Reply
marko bl нов 6, 2012 at 23:19

nelson inteligentan..a po cemu leba ti..

Reply
forza stella rossa нов 7, 2012 at 01:02

Pa izgleda da ne pratis dovoljno kosarku,a za Nelsona si cuo i video tek kad je stigao u Zvezdu.Jel tako?Da si odgledao bar nekoliko utakmica u kojima je igrao Nelson,znao bi o cemu pricam.Veruj da sada ne prikazuje ni 30% onoga sto zna!!Ali polako dize formu..Njegove glavne uloge u bivsim timovima i ova kod Vukojicica nemaju nicega slicnog.

Reply
despot нов 6, 2012 at 16:29

salzem se sa Josifom,ali ne smijemo da podcijenimo orlean…ni malo naivna ekipa,ne smije da nas zavara njihov skor 1-4 u FR ligi…ali iskreno uz pun Pionir sve osim +10 je iznenadjenje 😎 realno:)

Reply
josif нов 6, 2012 at 16:17

Uz podrsku Delija ako je bude do pobede koja ce biti treca u nizu i puno znaciti pred derbi i nastavak sezone.Pozz.MKD

Reply
ssss нов 6, 2012 at 14:46

Idemo zvezdo 😎

Reply

Leave a Comment