Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Дунав – Црвена звезда, субота 19h!

BVK Crvena zvezda
BVK Crvena zvezda
BVK Crvena zvezda

 После једномесечне паузе улазимо у завршни период године. На програму је 7. коло Прве А лиге ватерполо шампионата Србије, а Црвена звезда гостује у Новом Саду, екипи Дунава.

Сви клубови су ову паузу искористили на свој начин, неки играјући припремне утакмице, наши момци вредно тренирајући и спремајући се за последњих 15 дана 2012. године, у којој ћемо одиграти три утакмице и завршити први део првенства. Екипа Дунава је прва на списку. Тим из Новог Сада се налази на 7. месту табеле шампионата, са две победе и три пораза из пет утакмица. После доброг почетка, две победе у прва два кола првенства против Сингидунума и Београда, уследила су три пораза од Партизана, Радничког и Бањице у прошлом колу. Екипа тренера Орловића је прошле сезоне суверено завршила на првом месту Прве Б Лиге.

Наши момци су после победе у дербију и дуела у Атини, утакмицама о којима се причало недељама касније, паузу искористили да се још боље уиграју и припреме за предстојеће дуеле и можда дерби сезоне. Али, отом потом, прво повратак у Нови Сад. У трећем колу смо савладали Војводину, на истом месту смо обезбедили прошле сезоне финале плеј офа, може се рећи да се враћамо на стазе успеха. Иако смо тренирали без тренера Дејана Савића, који је водио омладинску репрезентацију Србије на првенству света у Аустралији до сребрне медаље и помиње се као решење за новог селектора А репрезентације Србије у ватерполу, сигурни смо да су наши момци испоштовали програм тренера и да су спремни да 2012. годину заврше онако како очекујемо, победнички. Црвена звезда је на деоби првог места са 5 победа из исто толико утакмица, али тренутно мање успешнијом гол разликом од ривала из Крагујевца.

Занимљиво је да су најбољи стрелци Дунава Тохољ, Ћатовић и Лекић постигли по 5 погодака, скоро као тренутно трећи стрелац лиге, голгетер нашег клуба Страхиња Рашовић укупно, 14. Што се тиче стрелаца капитен Прлаиновић је постигао 9, Вапенски 8, Аврамовић и Стојчић по 5 голова за наш тим у првенству.

У првој утакмици 7.кола ватерполо шампионата Војводина је декласирала Београд резултатом 19:4, а осим дуела између Дунава и Црвене звезде, на програму су и мечеви Раднички – Бањица и Партизан – ЖАК. У следећем колу очекује нас, по свему судећи, дерби сезоне Црвена звезда – Раднички, док Дунав гостује, у малом војвођанском дербију у Кикинди, ЖАК-у.

7. коло ватерполо првенства Србије, базен: “ Слана Бара“, Нови Сад. Дунав – Црвена звезда, 19h.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

3 comments

nn дец 15, 2012 at 19:54

🙁 🙁 🙁 i naravno niko ne prenosi cak ni vasa stranica zar je prenos samo za jake protivnike????i niste ni objavili snimak utakmice cele sa olimpijakosom i to nije u redu!!!! 👿 👿 👿 👿 👿 i pitam se KO VODI OVU STRANICU STA JE ZA NAS IZ INOSTRANSTVA?MI NE POSTOJIMO 😐

Reply
nn дец 14, 2012 at 21:09

😀 ali receno je da ce zbog ledene kise mozda biti zatvoreni putevi Vojvodine pa sta ce biti ako se utakmica odlozi zbog nevremena?

Reply
Podgoricki Delija дец 14, 2012 at 20:22

Napred nasi delfini! Jos jace pristupiti utakmicama kako bi spremno docekali Olimpijakos, gde planiramo da ga deklasiramo!

Reply

Leave a Comment