Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Вукоичић: „Крка снажна као и Олимпија“

Влада Вукоичић
Влада Вукоичић
Влада Вукоичић

У одличном расположењу после серије од пет узастопних победа кошаркаши Црвене звезде Дива дочекују Крку. Меч је на програму у недељу од 19 сати, а улазнице ће се продавати на благајни Пионира на дан утакмице од 16 сати па све до почетка меча. Цене су непромењене па је за трибине потребно издвојити 200, за партер 500, за плаву и белу ложу 700, а за ВИП 1000 динара.

– Сада се утакмице смењују јако брзо, ушли смо у ритам среда-субота и самим тим велике приче и најаве постају мање битне – почео је причу тренер Црвене звезде ДИВА Влада Вукоичић:

– Крка је екипа која већ 10 година гради имиџ стабилног клуба који расте кроз резултате и постао је један од најстабилнијих клубова у региону. Дуго година се причало да је то пројекат који ће трајати ограничено, међутим они то демантују на терену и показују да су њихов начин и политика рада били успешни. У нашем друштву можда постоји потцењивање кад се помисли на словеначки тим, али Крка је у претходне три године најбољи тим у Словенији. Ја сам сигуран да ће у првенству Словеније Крка опет бити бар подједнаки фаворит са Олимпијом за освајање њиховог првенства – нагласио је Вукоичић и потом се упустио у даљу анализу ривала:

– Крка има скор као и ми – 4 победе и 4 пораза. Основна карактеристика им је да играју контролисану кошарку у нападу. Имају јасно издефинисану позициону игру и улоге свих играча. Оно што знамо је да су међу најбољим екипама по игри у одбрани у лиги. После Будућности су примили најмањи број поена. Имају дисциплину у нападу и то се преноси на игру у одбрани. Састав који имају је занимљив, неколико имена има рејтинг и ван АБА лиге, а ту је и неколико будућих носиоца сениорске репрезентације Словеније. Оно што им је био проблем у досадашњим утакмицама, и што их на неки начин лимитира и за следећу је велики број повреда и много промена у ростеру. Када причамо о индивидуалцима, мора се издвојити неколико играча. Владовић је мотор екипе, водећи плејмејкер. Спољна линија је изузетно квалитетна са Лорбеком и Клобучаром. Лалић и Павич су ударни центри по минутима и статистици. Ја се надам да ће нам позитивни резултати које смо остваривали у претходном периоду дати додатно самопоуздање и мотивацију и да ће бити препорука навијачима да дођу у што већем броју. Није исто ни за нас ни за противнике играти да ли играмо у пуном Пиониру, или не. Пробаћемо да утакмицу пребацимо у наш ритам са много високим ритмом игре и агресивношћу.

После добрих резултата у последње Вукоичић је нагласио да нико у екипи не потцењује екипу Крке:

– Одиграли смо пар добрих утакмица, везали победе, али то само по себи није довољно. То јесте можда мање звучан тим него рецимо Олимпија или Цедевита, али то не сме да прави лажни осећај сигурности. Ја сам сигуран да је Крка јако добар тим, будући да поседује у свом саставу садашње, бивше и будуће репрезентативце Словеније – закључио је Вукоичић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

jigsaw нов 17, 2012 at 16:30

prethodno ste objavili da je slobodan ulaz

Reply
kale нов 17, 2012 at 15:09

Sta ih lozis Vlado ima da ih nakantamo sa 20 razlike.:)

Reply

Leave a Comment